Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Nyilasi befektetési alap

Re: drawdown

#377185 pepe01 Előzmény: #377184

Megismétlem még egyszer, az alapnak van egy fóruma és Én ott olvastam. Ezek nem Nyilasi privát befektetései.

#377184 lagwagoner Előzmény: #377182

Attila trading blogjában szereplő pozik nem feltétlenül egyeznek meg a Nyilasi Alapban levő pozikkal. Így nem feltétlenül azok a tételek, olyan mennyiségben és bekerülési értéken szerepelnek az alapban, mint ahogy a blogban olvashatóak.

#377182 pepe01 Előzmény: #377181

Igen erre gondoltam, Én a alap fórumján szoktam olvasni az infokat.

Az csúnya lenne, ha ATH-ra menne az index és a pozi likvidálásra kerülne. Bár ha nem szeretné zárni, le tudja fedezni.

#377181 lagwagoner Előzmény: #377179

Szia!

"Pozíciógörgetés

A júniusi S&P shortpozíciókat 4.50 ponttal alacsonyabban átkötöttem szeptemberre, mellyel görgetett bekerülési átlagárunk 1132-4.50= 1127.50 "

"POZÍCIÓGÖRGETÉS

A kifutó márciusi S&P kontratusokat 5 ponttal alacsonyabb áron átkötöttem júniusra, mellyel görgetett bekerülési árunk 1117.50-5= 1112.50"

Ezt a trading blogban találtam. Erre gondolsz? Ezt felvette az alapban is??

#377179 pepe01 Előzmény: #377175

Szia!

Nyilasi konkrétan beírta a fórumra honnan shortolja az SnP-t. A pontos értékre már nem emlékszem.

Valaki emlékszik?

#377175 lagwagoner Előzmény: #377096

Pluszban nekem az is rejtély, hogy miért hiszik sokan, hogy S&P shortjai vannak. Nem lehetséges, hogy diverzifikált, (általa vélt) rossz fundamentummal/kilátásokkal rendelkező részvény short pozikat vett fel (Attila egyszer saját forumán erre utalt már)?

A kérdés viszont jó. Elvileg a jelentés alapján, a tőkeáttétel ismeretében meg lehet állapítani, hogy max. mekkora részét lehet elbukni az alapnak a spekulatív pozikkal. Magyar államcsőddel nem számolok, így a 80%-os dkj kitettség hozamai (lejáratig megtartva őket) elvileg 5 éven keresztül elég sok veszteséget képesek "elnyelni".

https://www.kozzetetelek.hu/kozzetetelek/view?id=13225415

Nagyon rosszul jött az alapnak a forint erősödése is mind a devizás kötvényeknél mind pedig a spekulatív poziknál, ez nagyban tetézte a veszteséget, és gondolom fedezetként nem nyitott USD/HUF EUR/HUF short pozíciót.

#377096 pepe01 Előzmény: #377085

Rejtély számomra Nyilasi viselkedése. Látszik rajta, hogy átlátja a helyzetet, de mégsem elég bölcs taktikát választott.

Szerintetek előfordulhat, hogy elfogy a fedezete egy ATh esetén?

Jó lenne tudni mekkora a S&P short pozija.

#377077 Zotya32 Előzmény: #377071

Etikai okokból akkor kerüld el ezt a topikot, (ahogy Buxer szokta 3 havonként a phylt) míg nem lesz új poszt. :-)

#377073 lagwagoner Előzmény: #377071

Minden érintett nevében köszönjük...és láttál rajta hajlandóságot, hogy írni fog? Etikai empátiádat megőrizve Attila felé, azért áruld el kérlek, hogy mit láttál rajta alapkezelői "pályafutását" illetően (pöffeszkedést, sértődöttséget, flegmaságot, elkeseredettséget, bizakodást stb).

#377071 matgab Előzmény: #370230

jelentem Nyilasi él és virul, ugyanúgy benne maradt a pesti éjszakában mint én.

Többet etikai okokból nem árulhatok el, ha majd ő ír, akkor ír.

Mindenesetre én kértem, hogy írjon arról, hogy mit hogyan lát.

#370167 lackok Előzmény: #370163

Ott volt az első vétele...azt nullában zárta. A másik 77 körüli vételen viszont fogott, bár eredetileg szerintem a 85,3 feletti szintekre spekulált volna, csak nem volt bekalkulálva technikai oldalról (STOP) a földrengés....

#367498 lackok Előzmény: #367480

Mondhatnánk...de a Blog-ból látszik, hogy csak a 85,30-as beszerzését átlagolta lejjebb a 77-es vétellel..:)