Regisztráció Elfelejtett jelszó

Japán

Re: nincs cím

#360529 RemegoKez Előzmény: #360526

Laikusként úgy gondolom, worst case néhány gáz / gőz robbanás lehet még és ha szétolvad a reaktortartály fala, akkor be kell, hogy betonozzák az egészet.

Az olajár és az ezt követő atomenergia-ellenesség miatt most jobban aggódom..

"Kisherceg" Szerinted …

#360527 lioon76

"Kisherceg"

Szerinted most a Japec 8:00-órás zárás után megnőtt a forgalom a Nikkei határidős indexének kereskedésére vagy én látok rosszul?

http://stooq.com/q/?s=nk.f&c=1d&t=l&a=lg&b=0

Hát ha itt kap még egy ilyen -6%-os nyakleves a Japec piac, azt nem tudom, hogy a világ holnap megússza-e esés nélkül!

Szerintetek?

viszont, ha ne adj Isten…

#360526 hosszhuszár

viszont, ha ne adj Isten, nem tudják a robbanást elhárítani, veszélybe kerül e Europa?

Egyik szenárióm a nukleá…

#360524 lioon76

Egyik szenárióm a nukleáris erőmű generálozására:

Leügyezik valahogy a kínai vendégmunkásokkal ( azok úgy is túl vannak szaporodva, mindemellett a japecok nem éhbért fizetnének nekik, és így a Kínában élő családjukat nagyobb anyagi összeghez juttathatják, így egyben a családban mártírrá is válhatnak ) aztán aláíratnak velük egy papírt, hogy 5 évig nem beszélhetnek senkinek arról amit az erőműben látnak, gondolván, hogy úgy sem élik meg az 5 évet!

#360519 BudFox Előzmény: #360516

Én is beszéltem olyannal akik Paksra jártak számítógépes rendszereket karbantartani..azt mondták , olyan xar állapotban van a miénk is, hogy csoda hogy még eddig nem történt komolyabb baj :-((

de talán nem lesz ilyen baj mint náluk japánban..

--------------

Más :

http://stooq.com/q/?s=nk.f&c=1d&t=l&a=lg&b=0

nikkei futures újabb 6.5 % os esésben van.

#360517 BudFox Előzmény: #360507

szerintem is ebből elég nagy baj lesz...nehéz lesz lehűteni...meg főleg helyreállítani..évekig eltart majd.

#360516 hosszhuszár Előzmény: #360509

egyik vevőnk, férje pakson dolgozott, vezető beosztásban...egyszer kérdeztem biztonságos e, azt mondta, jobb ha nem tudom, mi zajlik ott.....tovább nem firtattam....

#360515 RemegoKez Előzmény: #360508

1. Csernobil esetében elszállt a reaktor teteje, itt egyelőre nem arról van szó.

2. Tűzoltók és katonák voltak odaparancsolva.

#360514 hosszhuszár Előzmény: #360508

nem hiszem, hogy ezen múlna....kamikaze módjára megoldanák, ha lehetne..

ettől precizebb nép szerintem nincs is....

persze, majd kiderül...

Paks: "Az acélból kész…

#360509 RemegoKez

Paks:

"Az acélból készült tartály teljes magassága 13,75 méter, külső átmérője 3,84 méter, falvastagsága az aktív zóna magasságában 14 centiméter, belülről pedig 9 milliméter vastagságú rozsdamentes acélbevonattal van ellátva."

Ki az a marha aki odameg…

#360508 lioon76

Ki az a marha aki odamegy brutális sugárzás közepette és elkezdi generálozni az erőművet, miközben tudja, hogy utána max 1-2 év és meg fog halni.

Bár a ruszkiknál sokkal nagyobb sugárzásnál is volt olyan elmebeteg, bár ott sokkal nagyobb csóróságban éltek mind a Japecok, szóval valamit biztos kiötölnek, (vagy nem, és elszáll minden, miközben azt kommunikálják a médiában, hogy urai vagyunk a helyzetnek)

NA AZ LENNE A NAGY GEBATY!!!

Kérdés, hogy meddig tudják hűteni????

#360506 RemegoKez Előzmény: #360504

abban bíznak, hogy a hőenergia csak a reaktormag olvasztására elég, az acélpajzsot nem olvasztja végig....

bár így köztünk szólva... ez nekem már nem a "tervezett" és kontrollált üzemzavar elhárításnak tűnik... :-/

#360504 Euroman Előzmény: #360496

ez az erőmű el fog szállni....ilyen gyenge energiaellátással nem oldható meg, hogy hetekig hűtsék, pedig a lehűtéshez sok idő, és rengeteg bepumpált víz kell...tegnap este a német közszolgálati tv-ben egy szakértő azt állította, hogy erre a helyzetre nincs megoldás, mert az infrastruktúra hatalmas mértékben sérült....

#360496 RemegoKez Előzmény: #360491

Két robbanás volt, az 1-es és a 3-as reaktornál_

" Szombaton robbanás is volt az erőmű 1-es reaktoránál, hétfőn reggel pedig a 3-as reaktornál is."