Regisztráció Elfelejtett jelszó

Auto-motor technika

Re: nincs cím

#375248 fordgtshelby5000 Előzmény: #375243

Hidd el , aki csak teheti menekül a magyarhoni ......-ból.Nem írom le-mert nagyon megharagudnak a nagyon patrióta érzelműek.

A tény viszont tény:egy olyan ország-ahol az élősködő selejt több joggal rendelkezik,mint az adófizetők.....hát...ez a véleményem:NÁLAM NEM ÉRDEMLI MEG A HAZA FOGALMÁT

NEM CSAK SZLOVÁKIÁBAN , DE NÉMET ÉS AUSZTRIA szép országaiban is pozitiv diszkriminálják az adófizetőket.

Bocsánat a beleszólásért - és csak szvsz sz.

#375243 Csokigyáros Előzmény: #375240

ügyes vagy, és sajnos igazad van...

nekem most van egy átfogó ellenőrzésem... képzeld most van az évforduló.... hozzám sem szólnak, de már a harmadik partnerem mondja, hogy berendelték kapcsolódóra... mindig minden adót, határidőben bevallottam és befizettem... valamit elszúrtak, mert az első félév után behívták a könyvelőmet, hogy visszadátumozva vegyen már át egy papírt, mert kiszaladtak az időből... de minden rendben van a céggel, nem lesz semmi... azóta semmit nem kommunikálnak, csak hívják be a partnereimet, akiknél ugyanúgy rendben van minden... számlák betéve, adók bevallva, befizetve, szerződések rendben, stb... kiváncsi vagyok mi lesz belőle... minden esetre a könyvelőm az említett beszélgetést felvette... remélem nem kell használnom...

ha csalódom bennük, akkor megyek utánad... :))))

Gábor, persze... A szlo…

#375240 Ricsi

Gábor, persze...

A szlovák cég nem a motor miatt van. Ott vagyunk bejelentve, ott vannak az alkalmazottaim bejelentve. Ott fizetek adót, tb-t, nyugdíjjárulékot, mindent. A motor csak egy adalék hozzá.

A cég kb 1000 Eur-ba kerül, a konyvelése pedig havi 70 Eur, amennyiért nekem itthon még sosem könyvelt senki. Az APEH nem cseszeget, azt sem tudom, hol vannak. Békén vagyok hagyva, nem egy fejőstehénnek nézik a vállalkozókat.

Sosem volt munkaügyi, munkavédelmi, bejelentési, semmilyen ellenőrzésem. Hagynak élni, és örülnek neki, hogy ott folytatom a tevékenységem nagy részét. És számomra ez az óriási előny, sok ismerősömet büntették már meg ilyen-olyan indokkal itthon, akár jogosan, akár nem, már Hathornak leírtam a vállalkozás topic-ban. Én meg nyugton vagyok.

Nézzük az adókat. Van 19% nyereségadó, és ezzel vége. Itthon van szaképzési hozzájárulás, telefonadó, cégautóadó, ilyen adó, olyan adó. Már követni sem tudom, és nem is akarom. Pár éve elegem lett az ilyen sarcokból. Amikor az egyik német alapanyag beszállítómnál (akinek itthon is van telephelye) bejelentettem, hogy mostantól szlovák cég fog vásárolni, mondták, én voltam az utolsó magyar vevőjük.

#375222 Sumér harcos Előzmény: #375220

ugyan,most...hogy gondolkodom van egy 8.os osztálytársam is,akinek van egy ilyen cége.....autója szlovák rendszámú....

sőt erre a szlovák cégre már több ,markolót,darut munkagépet hozott be olaszból.....melyet itt MO-n dolgoztatott-értékesitett..buktak is vmelyiken szépet......elég zavaros......sőt van vmi üzlettársa is.....

máskor mondotta nekem hozzak szlovák rendszámú autot magamnak az ő cégére.....de nem akartam meglépni-más zavaros dolgaiba ugrani......aztán azt venném észre egyszer csak ,hogy elviszik az automat,amely nincs is a nevemen:)

inkább mibe áll meg egy szlovák cég alapitás?

mi az ügymenet?....ezek a fontosabb kérdések:)

#375220 Sumér harcos Előzmény: #375189

egyébként okés,hogy az auto vételára igy olcsóbb......

de a napi használat során felmerülő költségek is olcsóbbak,mint kötelező vagy nem tudom mi van a szlovákoknál?

és még egy övön aluli kérdés,ugyan gondolom nem titok.....mennyibe áll meg egy ilyen cég létrehozása?

#375217 Sumér harcos Előzmény: #375189

na most ezt a megoldást is,hogy a bánatban akarják majd kiszűrni,büntetni,megfogni?:)

szinte nem értem....lehetetlen....

#375215 GáborGábor Előzmény: #375189

Az egyzserüség kedvéért, bérelhetnék tőled, cégedtől, mocit?

A részkleteket priviben, avagy személyesen.

