Regisztráció Elfelejtett jelszó

Libia

Re: nincs cím

#363290 gentlemanus Előzmény: #363283

Az öreg ezredes ellentámadásba megy át...

Leveri totálban a nem fülke forradalmárokat, na utána szépen sorba veszi az ellenfeleket.... zéro olajat fog adni a Nyugatnak... annak minden következményével együtt.. eladja majd Kínának, Indiának, oroszoknak...

#363287 kosami Előzmény: #363283

Obama: az USA vissza fog lépni a líbiai akciótól

Az USA hamarosan visszalép a líbiai akciótól - mondta az amerikai elnök hétfőn Santiagóban. Barack Obama szerint Kadhafi légvédelmi rendszerének meggyengítése után, és miután csökkentik a képességét arra, hogy a lakosságot fenyegesse, lesz egy átmeneti időszak, amikor a repüléstilalmi zóna létesítésében más amerikai partnerek vesznek majd részt.

"A politikánk az, hogy Kadhafinak mennie kell" - mondta Obama. Szerinte az USA-nak a katonain kívül más eszközei is vannak "ennek a politikának a támogatására".

Líbia ENSZ-ülést hívna ö…

#363283 hosszhuszár

Líbia ENSZ-ülést hívna össze a nyugati "katonai erőszak" miatt

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa (BT) zárt ajtós ülést tartott hétfőn annak megtárgyalására, hogy miként reagáljanak arra a líbiai kérésre, amely formális ülést hívna össze a koalíció légicsapásai miatt - írta az al-Dzsazíra diplomáciai forrásokra hivatkozva. A BT soros elnökeként Kína hívta össze a konzultációt, mivel a líbiai külügyminiszter a "katonai erőszak" miatt levélben kereste meg az ENSZ-t. Oroszország mellett Kína volt az a vétójoggal rendelkező BT-tag, amely nem támogatta a líbiai csapásokra feljogosító határozatot.

#363274 Ozzy_ Előzmény: #363211

Asszem évekkel ezelőtt az első magyar áldozat is valahogy a céggel volt összefüggésben.

Mintha ő is toitoi-s lett volna.

#363235 Scipio Előzmény: #363211

Voltak már a Panorámában is, nem tudom azt is ők csinálják-e, de szemetgyűjtő cég is van kint, konténerekkel stb., úgyhogy a történet igaz :)

#363211 Kissherceg Előzmény: #363200

Gentle a csóka igen milliárdos lett belőle... :) szóval nem vicc. Személyes kapcsolatokon keresztül tudok róla..

#363200 gentlemanus Előzmény: #363177

Sajnos ez nem így van Zoli, hogy a miénk lett volna a Balkán, mert jól átgondolt stratégiai célok mentén tették tönkre az Osztrák-Magyar Monarchiát, közösen oroszok-franciák-angolok.

Ebből az I. VH-s konfliktusból a Monarchia jól nem jöhetett ki, ez előre látható volt.

De a bökkenő ott van, amit már fejtegettem itt lentébb, hogy azóta több, állítólag győztes háborúban vettünk részt koalíciós partnerként. Akkor hogy is van ez?

Ja, Herceg említette, hogy mi szállítunk állítólag valami wc-ket....

Hát nem tudom, de ez a beszólása már überelte Hofit is......

:)))))

Kiváncsi vagyok, hogy ki szállítja egyébként eme nagy hasznú tárgyakat.

Nem-e derülne itt is ki valamilyen turpisság.

Szerencse, hogy nem én vagyok a miniszterelnök.

Mert már az első koalíciós "élmény", a jugó konfliktus után, mérlegre tettem volna az eredményt, és rövidre zártam volna ezt a nagy barátkozást.

Re: Akik sokkal tartoznak Kadhafinak

#363191 matgab Előzmény: #362879

Ja, közeli rokon is kint volt Líbiában az ügy kapcsán. Ott voltak a sivatagban a leplombált konténerek, úgy, ahogy azt hagyták a magyarok anno.

Aztán hazajött és ki kellett cserélni az útlevelét, mert Líbiai vízummal sehova nem tudott volna külföldre menni, anélkül, hogy ne csesztették volna a határon...

Azért nehéz ez az ügy, mert azok a cégek, akik ezt a melót csinálták ma már mind felszámolásra kerültek...

Mondjuk pont véletlenül a legnagyobb ilyen jellegű munkát (Indiában 400 millió dolláros project) egy izraeli cég vette át a Videotontól (Mechanikai Laboratóriumtól)...

Széles Gábort tudná talán az admin kérdezni, ha egy kicsit izzasztani akarja...

#363183 Scipio Előzmény: #363169

De most komolyan, mit tudunk a líbiai ellenzékről? Kik ezek, hol voltak eddig, milyen államberendezkedést terveznek a jövőre nézve?

