Laikusként úgy gondolom, worst case néhány gáz / gőz robbanás lehet még és ha szétolvad a reaktortartály fala, akkor be kell, hogy betonozzák az egészet.
Az olajár és az ezt követő atomenergia-ellenesség miatt most jobban aggódom..
Laikusként úgy gondolom, worst case néhány gáz / gőz robbanás lehet még és ha szétolvad a reaktortartály fala, akkor be kell, hogy betonozzák az egészet.
Az olajár és az ezt követő atomenergia-ellenesség miatt most jobban aggódom..
"Kisherceg"
Szerinted most a Japec 8:00-órás zárás után megnőtt a forgalom a Nikkei határidős indexének kereskedésére vagy én látok rosszul?
http://stooq.com/q/?s=nk.f&c=1d&t=l&a=lg&b=0
Hát ha itt kap még egy ilyen -6%-os nyakleves a Japec piac, azt nem tudom, hogy a világ holnap megússza-e esés nélkül!
Szerintetek?
viszont, ha ne adj Isten, nem tudják a robbanást elhárítani, veszélybe kerül e Europa?
ezek után érdemes megnézni, az rtl híradó, pakssal foglalkozó részét.....
Egyik szenárióm a nukleáris erőmű generálozására:
Leügyezik valahogy a kínai vendégmunkásokkal ( azok úgy is túl vannak szaporodva, mindemellett a japecok nem éhbért fizetnének nekik, és így a Kínában élő családjukat nagyobb anyagi összeghez juttathatják, így egyben a családban mártírrá is válhatnak ) aztán aláíratnak velük egy papírt, hogy 5 évig nem beszélhetnek senkinek arról amit az erőműben látnak, gondolván, hogy úgy sem élik meg az 5 évet!
tévedsz... nem újabb... ez a mai :)
Én is beszéltem olyannal akik Paksra jártak számítógépes rendszereket karbantartani..azt mondták , olyan xar állapotban van a miénk is, hogy csoda hogy még eddig nem történt komolyabb baj :-((
de talán nem lesz ilyen baj mint náluk japánban..
--------------
Más :
http://stooq.com/q/?s=nk.f&c=1d&t=l&a=lg&b=0
nikkei futures újabb 6.5 % os esésben van.
szerintem is ebből elég nagy baj lesz...nehéz lesz lehűteni...meg főleg helyreállítani..évekig eltart majd.
egyik vevőnk, férje pakson dolgozott, vezető beosztásban...egyszer kérdeztem biztonságos e, azt mondta, jobb ha nem tudom, mi zajlik ott.....tovább nem firtattam....
1. Csernobil esetében elszállt a reaktor teteje, itt egyelőre nem arról van szó.
2. Tűzoltók és katonák voltak odaparancsolva.
nem hiszem, hogy ezen múlna....kamikaze módjára megoldanák, ha lehetne..
ettől precizebb nép szerintem nincs is....
persze, majd kiderül...
Paks:
"Az acélból készült tartály teljes magassága 13,75 méter, külső átmérője 3,84 méter, falvastagsága az aktív zóna magasságában 14 centiméter, belülről pedig 9 milliméter vastagságú rozsdamentes acélbevonattal van ellátva."
Ki az a marha aki odamegy brutális sugárzás közepette és elkezdi generálozni az erőművet, miközben tudja, hogy utána max 1-2 év és meg fog halni.
Bár a ruszkiknál sokkal nagyobb sugárzásnál is volt olyan elmebeteg, bár ott sokkal nagyobb csóróságban éltek mind a Japecok, szóval valamit biztos kiötölnek, (vagy nem, és elszáll minden, miközben azt kommunikálják a médiában, hogy urai vagyunk a helyzetnek)
NA AZ LENNE A NAGY GEBATY!!!
Kérdés, hogy meddig tudják hűteni????
ennek csúnya vége lesz... :(
13centi acél elég karcsú fal egy atomreaktorban...
abban bíznak, hogy a hőenergia csak a reaktormag olvasztására elég, az acélpajzsot nem olvasztja végig....
bár így köztünk szólva... ez nekem már nem a "tervezett" és kontrollált üzemzavar elhárításnak tűnik... :-/
ez az erőmű el fog szállni....ilyen gyenge energiaellátással nem oldható meg, hogy hetekig hűtsék, pedig a lehűtéshez sok idő, és rengeteg bepumpált víz kell...tegnap este a német közszolgálati tv-ben egy szakértő azt állította, hogy erre a helyzetre nincs megoldás, mert az infrastruktúra hatalmas mértékben sérült....