Regisztráció Elfelejtett jelszó

ELADÓ Ingatlanok

Re: Rózsadomb 132nm+ 16nm. terasz 5szobás újszerű lakás 55MFT, dupla saját garázzsal.

#364650 Aspire Előzmény: #364504

Tudom, hogy ez picit szakmai titok is, de vannak esetleg "nyílt" trükkök, amivel az eladási áron faragni lehet?

Én régebb óta nézegetek egy lakást, ami a fekvése és beosztása végett számomra ideális lenne, de az ár, amit az eladó kér finoman szólva is a reálistól messze van (úgy 30-40%al, ahogy itt már lentebb említetted).

Egyszerűbb lenne persze egy másik ingatlant keresni, de sajnos régóta nézelődök és mivel kisebb városról van szó, sajnos a kínálat sem a legnagyobb. Értelemszerűen piaci ár fölött nem tervezem a vásárlást, mert nem vennék rá mérget, hogy nem mennek még lejjebb az árak, szóval a pénz lekötött betétben van.

Érdemes néha-néha rácsörögni az eladóra, vagy rámenősködni, vagy inkább tegyek le róla?

Re: Rózsadomb 132nm+ 16nm. terasz 5szobás újszerű lakás 55MFT, dupla saját garázzsal.

#364504 Hathor Előzmény: #364494

Igen így van!

Mi a kérdés?

Nem ritka az eset. Mi az oka?

Mindkét iroda, vagy több meg van bízva. A drágább iroda felvette fél éve magasabb áron az ingatlant. Olcsóbb iroda felvette az ingatlant tegnap, tulaj csökkentett 2MFT-ot az áron, mert látja, hogy esik a piac, elgondolkodott, hogy nehezen tudja eladni, vagy sos kéne a pénz.

Az új tegnapi irodával kötött egy olcsóbb szerződést, régi még nem lett értesítve.

Ez az egyik ok.

Másik: Mindkét iroda kapott megbízást. egyik limiten hirdeti, másik irányárral.

Harmadik: a drágább irodának nagyobb a munkadíja.

Negyedik: Tudja mindkét iroda, hogy 20MFT kell a tulajnak. Egyik bátor, mert tudja, hogy a munkadíját még leengedi a tulaj, tehát ebbe belefér a díja, másik iroda korrekt magatartással úgy árulja, ahogy meg volt beszélve. 20MFT+jutalék+irányár!

,-)

Egyszerű mint az 1x1

Amennyiben meg akarod venni, lemegyek Sporonba felveszem az ingatlant és legjobb áron adom Neked 19.8 alatt :D

Na be kell mennem a belvárosba lakást mutatni most.

sziasztok.

sok tapasztalat van mögöttem, van történet mögöttem 1998 óta

#364493 Hathor Előzmény: #364472

Erre próbáltam rávilágítani, hogy rossz a mentalitás az emberekben, ezért sem kérjük vevőtől a pénzt!

Szerinted ha azt mondja a tulaj nekem, hogy ...... Úr! Megbízom Önt az eladással, de nekem minimum 10MFT kell az ingatlanból, akkor ki fizeti ki a díjat? Te, mint vevő, mert 10.3limiten adjuk el az ingatlant, amit a vevő fizet az eladónak, csak ealdó adja át. De vegyünk egy 9MFT-os eladást, annak jutaléka 270eft+ÁFA. tehát 10be hirdetem, te megveszed 9.5ért, örülsz hogy lealkudtad, a tulaj örül, hogy 200.000rel többet kapott, de itt is Te fizetted a jutalékot, de tulaj adja át.

Ez minden esetben így van, hacsak nem egy nagyon limiten adjuk el az ingatlant, és akkor a tulaj mély értékéből fizet.

Én megmondom neked őszintén, hogy minden egyes esetben bárkinek fizetek a keresésért, mert ha nekem megéri az ingatlan még 2millióval olcsóbbat is hoz, mint az elképzelésem, akkor miért ne? vagy hoz egy ingatlan ami nekem tetszik, de nincs megbízása rá, akkor inkább nem veszem meg, mert Ő nem kap sehonnan pénzt? dehogy. tetszik az ingatlan, a segítségéért fizetek.Mindegy.. hosszú..

