Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

gentlemanus Előzmény: #363023

Scipio, nekem elhiheted, hogy engem nem érdekel sem a hivatalos orosz, vagy ellenoldalon a hivatalos grúz vagy csecsen álláspont sem. Amit egy politikus mond, egyik fülemen be, a másikon ki. Tehát kb. ennyi a véleményem a politikusok szavahihetőségéről.

Tisztán a saját logikámmal próbálom megérteni és végiggondolni a folyamatokat és keresni a választ.

Szerintem akár az orosz-csecsen, akár az orosz-grúz konfliktus viszonylatában a kettősségre megkapod a választ a leírtakban is. Igazából Dél-Oszétiában az oroszok a saját csapdájukba estek, mert Dél-Oszétia oroszbarát, többször is csatlakozni akart az orosz államszövetséghez, és ott egyesülni Észak-Oszétiával. Nem értem, hogy miért nem támogatták az oroszok ebben őket, hogy az egységes Oszétia ugyanúgy az orosz államszövetség része legyen, mint Csecsenföld, Ingusföld, Dagesztán, stb.

Akkor aztán ez netto orosz belügy lett volna. De kvázi majdnem így is az, mert leírtam, hogy Dél-Oszétia lakóinak óriási többsége orosz állampolgár is. Ki a hülye ebben a történetben: a grúzok-e, akik nem adják meg az oszétoknak az autonóm tartományi rangot, miközben komoly kisebbségben élnek a területen, jóllehet akkor a dél-oszétok nem is akartak tőlük elszakadni, vagy az oroszok, akik nem hagyták, hogy a dél-oszétok leváljanak Grúziáról ( és hozzájuk csatlakozzanak ), hogy ezáltal a nyílt szeparatizmus támogatásával vádolhassák meg őket, viszont megvédik a területen élő rengeteg orosz állampolgárt, a rájuk törő grúzokkal szemben. A független EU vizsgálóbizottság jelentése az nem tudom, hogy mennyiben tekinthető orosz álláspontnak.