Regisztráció Elfelejtett jelszó

Sport

A több mint egy órás tal…

#386708 Sumér harcos

A több mint egy órás találkozón - melyen részt vett Berzi Sándor MLSZ-alelnök és Vági Márton főtitkár, illetve Theodore Theodoridis, az UEFA nemzeti szövetségek divízió-igazgatója, valamint Imre Mátyás, az európai szövetség magyar munkatársa is - a felek áttekintették a magyar és a nemzetközi futball aktuális helyzetét, és megállapították, hogy a gazdasági válság ellenére a labdarúgás továbbra is prosperáló, fejlődő üzletág, népszerűsége világszerte folyamatosan nő.

Michel Platini megbeszélte Orbán Viktorral, hogy melyek azok a problémák, amelyeket az Európai Unió segítsége nélkül nem lehet orvosolni, mert túlmutatnak a nemzeti és nemzetközi szövetségek hatáskörén, s Magyarország az EU soros elnökeként e kérdésekben (így például a fogadási csalások elleni harc, az utánpótláskorú játékosok védelme) januártól sokat tehet az előrelépés érdekében - írja az mlsz.hu.

A helyszínen tekintette …

#386707 Sumér harcos

A helyszínen tekintette meg a Bajnokok Ligája szombati döntőjét Csányi Sándor, az MLSZ elnöke. A futballvezér a Kossuth Rádió 180 perc c. műsorában beszélt a finálé tapasztalatairól. Kezdésnek arra a kérdésre felelt, a játékot nézte elsősorban vagy a magyar bírói delegáció produkcióját.

– Mindkettőt! Legalább annyira fontos volt, hogy jó játékvezetést láthassunk, mint hogy magas színvonalú, élvezetes legyen a találkozó – nyilatkozta a szövetség első embere, majd arra is kitért, találkozott-e a lefújás után Kassai Viktorékkal.

– Megpróbáltam bejutni az öltözőbe, de olyan szigorú biztonsági előírások voltak, hogy ez annak ellenére sem sikerült, hogy Orbán Viktor miniszterelnök úr is próbált segíteni ebben. Így csak sms-ben tudtam gratulálni.

Csányitól azt is tudakolták, egyetért-e azzal, hogy a magyar labdarúgás legelismertebb figurája jelenleg egy játékvezető.

– Ez így van, de remélem, csak nagyon rövid ideig marad így. Remélem, lesz majd olyan helyzet is egyszer, hogy Kassai Viktor vagy más mondjuk szóba sem jöhet, mert magyar csapat van a fináléban – bizakodott az MLSZ elnöke.

Re: BL döntő

#386595 matgab Előzmény: #386565

There were more Hungarian on the pitch than English.... 5 refs, 1 back-up ref, and a free-rider prime minister in the vip balcony :-)...our biggest success in football since Puskas...

Re: BL döntő

#386565 banyaiz Előzmény: #386555

Gratulálok!

Csúnya verést kaptunk, nem is csak az eredmény játék képében ekkora különbség a 2 csapat között. Pff.

Legalább sportszerű meccs volt ha pozitívumot akarok keresni.:)

este BL döntő

#386506 holnor

a szerencséseknek a helyszínen, nekünk marad a tv2 :P:D

Re: Az berakna,ha az MTK-t igy bent tartanák.......

#385815 Sumér harcos Előzmény: #385810

mondjuk a pesti csapatokkal előszeretettel trükköznek már sok évtited óta benttartás vonalon......pff..

a legelső emlékem erről 1989...mikor is....a Szeged fogadta osztályozón a Vasast..szegeden....vmi 98.percben fújtak a vasas javára 11-est akkor.......18.000 szegedi szurkolo előtt...

még biró kergetés is lett belőle......még a rendőrök is csak lestek....

ami érdekes az első meccsen Vasas-Szeged: 1-1 lett azt Puhl vezette,mindössze 5000néző volt.....

a visszavágó Szeged -Vasast Németh Lajos vezette-ő futhatott:)

Az berakna,ha az MTK-t igy bent tartanák.......

