Regisztráció Elfelejtett jelszó

Baba topik

Re: nincs cím

#379805 matgab Előzmény: #379803

ja és akkor a felsorolásod alapján egészítsük ki a sort a

65. következetes

66. tisztességes

67. és legalább kicsit gazdagabb, mint a nő

követelményekkel! :-)

#379803 matgab Előzmény: #379801

Egy nőt nem nehéz boldoggá tenni. . .

Csak legyél neki:

1. barát

2. társ

3. szerető

4. kisöcsi

5. bátyus

6. apa

7. tanár

8. nevelő

9. gyóntatópap

10. lelki barát

11. szakács

12. autójavító

13. szerelő

14. villanyszerelő

15. sofőr

16. hordár

17. takarító

18. lakáj

19. fafaragó

20. modell

21. lakberendezési mérnök

22. szexológus

23. pszichiátriai szakorvos

24. kedves

25. sportos

26. okos

27. erős

28. jól nevelt

29. határozott

30. gyengéd

31. érzékeny

32. romantikus

33. férfias

34. Móka Miki

35. vidám

36. de mégis komolyan veendő

37. bátor

38. Micimackó

39. energikus

40. gondoskodó

41. ideákban gazdag

42. ügyes

43. szerény

44. megértő

45. elegáns

46. egyértelmű

47. szeretetteljes

48. hidegvérű

49. szenvedélyes

50. engedékeny

51. becsületes

52. adakozó

53. gyakorlati

54. igazságos

55. bármire legyél kész érte (akár bankot rabolni is)

56. reménytelen (a szerelemtől)

57. nyugodt

58. sármos

59. hűséges

60. álmodozó

61. karrierista

62. megbízható

63. mindenki felnézzen rád

64. legyél kész áldozatokra, és mindenek elött gazdag.

Ugyanakkor ne legyél:

a) féltékeny, de mégis aggódó

b) gyere ki a rokonaival, de ne tölts velük több időt mint a nővel

c) adj a nőnek szabadságot, de mégis mindig érdeklődj, hol és kivel volt

d) öltözz elegánsan, de legyél kész mindig a hátadon hazacipelni a nőt térdig sárban, majd bemászni az erkélyen ha otthon felejtette a kulcsát. Vagy elkapni és megverni a tolvajt, aki ellopta a ridiküljét, amiben olyan fontos dolgok voltak, mint a tükör és ajakrúzs.

Nem szabad elfelejtened:

1. születésnapját

2. névnapját

3. házassági évfordulót

4. az első csók évfordulóját

5. menstruációját

6. a fogorvosnál foglalt idejét

7. a legjobb barátnőjének és a kedvenc nagynénijének a születésnapját.

Sajnos a fent említettek tökéletes betartása sem biztos, hogy eredményre vezet. A nő ugyanis belefáradhat a tökéletes férfi jelenlétébe és megszökhet az első gitárossal.

És most a másik oldal:

A férfi boldoggá tétele sokkal nehezebb. Ez azért van, mert a férfinak szüksége van:

1. szexre

2. kajára

A nők nagy része ezt a borzasztó igényességet rabszolgatartásnak érzi. Ezeknek az igényeknek a kielégítése meghaladja a nő erejét.

Végeredmény:

Az együttélés csak akkor lehetséges, ha a férfiak végre megértik, hogy teljesen túlkapó követeléseiket korlátozniuk kell!

#379801 matgab Előzmény: #379788

Hát ez így van...

Nekem pl. a barátnőm 2 évig nem is tudta, hogy én akár nagyságrendileg is mennyit keresek.

Vagy volt egy haverom, aki úgy ment el randizni, hogy előtte leparkolt egy buszmegállóval és onnantól fogva busszal.

Ha ilyen módszerekkel nem lehet a nőt felszedni, akkor kár rá pazarolni az energiát (legalábbis itt nem a one-night-stand-ről beszélünk nyilván)...

Én amúgy azt látom, hogy a nők nem tudnak kinőni abból a gyermekkori fantáziájukból, hogy ők a hercegnők -a maguk szemében ideálisak- és a csávó az legyen a mr. tökély...

