http://www.apeh.hu/bevallasok/nyomtatvany
innen szedd le a programot. a veszteséget az a oszlopba kell írni.
http://www.apeh.hu/bevallasok/nyomtatvany
innen szedd le a programot. a veszteséget az a oszlopba kell írni.
én nyomtatványkitöltő programmal szoktam csinálni
és tényleg a 174. sor kell. A veszteséget az "A" oszlopba kell írni. Mondjuk ha lenne 174. sorod Te is látnád, mert ez van oda írva: "2010. évi veszteség"
Az APEH weboldalán lévőn van 174. sor.Szerintem töltsd le onnan!
Na mindjárt itt a május 20, valamit illene összehozni... Begyűjtöttem egy bevallásnyomtatványt, de a 1053-04 en nincsen 174-es sor. (Úgy olvastam az kellene.) Ez van csak ezen az oldalon:
http://www.imagebam.com/image/5e6c76131900370
Mivel ez lenne az első bevallás, azt kérdezném ti hogy töltitek ki és ha pl 2010-ben keletkezett 100.000ft veszteségem azt hova kell beírni?
eddig sosem számoltam el, de megkérdezek majd egy-két könyvelőt a témában. a legbiztosabb mondjuk egy APEH állásfoglalás lenne.
Hát, jelen állás szerint akkor itt páran vagy jól adtuk be eddig vagy rosszul. :D
Én is úgy tudom, mint holnor, hogy nem lehet.
Évek óta ugyanazok a viták, és még mindig nem derült ki a teljes igazság, ez tetszik. De akkor vajon van-e egyáltalán olyan, aki normálisan adta be eddig? :-D
Szerintem egyébként apeh már belefáradt, hogy az összes szarul kitöltött bevallásért irogasson...
A francba, már megint hülyeséget írtam: a söralátétnyi bevallásra nem is fér el 174 sor!
Ok, meggyőztél. Talán azért is emelték így ki, mert régebben el lehetett.
pedig a real time elszámolható.
5 éve tőzsdézem, úh az előtte levő időszak szabályait nm ismerem.
real time-ot biztos, h nm lehet elszámolni, külön írják az Equitas honlapján is.
"Tehát, mivel a Befektetési törvény külön szabálya kiemeli, hogy az információ értékesítés, így a valós idejű adatszolgáltatás a befektetési szolgáltatástól és kiegészítő szolgáltatástól eltérő, egyéb szolgáltatás, így az az értékpapírral kapcsolatos járulékos költségnek nem tekinthető, tehát a tőzsdei ügyletből származó nyereséggel szemben sem számolható el."
Igen, a 174. sor a) oszlopába.
Hát, bocsi én úgy tudtam, hogy el lehet számolni a tanfolyamot, könyvet is, de most többször is átolvastam az szja tv. 67 és 67/A §-át és az úristennek sincs benne :)
Tehát, brokidíj, szla.vez díj, real time díja, különböző befektetési szolgáltatási tevékenységek díjai biztos benne vannak.
Régebben volt a tanfolyam is,meg a könyv is (itt 2004 előttre gondolok, én akkor számoltam el törvényesen:) de a neten a 2011-es szja tv. van, abban meg már nincsenek ezek. Bár a kapcsolódó járulékos költség körébe, ahogy a tv. fogalmaz, akár bele is férhet.
Nemrég realizáltam egy nagyon csúnya Econet bukót, amit igen nehéz lesz év végéig ledolgozni.
Ha év végére leapadna a veszteségem pl. -100 ezerre és lenne mellé ebben az évben (hasamra ütök) 50k broki díj, akkor -150 ezret kell beírnom a 2011. évi veszteséghez? (Számlavezetési díj nincs.)
Ugye, hogy nem is olyan egyértelmű a helyzet? Ütköznek a vélemények, persze úgyis az apehnek (vagy mi a neve) van igaza a végén. :-)))
(mondjuk a veszteség dolog kiderült legalább, könyvet meg nem veszek, úgysem érteném... :-) )
köszi mindenkinek! Csuszával tanakodtunk rajta, h tavaly hogy a pöcsbe is csináltuk, de ez a tuti!