Meg aztán hol van az a határ, amitől fogva már nem demokratikus egy rezsim ill. amitől már aránytalan eszközöket alkamaz az ellenzékkel szemben, ami feljogosítana bármely államot a beavatkozásra? Pl. 1989 Tienanmen tér? Demokratikus volt a kínai rezsim, a tüntetők nem voltak a demokrácia hívei? Vagy 2007-ben Mianmarban a katonai junta által véresen levert demokratikus megmozdulásokkal mi volt? Aki nem emlékezne :

http://kitekinto.hu/kelet-azsia/2007/09/26/a_katonasag_a_tuntetk_koze_ltt/

Lehetne napestig sorolni...

#363180 Scipio Előzmény: #363177

"Világon az erősek szabják a törvényeket a többieknek pofa be, és van azért egy demokratikus maszlag mégis legyen vmi látszat."

Rövid, velős és sajnos pontos elemzés, kár is tovább szaporítani a szót...

#363177 banyaiz Előzmény: #363166

Világon az erősek szabják a törvényeket a többieknek pofa be, és van azért egy demokratikus maszlag mégis legyen vmi látszat. Pl tőlünk is elvették az országunk 2/3-át , és érdekel ez bárkit az Ensz-ben, EU-ban vagy akárhol rajtunk kívül senkit. Ha győztünk volna most a miénk lenne az egész Balkán, Románia, Csehszlovákia és Ukrajna. :) Ezek a népek siránkoznának, és érdekelne ez minket, nem. Szóval ennyi, nem jó dolog vesztesnek lenni , és gyengének , ezt szűröm le. :)

#363169 Kissherceg Előzmény: #363166

Putyóka:

13.51 Elhibázott keresztes háborúról beszél Putyin

"Kadhafi rezsimje nem tesz eleget a demokratikus követelményeknek, de ez még nem igazol egy katonai beavatkozást" - közölte hétfőn Vlagyimir Putyin orosz miniszterelnök. Putyin a BBC szerint elítélte a katonai akciót engedélyező ENSZ-határozatot, amely szerinte "középkori keresztes háborúkra való felhívásokra emlékeztet". "A határozat hiányos és elhibázott, mert minden eszközt megenged" - mondta a kormányfő egy ballisztikus rakétákat gyártó orosz üzemben tett látogatásán. Putyin ezzel gyakorlatilag Kadhafi szavait ismételte meg, aki a támadások napján tévébeszédben nevezte "Líbia elleni keresztes háborúnak" a szövetségesek támadását.

#363166 Scipio Előzmény: #363050

Nana, csak egyetlen mondatot idéztél az EU jelentésből, miszerint a grúzok kezdték a konfliktust, amit nem is vitat senki... Egyébként is egyetértettem a mondanivalóddal, de még ha önálló vélemény is, erősen hajaz az orosz hivatalos álláspontra, ami nem baj, de lehet máshonnan is nézni a dolgokat...

Miért nem ismerik el az oszét fübggetlenséget ill. csatlakozási kérelmüket, mert akkor beindulhatna egy lavina és az orosz fennhatóságú területek sora nyilváníthatná ki hasonló szándékát kilépve Oroszországból... Az azért elég érdekesen nézne ki, hogy két háborúban akadályozom meg, hogy egy tagköztársaságom kiváljon, de más országokból meg fegyveresen szakítok ki önállóságra törekvő területeket...

banyaiz: van egy érdekes írás a kettős mérce alkalmazásáról, elgondolkodtató...

http://katpol.blog.hu/2008/09/18/del_oszetia_tanulsagai_gruzok_szerbek_es_a_hezbollah

Néhány idézet belőle: " Elképzelem, ahogy az izraeli kiképzők átadják a helyüket a barakkokban az Iráni Forradalmi Gárda tiszjeinek, és ahogy Szaakashvili kivágja a kabinetből a két izraeli miniszterét, és gyorsan keres helyettük két síita grúzt.." Hát igen, ez estben már nem lett volna olyan hangos a nyugati média...

Amikor a libanoniak szerették vona kirakni a megszálló izrael csapatokat, mi is történt : "2006-ban a nemzetközi közösség megerősítette Izraelt, hogy joga van az önvédelemhez, és az USA még gyorsan le is szállított az IAF-nek egy rakomány precíziós bombát. 2008-ban az önvédelem joga véletlenül a határ grúz oldalára esett, Oroszország meg birodalmi törekvéseit hajszolva beavatkozott egy szuverén demokrácia belügyeibe. (2006-ban mindenki ballisztikus ívben tett Libanon szuverenitására, belügyeire, és arra a nem mellékes tényre, hogy a Közel-Keleten mégis csak az egyik legdemokratikusabb állam.)"

Nem folytatom, érdemes elolvasni, különösen a szerb-grúz párhuzamokat...

#363145 banyaiz Előzmény: #362996

Az emberi jogokat csak azért hoztam szóba mert mindig arra hivatkozva intézkednek, de úgy látszik pl a csecsen emberi jogok nem számítanak, hiszen ők terroristák. :) Azzal persze egyetértek amit írtál, csak erre az ellentmondásra akartam rámutatni ami az intézkedések, vagy meg nem történt intézkedések, és az indokok között vannak. Pl mi különbség van 56, vagy csecsenek függetlensége között? Szerintem semmi.