#385810 Sumér harcos

NB II Nyugati csoport

A pécsi megyei lap online kiadása, a bama.hu egy egyre gyorsabban terjedő pletykával foglalkozott. A bama.hu cikke szerint miután az első helyen jelenleg Nyugaton a Videoton tartalékcsapata áll az NB II-ben, az utóbbi időben érdekes pletykát lehetett hallani. Eszerint ha a székesfehérváriak nyerik a bajnokságot, akkor - miután ők nem juthatnak fel - a Magyar Labdarúgó-szövetség nem a második helyezettnek ajánlja fel az NB I-et, hanem benntartja az egyik élvonalbeli kiesőt. A lap azonban leszögezi, hogy a versenykiírás világosan rendelkezik. Az élvonalbeli klubok tartalékcsapatai nem kerülhetnek fel, s ha mégis ilyen csapat nyeri az NB II-es bajnokságot, akkor első körben az ezüstérmesnek ajánlják fel a feljutást. Ha nem vállalja, a harmadik, majd a negyedik és az ötödik következik - lejjebb viszont nem mennek.

A vasnepe.hu beszámolója…

#385797 Sumér harcos

A vasnepe.hu beszámolója szerint autóbalesetet szenvedett szerda este Stieber Zoltán, a Mainz magyar légiósa. A futballista a vétlen kocsi anyósülésén foglalt helyet, és kisebb sérülésekkel megúszta az esetet.

Csak Puskásékat és Waltnert ismeri a ZTE spanyolja

#385795 Sumér harcos

A zalaiak új szerzeménye, Manu Hervás a zalaihirlap.hu-nak mutatta be magát a ZTE szurkolóinak.

– Az Atletico Madrid együttesében futballoztam négy évet, 16 éves koromtól. A madridi évek után játszottam egy évet alacsonyabb osztályban, majd a Getaféhoz igazoltam, ahol a második csapatban 54, az elsőben pedig 15 meccset kaptam. Bajnokikon és UEFA-találkozón is pályára léptem, többek közt játszottam a Bayern München ellen is. Megfordultam korosztályos válogatottakban. Tavalyelőtt az osztrákok kerestek meg és jó ajánlatot kaptam tőlük, most viszont lejárt a kontraktus. És az elmúlt szezonban nem is kaptam annyi lehetőséget náluk, mint azelőtt – mondta a spanyol futballista.

Manu Hervás úgy véli, nem vettek vele zsákbamacskát, és ő is tájékozódott a klub felől.

– A menedzserem ajánlotta, de semmit nem akartunk a véletlenre bízni. Megkerestem Ahmet Delicet, aki játszott Ausztriában és jó véleményt mondott a klubról. De beszéltünk Waltner Róberttel is, aki szintén pozitív dolgokat mondott a kék-fehérekről. A klub vezetői láttak játszani bajnoki mérkőzésen, aztán voltam itt néhány napot próbajátékon, így azt hiszem, nyugodt szívvel írhattuk alá a három évre szóló megállapodást.

A lap arról is faggatta a ZTE friss szerzeményét, Waltneren kívül ismer-e még más magyar futballistát.

– A maiak közül nem nagyon, de azt tudom, hogy az önök futballja a világ legjobbja volt az ötvenes években. A Spanyolországban játszó egykori labdarúgók szinte mind zsenik voltak. Ezt tudják a mai kisgyerekek és a szüleink is otthon. Puskás külön kategória, előtte ma is mindenki kalapot emel. A csapattal június közepén kezdem meg Egerszegen a felkészülést, szeretném, ha sikeres éveket tölthetnék a kék-fehéreknél – bizakodott a középpályás.

