Re: nincs cím
matgab Előzmény: #379788Hát ez így van...
Nekem pl. a barátnőm 2 évig nem is tudta, hogy én akár nagyságrendileg is mennyit keresek.
Vagy volt egy haverom, aki úgy ment el randizni, hogy előtte leparkolt egy buszmegállóval és onnantól fogva busszal.
Ha ilyen módszerekkel nem lehet a nőt felszedni, akkor kár rá pazarolni az energiát (legalábbis itt nem a one-night-stand-ről beszélünk nyilván)...
Én amúgy azt látom, hogy a nők nem tudnak kinőni abból a gyermekkori fantáziájukból, hogy ők a hercegnők -a maguk szemében ideálisak- és a csávó az legyen a mr. tökély...
Jó ezért nem is lehet haragudni rájuk, ez színtiszta biológia.
A pasik minden nőt meg akarnak dugni, hogy minél több magot szórjanak szét a világban, mert genetikájuk akkor él a legnagyobb valószínűséggel tovább, a nők meg attól az egy pasitól akarnak gyereket, akinek a magvai a legnagyobb eséllyel lesznek életképesek -mivel ők biológiailag max 7-10 gyerek kihordására képesek (őskorban inkább 1-4 után belehaltak a szülésbe) persze, hogy a nagy Ő-t várják.
Amúgy kb. 10 kapcsolatból 9-szer még akkor is a nő jár jobban, ha éppen a nő milliárdos (tapasztalat, de nem saját), vagy akár a legszerényebb nő is valahogy úgy alakítja -ha nem is tudatosan - a dolgokat de anyagilag egy kapcsolatban jól járnak. A kapcsolat végét a válást meg már nem is említem!
Összesen egy haverom van, akit a nője eltart, de ez egy olyan srác, hogy még tőlem is ki tudott csalni párszázezret anno - pedig ezt nagyon kevesen mondhatják el magukról, és amúgy meg több millióval húzott le másokat is (rendszerint megjelenik nála néhány verőember, laposra verik, 2 hétig nem látni, aztán minden megy tovább).
Szóval az a kritéria, hogy "legalább olyan jó módú legyen , mint én" az szerintem nagyon gáz, ha egy inteligens férfit akar, mert ezt a férfiak elég jól le tudják venni, és menekülnek az ilyenektől. Hacsak valami nem százas nála (mondjuk családja van és nem hosszú távra tervez).
Persze valamilyen szinten a nagyon nagy különbség nem jó, hiszen általában mások a jómódban nevelkedett emberek életfelfogása, élettapasztalata, mint a szegényebb sorsúaké, ami sok konfliktust okozhat.
Tipikus, amikor az ember szegényebb sorsú partnere képes 10 ft különbségekért Lidl-ből Tescok-ba rohangálni, csak épp az élet megy el ezzel a felesleges járkálásokkal sorban állásokkal...
Ja, és hogy a férfiak olyan hezitálósak lettek??
Hát persze! Mert mit jelentett korábban a család és mit jelent ma? Korábban azt, hogy volt egy asszonya, aki otthont varázsolt neki, vitte a háztartást (gépek nélkül!) és volt egy fix hálótársa, míg a többi nő nem volt vadászterület, hiszen az akkori erkölcsök nem engedték.
Ma? A gépesítéssel a házimunka igény simán leredukálható a tizedére, szerelmet vagy szexet (most nem a fizetősre gondolok) bárhol találhat az ember magának.
És ugye nincs az a nő, akit valahol egy férfi nem unna X év után...Legalábbis a férfiak 90%-ánál még a csúnyább nőre is úgy gondol, hogy az mégiscsak újdonság, nem tudja, hogy mi milyen, hogy reagál, meg a szerelem illata ismét friss...
Tehát miért határozná el magát hirtelen, hogy nyaklóba tegye a fejét, mikor ugye a házassággal várt jó dolgok alaposan lecsökkentek és alapvető biológiai érdekük ellen megy (magszórás).
Házasodni ma 4 okból szoktak:
1) Leginkább a férfi ezzel akarja bebiztosítani magát, hogy a nő ne hagyja ott egy másik hímért (olyan könnyen) -> önbizalomhiány
2) Tradiciók, társadalmi elvárásoknak való megfelelési kényszer
3) A szeretett nő zsarolása miatt (lehet puha, vagy nyílt)
4) hirtelen felindulásból (vagy mondjuk úgy szerelem)- de ez sztem a legkevésbé jellemző.