Technocasa ingatlanértékesítés esetében vevőtől, eladotól kap jutalékot. Kizárólagosan csak exklúzív szerződést kötnek, ezzel kikerülik a megkerülés esetét,més mindkét féltől díjat kérnek. Ha mindkét flnek megfelel az ár, akkor nem mindegy ki mennyit keres?? :)

Én is így árulom a körúti befektetésemet. Limiten hirdetem, meg van bízva pár iroda: pénzem+jutalékuk. Ha vevő nem fizeti ki azzal az árral, akkor nem adom el közvetítő vevőjének. Ha vevő kifizeti neki, akkor a vevő megfizette a közvetítő jutalékávval együtti árat, én átadom a közvetítőnek.

én jól jártam eladtam a lakást, közvetítő ügyes volt, megkapta vevő pénzét tőlem, és vevő örül a lakásnak.

#364491 holnor Előzmény: #364489

na akkor kérdezek én is :)

9. ker, rehabilitált rész, új építésű lakás, 40-50m2, 1. emelet-től felfelé, lehetőleg erkéllyel. kb mennyi lehet (Ft/m2)? konkrét ajánlat? a vadi új és a használt is érdekelne, de az előbbi az igazán preferált.

#364489 Hathor Előzmény: #364481

Van egy kis garzon a XI.kerületben a saját adatbázisomban.

Műegyetem-Móricz közötti szakaszon, Budafoki-Bartók Béla közötti Lágymányosi utcában.

25nm-es, egy szobás, gépészetileg fel volt újítva, tisztasági festés kell csak, meg most egy parketta beállítás, mert alá folyt a víz, és elcsuszkáltak.

A lakás félemeleti, utcai, irodának is megfelelő, zárt lépcsőházból nyíló, rendes házban!

Műegyetem, Móricz közelsége nagy előny.

7.9MFT az indulója, de 7.5 a vége most.

Havi 45-50ért volt bérbe adva a Műegyetem hallgatóinak.

Ilyesmi?

Azért tudod, hogy Budán sem könnyű a 10MFT kategória :)

A lecke mindig fel van adva..

Csoki: priviben ment.

Re: Eladó Budapesti 200nm-es iroda tulajdonjog a Damjanich-Bajza sarkon 9MFT+ÁFA fixen

#364488 Csokigyáros Előzmény: #364433

elárulod mennyiért ment el a kúria?

jöhet priviben is... csak az érdekesség miatt... köszi

Re: Eladó Budapesti 200nm-es iroda tulajdonjog a Damjanich-Bajza sarkon 9MFT+ÁFA fixen

#364486 Csokigyáros Előzmény: #364433

elárulod mennyiért ment el?

jöhet priviben is... csak az érdekesség miatt... köszi

#364485 Hathor Előzmény: #364481

na pont ezt írtam..

kiábrándultság annyira van, mint a mindenkinek a fórumon a BÉT-tel kapcsolatban is. Csinálja, de szenved a nullás árfolyamok mellett.

Sok összefüggés van a folyamatok között. Nem megy a BÉT sem sehova, ingatlan szakma sem, egyiken sem keresünk, de máson sem, mellette az élet drága, közbe csalódások érik az embert a szakmában is, és kereskedésben is.

Ma kiosztottam pár kollégámat is a listánkon, mert butábbnál butább ajánlatokat közölnek, amikre maguk sem tudnak válaszolni.

Mint írtam alább, ezt a társaságot regulázom, fiatalos gondolatmenetekkel, a szakmát elősegítő gondolatokkal. Tolom nekik a szakmai híreket, mit hogyan csináljanak..

Kicsit szerte szét esek..

bocsi. Tényleg minden tiszteletem megbízóim, munkát adóim felé!

#364481 Bendeguz Előzmény: #364478

Akkor jó! Csak olyan kiábrándultság tükröződött a válaszodból...

Egyébként tényleg tele van hulladék lakással az ingatlan.com és olyan árakat kérnek érte, hogy eszméletlen! Az ajánlatokkal tudok várni, nyár vége felé volna esedékes a vásárlás.

Addig is a legjobbakat! :)

#364478 Hathor Előzmény: #364472

Ne hülyéskedj :))

miért lennél leszurva? :))

nagy tisztelettel megköszöntem, hogy beraktad keresésedet, és megtisztelsz minket azzal, hogy keresésedet megosztod velünk.

Frankón.!!

