Megismétlem még egyszer, az alapnak van egy fóruma és Én ott olvastam. Ezek nem Nyilasi privát befektetései.
Megismétlem még egyszer, az alapnak van egy fóruma és Én ott olvastam. Ezek nem Nyilasi privát befektetései.
Attila trading blogjában szereplő pozik nem feltétlenül egyeznek meg a Nyilasi Alapban levő pozikkal. Így nem feltétlenül azok a tételek, olyan mennyiségben és bekerülési értéken szerepelnek az alapban, mint ahogy a blogban olvashatóak.
Igen erre gondoltam, Én a alap fórumján szoktam olvasni az infokat.
Az csúnya lenne, ha ATH-ra menne az index és a pozi likvidálásra kerülne. Bár ha nem szeretné zárni, le tudja fedezni.
Szia!
"Pozíciógörgetés
A júniusi S&P shortpozíciókat 4.50 ponttal alacsonyabban átkötöttem szeptemberre, mellyel görgetett bekerülési átlagárunk 1132-4.50= 1127.50 "
"POZÍCIÓGÖRGETÉS
A kifutó márciusi S&P kontratusokat 5 ponttal alacsonyabb áron átkötöttem júniusra, mellyel görgetett bekerülési árunk 1117.50-5= 1112.50"
Ezt a trading blogban találtam. Erre gondolsz? Ezt felvette az alapban is??
Szia!
Nyilasi konkrétan beírta a fórumra honnan shortolja az SnP-t. A pontos értékre már nem emlékszem.
Valaki emlékszik?
Pluszban nekem az is rejtély, hogy miért hiszik sokan, hogy S&P shortjai vannak. Nem lehetséges, hogy diverzifikált, (általa vélt) rossz fundamentummal/kilátásokkal rendelkező részvény short pozikat vett fel (Attila egyszer saját forumán erre utalt már)?
A kérdés viszont jó. Elvileg a jelentés alapján, a tőkeáttétel ismeretében meg lehet állapítani, hogy max. mekkora részét lehet elbukni az alapnak a spekulatív pozikkal. Magyar államcsőddel nem számolok, így a 80%-os dkj kitettség hozamai (lejáratig megtartva őket) elvileg 5 éven keresztül elég sok veszteséget képesek "elnyelni".
https://www.kozzetetelek.hu/kozzetetelek/view?id=13225415
Nagyon rosszul jött az alapnak a forint erősödése is mind a devizás kötvényeknél mind pedig a spekulatív poziknál, ez nagyban tetézte a veszteséget, és gondolom fedezetként nem nyitott USD/HUF EUR/HUF short pozíciót.
Rejtély számomra Nyilasi viselkedése. Látszik rajta, hogy átlátja a helyzetet, de mégsem elég bölcs taktikát választott.
Szerintetek előfordulhat, hogy elfogy a fedezete egy ATh esetén?
Jó lenne tudni mekkora a S&P short pozija.
ott nem volt de amúgy is minek vinne egy okos ember fát az erdőbe...:-)
Már a porcelány sincs meg? Akarom írni porcelán lány. :-)
inkább a vadászösztönt láttam rajta a tánctér mellett...:-)
Etikai okokból akkor kerüld el ezt a topikot, (ahogy Buxer szokta 3 havonként a phylt) míg nem lesz új poszt. :-)
Minden érintett nevében köszönjük...és láttál rajta hajlandóságot, hogy írni fog? Etikai empátiádat megőrizve Attila felé, azért áruld el kérlek, hogy mit láttál rajta alapkezelői "pályafutását" illetően (pöffeszkedést, sértődöttséget, flegmaságot, elkeseredettséget, bizakodást stb).
jelentem Nyilasi él és virul, ugyanúgy benne maradt a pesti éjszakában mint én.
Többet etikai okokból nem árulhatok el, ha majd ő ír, akkor ír.
Mindenesetre én kértem, hogy írjon arról, hogy mit hogyan lát.
Valami be volt kalkulálva, mert a 77-es USDJPY pozit nem kézzel vette fel, az tuti. :)
Ott volt az első vétele...azt nullában zárta. A másik 77 körüli vételen viszont fogott, bár eredetileg szerintem a 85,3 feletti szintekre spekulált volna, csak nem volt bekalkulálva technikai oldalról (STOP) a földrengés....