Az erősebbnek mindig igaza van , ennyi.

Nem véletlenül emlegeti Kadhafi, hogy az Alkaidával harcol, csak hát ez gyenge próbálkozás a részéről mert az , hogy ki az alkaidás azt az Usában döntik el. Még jó nem errefelé keresgélik őket. :)

Scipio: Sok ilyen ellentmondás van, főleg ha CIA hidegháború alatti ténykedését is megvizsgáljuk a térségben, vagy Afganisztánban pl. A tálibok akkor még jó gyerekek voltak mikor oroszokat öltek, fel is fegyverezték őket, ha amcsikat ölnek 20 évvel később már terroristák . :) Ez ilyen egyszerű.

#363050 gentlemanus Előzmény: #363023

Scipio, nekem elhiheted, hogy engem nem érdekel sem a hivatalos orosz, vagy ellenoldalon a hivatalos grúz vagy csecsen álláspont sem. Amit egy politikus mond, egyik fülemen be, a másikon ki. Tehát kb. ennyi a véleményem a politikusok szavahihetőségéről.

Tisztán a saját logikámmal próbálom megérteni és végiggondolni a folyamatokat és keresni a választ.

Szerintem akár az orosz-csecsen, akár az orosz-grúz konfliktus viszonylatában a kettősségre megkapod a választ a leírtakban is. Igazából Dél-Oszétiában az oroszok a saját csapdájukba estek, mert Dél-Oszétia oroszbarát, többször is csatlakozni akart az orosz államszövetséghez, és ott egyesülni Észak-Oszétiával. Nem értem, hogy miért nem támogatták az oroszok ebben őket, hogy az egységes Oszétia ugyanúgy az orosz államszövetség része legyen, mint Csecsenföld, Ingusföld, Dagesztán, stb.

Akkor aztán ez netto orosz belügy lett volna. De kvázi majdnem így is az, mert leírtam, hogy Dél-Oszétia lakóinak óriási többsége orosz állampolgár is. Ki a hülye ebben a történetben: a grúzok-e, akik nem adják meg az oszétoknak az autonóm tartományi rangot, miközben komoly kisebbségben élnek a területen, jóllehet akkor a dél-oszétok nem is akartak tőlük elszakadni, vagy az oroszok, akik nem hagyták, hogy a dél-oszétok leváljanak Grúziáról ( és hozzájuk csatlakozzanak ), hogy ezáltal a nyílt szeparatizmus támogatásával vádolhassák meg őket, viszont megvédik a területen élő rengeteg orosz állampolgárt, a rájuk törő grúzokkal szemben. A független EU vizsgálóbizottság jelentése az nem tudom, hogy mennyiben tekinthető orosz álláspontnak.

#363023 Scipio Előzmény: #362903

Jól érzed a kettősséget... Gentlemanus 2 nagyon jó elemzést írt a grúz-csecsen konfliktusról, azonban ezek a hivatalos orosz álláspontot tükrözik.

A másik oldal felvethetné, hogy ha Oroszo. saját szuverén belügyének tekintve mindenfajta nemzetközi beavatkozást elutasítva rendezte le a csecseneket, majd ezt az elvet - szuverén állam belügye - hangoztatva utasította el mindvégig a szerb-koszovói konfliktusba való beavatkozást, akkor miért mért brutális katonai csapást a szintén szuverén grúz államra, amely a saját határain belül kívánta lerendezni az oszétokat és miért tartja két évtizede megszállva a szintén szuverén Moldova Dnyeszteren túli területeit, ahol a helyi orosz-ukrán kisebbség senki által el nem ismert bábállama vegetál?

De persze a Nyugat sem jobb, a "gonosz szerbeket" meg kell bombázni mert emberiség ellenes bűntetteket követnek el az albánokkal szemben, de amikor a grúzok teszik ugyanezt az oszétokkal - sőt... - akkor a kisebbséget védő oroszok lesznek az agresszorok a kis grúz néppel szemben... Ha meg a szövetségeseink irtják évtizedek óta a saját kisebbségeiket - török-kurd, izraeli-palesztín kérdés - akkor még modern fegyverekkel is ellátjuk őket ehhez...

Most meg itt van a már említett példa, Líbiában támogatjuk a demokratikus? erőket a régóta zavaró tényező Kadhafi ellenében, Bahreinba, amely évtizedek óta szövetséges, az amerikai 5. flotta támaszpontja és ahol a szunnita vezetés elnyomja a síta többséget - a világ egyetlen síta vezetésű állama Irán... - beküldjük leverni a demokratikus erőket a szaúdi barátainkat - ahol szintén szunnita uralom van a síta többség felett, minő véletlen... - mert itt az érdekeink ezt diktálják...

Szóval eszmék, elvek csak akkor számítanak mindkét félnél, ha azok az érdekekkel is egyeznek, ha nem elegánsan elfeledkezünk róluk vagy éppen megsértjük őket. Ez a való világ...