Csak általánosságban írtam, az ingatlanszakma szépségeiről, meg védem magam, hogy ha nem tudok rögtön nyomni ajánlatokat, az miért van, meg mérgelődöm azon hogy nagy a kínálat, de sz@rabbnál sz@arabb ingatlanok vannak piaci vásárlói érték felett 30-50%kal. Meg a velünk ingatlanosokkal szemben tanusított ellenállások ellen lázadok.

Pont a listánkat, ahol ezer iroda dolgozik együtt, azt reformálom. Az együttes összefogást várják a kollégáim tőlem, mert felszólaltam, hogy csinálni kell közös irodát, közös weboldalt egy összefogó vállalkozást a több ezer irodára. nagyobbat mint a dunahouse, OC, mert együtt nagyobbak vagyunk a saját 50-200-1000darabos adatbázisunkkal.

#364472 Bendeguz Előzmény: #364451

Hű, lehet rosszul érzem, de mintha le lennék szidva... Ugye nem?

Amikor a családunk eladott pár ingatlant, mi mindig megbíztunk ugyanazt az ingatlanost és sikeresen, nagyon hamar elpasszolta 2%-ért. Sőt nála vettük a két ingatlan árából az újat, úgyhogy 3-szorosan is segítettük őt a pénzhez jutásban Az akkori fizetésem 6-szorosát kereste meg 2 hónap alatt. Nem sajnálom tőle, mert jó biznisz volt. Gyors és fájdalommentes :)

Azzal viszont nem értek egyet, hogy azért fizessek hogy utána vehessek. Ez a sarc történelmileg az eladókat terheli és nem hiszem hogy változni fog.

Ha olyan lakást mutatsz nekem, amit meg kívánok venni, természetes hogy rajtad keresztül intézem, efelől ne legyen kétséged.

Előre is köszi!

#364451 Hathor Előzmény: #364446

Köszi a keresésed beírását!

Hol érdemes keresni? OC, Techno?

Ezek velem együtt fent vannak az általad írt comon. Aki fontos és ad magára az ott van!

Én még ezer irodával dolgozom közös zárt ingatlanos listán, egymásnak felkínálva az ingatlanokat.

A keresés számunkra nagyon nehéz kérdés, mint közvetítőknek: Ugye Te magad bárhonnan kereshetsz ingatlant, bármilyen portálon, mi korlátozva vagyunk azzal, amivel meg vagyunk bízva. Ez általában kis irodáknál 50-200ingatlan. Abban kizárt egy embernek megfelelő pont olyan ajánlat. Ilyenkor szoktam társirodákat megkérdezni van-e nekik valami. Ha szerencsénk van, akkor van, ha nekik sincs, akkor nincs szerencsénk.

Felkutatás megint nehéz kérdés, mert Te nem fizetsz érte, de a tulajok 70%a meg nem akar ingatlanossal kötni szerződést. Akkor honnan van munkadíj a kereséséből. Magyarul úgy kéne ennek működnie, hogy kereső megbízza az irodákat ugyanannyi jutalék fejében, hogy mivel Ő elfoglalt, így Megbízott kutasson fel Neki ingatlant, ezért kifizeti azt a díjat, amit egy másik hozott ingatlan után is kifizetne, mert ott a tulajtól kérjük el a munkadíjat, amit valójában a vevő fizet ki neki a munkák fejében.

nem tudom érthető-e?!

Alapvetően balkánon vagyunk és ha fizetni kell egy szolgáltatásért, akkor mindenki felháborodik. Eladó azért, hogy nekem 3% jutalékot kell fizetni, de Ő piaci ár fölött adja 30-50%kal, de sajnálja a díjat, ha csodát teszek ingatlanával, és annyival drágábban eladom neki. Vagy ha nem adom el, akkor megint én vagyok a hülye, mert 30-50%kal többet kért vágyát nem tudom teljesíteni.

A vevő mindenképpen kifizeti a munkadíjat, csak nem nekünk.

A kereséséek így akadoznak el, hogy az eladó fizet díjat, de Ő meg nem akar megbízást kötni a felsorolt okok miatt! Lásd itt a fórumon Ibizát példának! Nyitott egy közvetítő nélküli topikot. Sosem kért fel, hogy segítsek eladni neki az ingatlanát, holott egy rupót sem kéne fizetnie a fáradozásomért, inkább azt mondja közvetítők ne. Meg sokat rabolnak.