GYŐR

#385793 Sumér harcos

A kerettel kapcsolatos információk:

Az első csapatban várhatóan maradnak: Stevanovic, Sánta, Nacsa, Nagy Á., Takács, Babic, Fehér, Djordjevic, Stanisic, Szabó O., Tokody, Kiss M., Windecker, Ji-Paraná, Nicorec, Dudás, Koltai és Dinjar

Akik iránt érdeklődés van más klubok részéről: Völgyi, Pilibaitis, Ceolin, Ahjupera és Aleksidze

Várható a kölcsönadásuk: Zámbó, Ganugrava, Totadze, Radosavljevic, Trajkovic, Bouguerra, Copa, Supic és Cetkovic

Távozik: Eugene

Érkezők: Molnár P. és Ahjupera (kölcsönből vissza), Németh L., Miklós V., Molnár T., Kálmán és Kis Sz. (az NB II-es keretből feljutók), Lang Ádám (Veszprém, U18, belső védő)

NB II-es csapatban folytatja: Sharashenidze

Akikkel a tárgyalás zajlik: Guzmics (Haladás FC), Heffler (Lombard Pápa)

Re: nincs cím

#385791 Sumér harcos Előzmény: #385790

PORTRÉ: Kassai Viktor

Születési hely, idő: Tatabánya, 1975. szeptember 10.

Foglalkozása: kereskedelmi vezető

Játékvezetői vizsga helye, ideje: Bicske, 1990. június

Első mérkőzése partjelzőként: Szárliget-Óbarok, 1990. június

Első mérkőzése játékvezetőként: Kecskéd-Vértessomló ifjúsági, 1991. október

Első felnőtt mérkőzése: Ászár-Császár, 1993. április 11.

Országos kerettagság kezdete: 1997. július

Első NB I-es mérkőzése: Zalaegerszeg-BVSC, 1999. március 20.

NB I-es mérkőzéseinek száma: 153

FIFA kerettagság kezdete: 2003. január 1.

Első nemzetközi mérkőzése: Plovdiv - Kelet-Szlovákia, UEFA Regions Cup, 2000. október 24.

Nemzetközi tornák: U19-es Európa-bajnokság, Észak-Írország (2005), U20-as világbajnokság, Kanada (2007), Európa-bajnokság, Ausztria és Svájc (2008, tartalékként), olimpia, Peking (2008, ő volt a döntő játékvezetője), U17-es világbajnokság, Nigéria (2009), világbajnokság, Dél-afrikai Köztársaság (2010, csoportkörben a Brazília-Koreai NDK és az Uruguay-Mexikó találkozókat, a nyolcaddöntőben a Ghána-Egyesült Államok, az elődöntőben a Spanyolország-Németország mérkőzést vezette) MTI

#385790 Sumér harcos Előzmény: #385785

Élete legfontosabb mérkőzése előtt áll Kassai Viktor, Magyarország legjegyzettebb játékvezetője. Az mlsz.hu beszámolója szerint ő vezeti ugyanis a Bajnokok Ligája szombati döntőjét, amelyet a Barcelona és a Manchester United vív egymással a londoni Wembleyben.

A magyar él-játékvezető munkáját Erős Gábor (40) és Ring György (30) asszisztensek, Fábián Mihály (31) és Bognár Tamás (33) a két kapunál elhelyezkedő játékvezető segítők, Vad II István (32) pedig mint tartalék játékvezető támogatja majd. Az UEFA a mérkőzésre még egy asszisztenst („biztonsági tartalékot”) jelölt Kispál Róbert (42) személyében, így ma reggel hét magyar játékvezető szállt fel a Londonba tartó gépre – írja a szövetség honlapja.

Kassai Viktor eddigi legnagyobb sikere talán a 2010-es olimpiai döntő volt, de a játékvezető a világbajnokságon is kapott egy elődöntőt. Legutóbb 1997-ben volt magyar bírája a BL-finálénak, akkor Puhl Sándor fújta a sípot.

A 36 éves magyar bíró ezzel a legfiatalabb játékvezető lesz a legrangosabb európai kupasorozat fináléjában.

#385692 Chaby Előzmény: #385573

valahol valamikor biztos egy csapatban játszottak, bár szerintem vonal volt :))