Jó ezért nem is lehet haragudni rájuk, ez színtiszta biológia.

A pasik minden nőt meg akarnak dugni, hogy minél több magot szórjanak szét a világban, mert genetikájuk akkor él a legnagyobb valószínűséggel tovább, a nők meg attól az egy pasitól akarnak gyereket, akinek a magvai a legnagyobb eséllyel lesznek életképesek -mivel ők biológiailag max 7-10 gyerek kihordására képesek (őskorban inkább 1-4 után belehaltak a szülésbe) persze, hogy a nagy Ő-t várják.

Amúgy kb. 10 kapcsolatból 9-szer még akkor is a nő jár jobban, ha éppen a nő milliárdos (tapasztalat, de nem saját), vagy akár a legszerényebb nő is valahogy úgy alakítja -ha nem is tudatosan - a dolgokat de anyagilag egy kapcsolatban jól járnak. A kapcsolat végét a válást meg már nem is említem!

Összesen egy haverom van, akit a nője eltart, de ez egy olyan srác, hogy még tőlem is ki tudott csalni párszázezret anno - pedig ezt nagyon kevesen mondhatják el magukról, és amúgy meg több millióval húzott le másokat is (rendszerint megjelenik nála néhány verőember, laposra verik, 2 hétig nem látni, aztán minden megy tovább).

Szóval az a kritéria, hogy "legalább olyan jó módú legyen , mint én" az szerintem nagyon gáz, ha egy inteligens férfit akar, mert ezt a férfiak elég jól le tudják venni, és menekülnek az ilyenektől. Hacsak valami nem százas nála (mondjuk családja van és nem hosszú távra tervez).

Persze valamilyen szinten a nagyon nagy különbség nem jó, hiszen általában mások a jómódban nevelkedett emberek életfelfogása, élettapasztalata, mint a szegényebb sorsúaké, ami sok konfliktust okozhat.

Tipikus, amikor az ember szegényebb sorsú partnere képes 10 ft különbségekért Lidl-ből Tescok-ba rohangálni, csak épp az élet megy el ezzel a felesleges járkálásokkal sorban állásokkal...

Ja, és hogy a férfiak olyan hezitálósak lettek??

Hát persze! Mert mit jelentett korábban a család és mit jelent ma? Korábban azt, hogy volt egy asszonya, aki otthont varázsolt neki, vitte a háztartást (gépek nélkül!) és volt egy fix hálótársa, míg a többi nő nem volt vadászterület, hiszen az akkori erkölcsök nem engedték.

Ma? A gépesítéssel a házimunka igény simán leredukálható a tizedére, szerelmet vagy szexet (most nem a fizetősre gondolok) bárhol találhat az ember magának.

És ugye nincs az a nő, akit valahol egy férfi nem unna X év után...Legalábbis a férfiak 90%-ánál még a csúnyább nőre is úgy gondol, hogy az mégiscsak újdonság, nem tudja, hogy mi milyen, hogy reagál, meg a szerelem illata ismét friss...

Tehát miért határozná el magát hirtelen, hogy nyaklóba tegye a fejét, mikor ugye a házassággal várt jó dolgok alaposan lecsökkentek és alapvető biológiai érdekük ellen megy (magszórás).

Házasodni ma 4 okból szoktak:

1) Leginkább a férfi ezzel akarja bebiztosítani magát, hogy a nő ne hagyja ott egy másik hímért (olyan könnyen) -> önbizalomhiány

2) Tradiciók, társadalmi elvárásoknak való megfelelési kényszer

3) A szeretett nő zsarolása miatt (lehet puha, vagy nyílt)

4) hirtelen felindulásból (vagy mondjuk úgy szerelem)- de ez sztem a legkevésbé jellemző.

#379799 banyaiz Előzmény: #379778

ördög is egy bukott angyal.

Azért egy, vagy több boszorkány is szórakoztató lehet, a maga módján. :)

#379798 Ozzy_ Előzmény: #379432

Hát ha anyagi dominancia az elsődleges cél arra megvannak a helyek, de akkor napi alázás az ára.

