Re: nincs cím
lagwagoner Előzmény: #387872Tényleg egyes írásai elég populisták.
Amúgy az autóvásárlás: attól is függ kinek milyen a preferencia-rendszere és racionalitása: Én úgy kalkuláltam, hogy egy újabb autó árkülönbözetéből vígan fenntartom a 13 éves autómat, az alkatrészárakról nem is beszélve (fele, harmada mint egy pár éves Ignisé), és prémium benzint tankolok mindig fullra, ha gond van valamivel kicseréltetem, mert nem új autóra költöttem(és drága márkaszervízre) a megtakarításom ami most kamatozik (kamatok részben fedezik a fenntartást, a tőke meg nominálisan megmarad, míg autóban az értékcsökkenés miatt meg erodálódik) és nem pedig a garázsban áll a csillogó-villogó új autóm poros tankkal. Nekem ez a vegyünk hitelre valamit amire kamatként kifizetem plusz valahányadszorosát, majd a futamidő végén az a valami töredékét éri kvázi bukom milliókat ami 100-200e-es átlagfizetésnél 1-2 éves fizu bukót jelent (lakásnál ez 5-6 év is lehet amit kamatra ledolgozza "puszira" a banknak). Persze az átlag ember nem így gondolkodik (érzésein, hiúságán, egoizmusán keresztül meggyengül/meggyengítik).
Az említett 40-60 éves Kubában futó autók úgy is lettek tervezve, hogy 40-60 évet fussanak(cél az volt, hogy egyszerűek bárki által javíthatóak legyenek). A 70-es években gyártottak 30-40, a 80-as 20-30, 90-es 10-20, 2000év
Persze ez az eszmefuttatásom azokra vonatkozik akik nem a felső 100 000-be tartoznak, mert az ő földjükön mindig napos az idő ahogy a dal is mondja. :-)