Ki fizeti ki a 2éve eltöltött munkámat például a Balatoni kúriával? Hányszor mentem le oda feleslegesen, alkalmanként majd 10.000Ft-ért? 2éves hirdetésem, minden munkám oda veszett abba az ingatlanba is. Azért írom csak ezen sorokat, hogy védjem a szakmát, és a munkánkat, esetleges kudarcunkat.

Lényeg a lényeg, körbenézek a kollégáknál hátha van valami ilyesmi ingatlan. első körben. Utána nyitott szemekkel figyelek a piacon, hátha találok valahol megfelelőt!

#364446 Bendeguz Előzmény: #364440

I. II. XII. kerületi garzont keresek 10 milláig, ha van valami ilyen, szóljatok :)

Hol érdemes egyébként keresgélni? OC, Tecnocasa, Ingatlan.com alap, de hátha tudtok jobbat. Köszi!

Rózsadomb 132nm+ 16nm. terasz 5szobás újszerű lakás 55MFT, dupla saját garázzsal.

#364440 Hathor

II: kerben- Rózsadombon vettem fel egy ingatlant, Rózsadomb tetején, Mágnáskert vendéglőnél, újszerű, 3+2szobás lakás 6lakásos újabb építésű társasházban 132nm-rel, +16nm-es terasszal, meg majdnem 30nm-es két beállásos, riasztóval ellátott garázzsal, klímával 55MFT irányáron.

Ez a majdnem vízparti új építésű nappali+3 szobás ház sem érdekel senkit a déli parton 25.9MFT-ért?

#364437 Hathor

Balatonzamárdin, vízpart melletti -pár házra-, de a kapuból rálátással a vízre, szabad strandra eladó: egy nappali+három szobás, kétszintes (földszint és emelet) vadi új, most befejezés előtt álló, sorházi épület. A telken 5ház van, ebből három elkelt, már csak két szabad ház van, szerintem érdemes megvenni annak, aki szeretne egy kényelmes, összkomfortos, cirkós, új, csak általa használt ingatlant venni a parton!

25.9MFT-ot megér, de ügyes alkusznak 25MFT a vége.

Mondhattam volna többet, hogy lehessen alkudni, de eladás a célom, nem a hirdetgetés.

Elosztás: Amerikai konyhás nappali a földszinten, zuhany wc +külső bejártaú tároló.

Emeleten három szoba, kazán helység, erkély.

A házhoz ici pici kert van, pont azért, hogy ne kelljen azzal foglalkozni, ha csak nyaralni jár le az ember.

Mi is gondolkodunk a vételén, de mivel kettő van, így még egyik szabad akkor is.

Vegyétek, vigyétek, pihenjetek, nyaraljatok! Vízparton, új építésű ház, dryvitolva 10cm-es nikecellel, 30as portothermből építve nem rossz.

Az árban nincs benne a konyhabútor. Burkolatok még választhatóak 2500Ft-os árral számolva.

Parkolás a telken az épület mellett viacoloron.

Az ingatlan csendes helyen van, nem főúton.

#364433 Hathor Előzmény: #363488

Ma eladta kolleganőm az irodát, sajnos ebből is kimaradtam, erre is csak aznap amikor írtam, akkor hallottam róla. Na mindegy, nem sok ingatlanbefektető van itt ezek szerint.

Balatoni kúriát is eladta az ismerősöm egy korábban általam összehozott befektetőmnek, mély áron, mögöttem megegyezve, nélkülem.

Brühühüüü....

Ilyen éveket, amik vannak... pff..

II.kerület 886nm-es telek: 33MFT

#364369 Hathor

Na?? Sok volt itt a budaörs környéki telek kereső egy időben! Tudom nem ott van, hanem másik irányban Budán, de hátha.

Bp. II/a. Budaliget eladó építési telek Csendes zsákutcában, enyhén lejtős szabályos alakú, jó tájolású 886nm-es építési telek.

L6-II-8-as övezet, 15%-os beépíthetőség, megengedett legmagasabb homlokzat magasság: 6m,

víz, villany telken belül, csatorna, gáz az utcában.

Irányár: 33 M

#364041 Ibiza Előzmény: #363514

anno volt már ez az ötlet..de nem csak ingatlanra..hanem mint befektetői csoportosulás..

Re: Miskolci 1080nm-es irodaház 1/3 áron! 89MFT.

#363540 Hathor Előzmény: #363530

Nem ismerem Őket.

Több száz, közel ezer irodával dolgozom együtt, de Őket nem ismerem.

Lépnem kell bemutatásra.

Üdv