Köszi a keresésed beírását!
Hol érdemes keresni? OC, Techno?
Ezek velem együtt fent vannak az általad írt comon. Aki fontos és ad magára az ott van!
Én még ezer irodával dolgozom közös zárt ingatlanos listán, egymásnak felkínálva az ingatlanokat.
A keresés számunkra nagyon nehéz kérdés, mint közvetítőknek: Ugye Te magad bárhonnan kereshetsz ingatlant, bármilyen portálon, mi korlátozva vagyunk azzal, amivel meg vagyunk bízva. Ez általában kis irodáknál 50-200ingatlan. Abban kizárt egy embernek megfelelő pont olyan ajánlat. Ilyenkor szoktam társirodákat megkérdezni van-e nekik valami. Ha szerencsénk van, akkor van, ha nekik sincs, akkor nincs szerencsénk.
Felkutatás megint nehéz kérdés, mert Te nem fizetsz érte, de a tulajok 70%a meg nem akar ingatlanossal kötni szerződést. Akkor honnan van munkadíj a kereséséből. Magyarul úgy kéne ennek működnie, hogy kereső megbízza az irodákat ugyanannyi jutalék fejében, hogy mivel Ő elfoglalt, így Megbízott kutasson fel Neki ingatlant, ezért kifizeti azt a díjat, amit egy másik hozott ingatlan után is kifizetne, mert ott a tulajtól kérjük el a munkadíjat, amit valójában a vevő fizet ki neki a munkák fejében.
nem tudom érthető-e?!
Alapvetően balkánon vagyunk és ha fizetni kell egy szolgáltatásért, akkor mindenki felháborodik. Eladó azért, hogy nekem 3% jutalékot kell fizetni, de Ő piaci ár fölött adja 30-50%kal, de sajnálja a díjat, ha csodát teszek ingatlanával, és annyival drágábban eladom neki. Vagy ha nem adom el, akkor megint én vagyok a hülye, mert 30-50%kal többet kért vágyát nem tudom teljesíteni.
A vevő mindenképpen kifizeti a munkadíjat, csak nem nekünk.
A kereséséek így akadoznak el, hogy az eladó fizet díjat, de Ő meg nem akar megbízást kötni a felsorolt okok miatt! Lásd itt a fórumon Ibizát példának! Nyitott egy közvetítő nélküli topikot. Sosem kért fel, hogy segítsek eladni neki az ingatlanát, holott egy rupót sem kéne fizetnie a fáradozásomért, inkább azt mondja közvetítők ne. Meg sokat rabolnak.
Ki fizeti ki a 2éve eltöltött munkámat például a Balatoni kúriával? Hányszor mentem le oda feleslegesen, alkalmanként majd 10.000Ft-ért? 2éves hirdetésem, minden munkám oda veszett abba az ingatlanba is. Azért írom csak ezen sorokat, hogy védjem a szakmát, és a munkánkat, esetleges kudarcunkat.
Lényeg a lényeg, körbenézek a kollégáknál hátha van valami ilyesmi ingatlan. első körben. Utána nyitott szemekkel figyelek a piacon, hátha találok valahol megfelelőt!