#375189 Ricsi Előzmény: #375188

Annyi az egész, a cég tevékenységi körébe fel kell venni a gépjármű kölcsönzést. Felvettem, így tök legális a mutatvány. Ha cukrászdát nyithatok Bécsben, motort is bérelhetek Komarno-ban. Jah, már vagy 3 éve megléptem, de tudod, hogy a motorom rendszáma KN-el kezdődik:)

#375188 hosszhuszár Előzmény: #375184

Vannak már erre alakult cégek is, Én úgy hallottam...

Lépj időben..:)

1 fix ügyfeled biztos lenne.., idővel...

#375184 Ricsi Előzmény: #375160

Nekem van szlovák cégem, annak egy motorja, amit én hivatalosan bérelek havi 1 Eur-ért. Erre kössenek csomót, ha tudnak. A kiskapu már megvan...

Re: faxszopók munkában:)

#375182 pepe01 Előzmény: #375180

Mentünk vidékre és egy 1km-es egyenesben településen belül mértek az út szélén. Természetesen főúton a település szélén, ahol már mindenki gyorst.

Szerencsére jóval a trafi előtt 5 autó is jelzett zsinórba:)

Szerencsére összetartanak az autósok.

faxszopók munkában:)

#375180 Sumér harcos

http://www.origo.hu/auto/20110421-lanc-sebessegmeres-az-m6os-autopalyan.html

beálltak több (-több ponton) lézerrel végigmérni az M6-ost....gondolom a mi érdekünkben....

legutoljára a megyeri úton Újpesten találkoztam a drágákkal lézerrel....na most,ha tudott szájról olvasni abban a piros civil H astrában,akkor az volt az övé........beáll baxa meg egy olyan helyre,ahonnan kiszurni sem lehet,csak az utolsó pillanatban....hajszálon múlt,hogy az előttem füstölő kerekekkel lassitóba bele nem durrantam....****k.

természetesen mindez csak az állampolgár érdekében,gondolom ingyen guggolnak a kocsiban .

igy van... először is a…

#375167 Sumér harcos

igy van...

először is az okokat megszüntetnék......regisztrácios költségek,áfa stb. stb....

nem volna itt egy árva fia újgazdag-régi gazdag-hitelből gazdag-teljesen csóró......aki szlovák rendszámú autót venne......

kinek kellene?

de nem........

egyébként tegnap mondotta be a Hiradó vmelyik csatornán.....és úgy néz ki,hogy ezt elkezdik piszkálni...

#375165 hosszhuszár Előzmény: #375160

Ezen erősen csodálkozom....azt hittem, a fityesz ettől több...de sajna ezek szerint nem.

Volt már egy ilyen belepiszkálás a szocik alatt is....

Ezek szerint nevezhetjük simán magyar felső vezetés mentalitásnak, sajnos...

a helyett, hogy simán lemásolnák a szlovák rendszert....mert az jobb....

nem, majd azt vizsgálják, kinek, hogy van szlovák rendszám az autóján....

kicsit vicces....

#375164 lyonell Előzmény: #375160

Egyszerűen csak a regiszrációs díj mértékét kellene csökkenteni,jót tenne az autóiparnbak.És nem is a 20millás autókon van a lényeg,hanem a kis és középkategóriás autókon.Hogy a legnagyob réteg tudjon kicsit olcsóbban autót venni,és emellé változtatni a hiéna hitelezési politikán.És 2millió hitelre nem 6-ot visszafizettetni hanem max 2millió 500-at.Akkor fellendülne a kereskedelem.Addig nem.Asztán az egyszeri ember Pl: kereskedő nem fizet áfát akkor meg fel vannak háborodva,hogy mi az hogy nem? akkkor kérdem én mi az hogy reg adó ennyi? És mi az hogy az áfa ennyi? Nem tudok autót eladni pang a piac,ha sűrgősen nem csinálnak vele alamit,megölik teljesen.Muszáj lépniük,.De úgytűnik meginnt nem a jó irányba lépnek.Meginnt csak a saját zsebüket tömik,azaz tömnék mert ettől csak mégjobban elnyomják a piacot,aszt a kicsit is ami még van.Nem értem nem látják át eszt,pedig elvileg nálunk sokkal okosabbak,csak tolvajok.Romániábn miért tud mit tudomén csak példa 200 euró lenni az egész regdíj meg minden??

hozzá akarnak nyúlni a s…

#375160 Sumér harcos

hozzá akarnak nyúlni a szlovák és német rendszámmal használt autokhoz jogilag....

már hogy ne lehessen igy autot használni MO-n.

1 honapra akarják csökkenteni az időtartamot,azon túl magyar állampolgár nem használhat ilyen rendszámmal ellátott autót.

1. azért nyalják ki a seggeket vastagon....először hozzanak,teremtsenek olyan feltételeket,hogy egy 20 millios X6-os BMW ne kerüljön 8millioval többe itt megvenni és üzembehelyezni,mint szlovákiában.

2.hogy bánatos lófurulyában fogják ezt az 1hónapos törvényt betartattni-ellenőrizni????????

mert határok nincsenek.

honnan tudják,hogy 1 vagy 3 honapja van már vele MO területén a magyar állampolgár?

ha vhol kiskapu van az előbb-utóbb megtaláltatik és ki is nyittatik-ez a legfőbb törvény.