Te számomra egyébként egy magas egojú domináns alkatnak látszol. Azt meg tudod mit mondanak két dudásról egy csárdában.

Ha domináns hímet akarsz, akkor neked kell alkalmazkodnod. A domináns hímek nem szeretik a domináns nőstényeket. Szeretnek utasításokat osztogatni, szeretik, ha minden úgy zajlik, ahogy akarják, és ha mégse akkor bizony morcosak lesznek.

De továbbmegyek a domináns hímek az alkalmazkodó nőstények mellett még a bombázó nőstényeket is kedvelik. Ha ezen a téren erős vagy, akkor még van esélyed, ha nem akkor egyedül öregszel meg, vagy engedsz az elveidből.

#379782 Rozsdáskilincs Előzmény: #379743

"a fene nagy önállóság oda vezet, h az ember elveszíti teljesen az alkalmazkodó képességét"

bingó

GyF-nek igza volt mikor azt mondta: nagy a jólét. Mindenki képes egyedül elérni az anyagi céljai egyrészét nincs szüksége másokra. Akkor meg minek kinlódna bárkivel. Na ebből nem lesz család csak egy nagyhalom frusztráció. Aztán jön a huss mintha ittse lettün volna.

#379777 Rozsdáskilincs Előzmény: #379718

"hogy anyagilag tőlem rosszabb helyzetben lévő hímet válasszak"

Valmi nekem azt súgja, neked nincs szükséged máspénzére:) Akkor miért is szempont ez? A pénz csak egy papiros amin egy csomó felesleges baromságot vásárolhatunk. Nem lehet vásárolni gyereket családot szerelmet lelkibékét. Ezt egy másik ember tudja biztositani. A sziv azt diktálja az embert kell megtalálni a többit csak az ész keresi. Holott megeshet az egyikfélnél van az ami a másiknál nincs ezzel kiegészitve egymást.

A szélsőségre. Csak azt akartam hogy lásd a anyagi jólét átformálja az egyén gondolkásmódját. A siker mögött gyakran megtelepszik az ,arogancia, önteltség, egó elhatalmasodása......

"én nem akarok és nem is tudok az elveimből engedni, azzal önmagam tagadnám meg."

én megtanúltam akkor is bocsánatot kérni mikor pontosan tudom hogy tőlem kellene kérni, ha ezzel átsegitem a másikat egy olyan dolgon amivel pill nemtud mitkezdeni. Ezzel nem lettem kevesebb én is azt hittem hogy az leszek de nem. Sőt.

#379761 banyaiz Előzmény: #379711

"Verseny van itt is mint mindenhol. Hisz az egész evolúció a versenyről szól. Az anyagi siker ugye azt mutatja egy nősténynek. Én megállom a helyem ebben a környezetben, néz rám milyen erős, sikeres vagyok, tudok gondoskodni rólad az utódodról. Minden rongyrázás ennek a látszatát próbálja kelteni."

De jó írás, nem lennének nők a világ még kb ott tartana, hogy a barlang előtt heverészünk és nyers húst eszünk. :) Ezek szerint azért is tőzsdézünk , hogy nekik imponáljunk stb. Tőzsdei tevékenységemet ebből a szempontból még nem vizsgáltam, de lehet benne vmi.

Az ördög teremtményei, nem csoda annyit megégettek régen boszorkányként. :)) Na most aztán kapok majd itt a csajoktól menekülök is. :)

#379756 lackok Előzmény: #379743

Meg a családhoz való jogát...a párkapcsolatban sok kompromisszumot kárpótolnak a megszületett gyerekek. Az élet meg bazi rövid....hiss-huss aztán itt se volt.

Elvégre ez mégiscsak Baba topic..:)

#379743 _pda_ Előzmény: #379716

ok, sok sikert a továbbiakhoz

pár dologból vlsznűleg kimaradsz szép lassan

a fene nagy önállóság oda vezet, h az ember elveszíti teljesen az alkalmazkodó képességét

szvsz

#379718 Dr. ursi Előzmény: #379711

persze joggal elvárható a másik nemtől is!

