Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Auto-motor technika

Re: Karcos küszöb

#358686 hosszhuszár Előzmény: #358681

Szia.

kinéztem 4 db felnit gumival a használtautón...

Debrecenben van, a szoboszlói úton.

Még alkudozom rá, ha megegyeznénk, segítenél?

Konkrétan 40 ft-ért kértem, 43-at akarnak érte...

Ha oda adná 40-ért, elhoznád, és talin lerendeznénk?

Persze, csak, ha nem teher neked, és ráérsz ezzel foglalkozni.,

#358681 Csokigyáros Előzmény: #358678

hát nekem egyszer volt pdtdi motoros verdám... soha többet... több ismerősöm is mondta mégegyszer nem lesz nekik... talán a vw is változtatott rajta...

de sok szerencsét nektek...

Re: üza

#358679 hAliG Előzmény: #358677

Sőt egy időben tankoltam ott dízelt, és azzal is meg voltam elégedve!

Egyedül az Agip prémiumtól rakoncátlankodott.. mintha kihagyott volna egy-két ütemet.

Szerk: persze meg az a mikroszkópos kép van még mindig előttem, amit mutattak az opel szalonban a porlasztóról. Meg volt égve a csúcs, meg össze-vissza volt karistolva..

#358678 hAliG Előzmény: #358615

Grat!

Hát igen, 1.9 pdtdi, azt mondják kimegy a világból! Remélem az én leendő 2.0 pdtdi-m, ha megkapja majd valamikor az új PD elemeket (vagy ha nem lesz gond velük) szintén kimegy a világból :)

Végül is 700k félre van rakva az esetleges javításokra, még akkor is piaci ár alatt maradok.

Gondolkodtam lopásvédelem beszerelésén (itt Büdipesten), de a casco fog maradni.. Elég húzós 135k évente a teljes körű, de úgy döntöttem legalább akkor nyugodtan alszok, ha lopják, ha feltörik, ha törik, ha az üveg követ kap..

#358676 hAliG Előzmény: #358439

Köszi!

Azt hiszem maradok a Shellnél. Egyébként sokáig Shell V-Power dízelt tankoltam, de most már elég húzós árak kezdenek eluralkodni :)

#358631 hosszhuszár Előzmény: #358606

Nem tudok rá semmit, de nekem is lesz egy ilyen köröm...az enyémen.

Ha jutsz valamire oszd meg, köszi.

Karcos küszöb

#358606 Amatoregy

Sziasztok,

a karcos műanyag küszöbb felújítására tudtuk valami praktikát?

Hiába takarítom meg és megy rá műanyagápoló vannak benne érdes szélű műanyag karcok.

Re: nincs cím

#358604 GáborGábor Előzmény: #358426

:)

Azért, ebből azt látom, hogy nem vagy ellene annak, amit firkáltam ...

Mellesleg, Józsinak biztosra veszem, hogy megvan 16A de az is meglehet, 3x annyi is.

;)

#358439 KawaBazsy Előzmény: #358436

Nekem a céges dízel autókkal attól nem volt gond, amikortól csak a Shell-nél tankoltattam a kocsikat. A mostani benzinesemnek meg az OMV Carrera 95 vált be a legjobban. Amikor egyszer szükség miatt Auchan-nál tankoltam, nagyon érezhető volt a különbség..

#358436 hAliG Előzmény: #357655

Ok :)

Szerinted hol érdemes tankolni, melyik kúton? Sokan azt mondják, hogy OMV, mások meg szidják..

Azt olvastam a MOL honlapján, hogy minden gázolajnak, amit szállít, kevesebb a kéntartalma 10ppm-nél (vagy csak a prémiumra vonatkozik?).

"A Pozsonyi Finomító 2004 januárja óta, a Dunai Finomító 2005 júliusa óta gyárt 10 ppm-nél alacsonyabb kéntartalmú gázolajat."

Nekem pl. az opel cdti az agip prémium dízeltől rángat néha! (BAZ megye szerencsi Agip kút)

Shell és MOL kúton szoktam tankolni egyébként, de inkább Shell.

#358426 Láma Előzmény: #358397

Addig jó neked... :)

De ha ilyen kedvesen invitálsz, nem tudok ellenállni. Igaz lakatosként lakatosüzemben csak három évig dolgoztam, még zsenge ifjúkoromban, és akkor még nem voltak ilyen kicsi inverteres hegesztők. Szekrény méretű awi-val dolgoztunk.(vagy szükség esetén fordítva bekötött dinamóval awi-ztunk.) Azért azóta ha nem is sokat (próba szinten), de hegesztettem kis inverterrel is. Ezért csak lakatosüzem tulaj haverom véleményét tudom tolmácsolni a kis inverterekről. Ő csak annyit mondott róla, hogy tele a padlása rossz kis inverterekkel. :) Vett néhányat külső munkákhoz, tetőszerkezet építéshez 2,5-ös pálcáig az elmúlt években. (márkáról nem volt szó, de szerszámra nem szokta sajnálni a pénzt)

Az is igaz, hogy ők nem havonta 2X10 cm-t hegesztenek. :) Otthon kitarthat akár 10-20 évig is. :)

A nagyobb inverternél az aWi üzemmód mindenképp mellete érv a trafóval szemben, annak aki ki tudja használni. A kicsik viszont nem tudnak awizni. Akinek kisebb a gyakorlata, az könnyebben boldogul az inverterrel, mint a trafóval, mert "segít" ívet fogni, és tartani.

Igaz, a belinkelt használatiban szerepel, hogy 220-as és 16 A az áramfelvétel, de mielőtt rábeszélnéd hosszhuszárt egy dupla teljesítményűre, ahhoz képest amire igénye van, nem árt felhívni a figyelmét erre. Nem minden háznál vannak 16A-es bitosítékok. Főleg nyaralókban, hétvégi telken 6-os, 10-es szok lenni.

Jelezd bármikor bátran, ha a véleményemre áhítozol. Állok szolgálatodra. :)

#358397 GáborGábor Előzmény: #358395

Azért választottam univerzálisat, mert sokféleképpen sokmindenre lehet használni. Van olcsóbb de jobbat sokáig kellene keresgetni.

Persze Láma véleménye még nem hangzott el ...

;)