én azért hiszem hogy léteznek ilyen emberek a hímneműek között is :o)

ez szélsőség !

koldus és királyfi.

tisztességben becsületes munkával tudja eltartani a családját, asszem ez a lényeg, nem pedig az h milyen otó van a segge alatt.

viszont természetemből adódóan én nem vágtam bele - ahogy koromnál fogva most már végképp nem - hogy anyagilag tőlem rosszabb helyzetben lévő hímet válasszak; engem az eszem vezet: értelem és érzelem - ez a sorrend, viszont nem nélkülözi egyik a másikat, de a sorrend fontos :o) ha hosszú távban gondolkodik az ember, márpedig én a hosszabb (évtizedes) trendeket kedvelem, amivel nem mellesleg gondtalan nyugdíjas éveket lehet teremteni :o)

nem rovom fel a hímeknek, de sztem semmi célja sincs, csak a szaporodási ösztön működik itt.

nem tudom mik voltak azok a te dolgaid, de ha el is vesztettél pár embert azért mert jó - pl. nem oldottál meg valamit okosba - elvhez ragaszkodtál, azt sose bánd !

én nem akarok és nem is tudok az elveimből engedni, azzal önmagam tagadnám meg.

bizonyára azé van még pár ember a világon akik hasonló elvekkel próbálnak élni, hasonlóan gondolkodnak, stb.

nem bánom ha nem találok rájuk vagy ők rám.

túl sok ember tagadja meg önmagát - és nem az öncélúságra és egóra gondolok - aztán csodálkozik hogy szarul érzi magát.

#379716 Dr. ursi Előzmény: #379688

nem.

valamit azé hozzáteszek :o)

nem mindegy miben köttetik az a kompromisszum, van amiben nem lehet.

#379711 Rozsdáskilincs Előzmény: #379698

„erős akaratú legyen, következetes, álhatatos, becsületes, tisztességes, megbízható, szavahihető”

Felmerül a kérdés valóban ezek az ember(nem nő vagy férfi, ember, mert joggal várjuk el ezeket a jellem vonásokat nőtársainktól is) ismérvei? Biztosak vagytok benne? Én nem ilyennek ismerem őket.PL Van némi ellentét az anyagi siker és ezek vonások között. Valószinünek tartom a koldusok között hamarabb rálelünk ezekre. Csak hát ott nem keresgélünk. Verseny van itt is mint mindenhol. Hisz az egész evolúció a versenyről szól. Az anyagi siker ugye azt mutatja egy nősténynek. Én megállom a helyem ebben a környezetben, néz rám milyen erős, sikeres vagyok, tudok gondoskodni rólad az utódodról. Minden rongyrázás ennek a látszatát próbálja kelteni. Fel lehet e róni a himnek mikor olyan rongyokat rázogat amik nincsenek is valójában, de enélkül esélytsem kaphat. Mikor versenytestvéreik ez,t mind gondolkodás nélkül megteszik . A fneti jellemvonások segitenek jobb emberré válni. Visszatekintve dolgaimra, már látom ezen értékek betartása egyben a gátjaim is voltak. Tudnom kellet volna. Mikor mi a fontosabb. Elvesztettem embereket, elvek miatt. Ma már tudom az emberk olyanok mint a piac, olykor elszaladnak egy irányba mindenen keresztül gázolva. De többnyire ezt követi a korrekció.

#379698 gentlemanus Előzmény: #379432

"szerintem a dominancia amire gondoltam az, hogy erős akaratú legyen, következetes, álhatatos, becsületes, tisztességes, megbízható, szavahihető - sorolhatnám még (tényleg első világháború óta tartó folyamat e fogyás), ne adja el magát, a szellemét, a lelkét = ne legyen szoclib !"

Doktornő, hinye de eltaláltad.

Azért egy bekezdésben eltalálni az összes tulajdonságomat, ez kérem a tudás!!

:))

#379688 _pda_ Előzmény: #379436

hmmm...

sikerült már megtalálnod az elvárásaidnak megfelelő egyedet, v még keresgélsz?

kompromisszumokra mindíg szükség van valamilyen szinten, különben a végén egyedül marad az ember a nagy keresgélésben

a válasznak elég 1 szó is