Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Láma Előzmény: #358397

Addig jó neked... :)

De ha ilyen kedvesen invitálsz, nem tudok ellenállni. Igaz lakatosként lakatosüzemben csak három évig dolgoztam, még zsenge ifjúkoromban, és akkor még nem voltak ilyen kicsi inverteres hegesztők. Szekrény méretű awi-val dolgoztunk.(vagy szükség esetén fordítva bekötött dinamóval awi-ztunk.) Azért azóta ha nem is sokat (próba szinten), de hegesztettem kis inverterrel is. Ezért csak lakatosüzem tulaj haverom véleményét tudom tolmácsolni a kis inverterekről. Ő csak annyit mondott róla, hogy tele a padlása rossz kis inverterekkel. :) Vett néhányat külső munkákhoz, tetőszerkezet építéshez 2,5-ös pálcáig az elmúlt években. (márkáról nem volt szó, de szerszámra nem szokta sajnálni a pénzt)

Az is igaz, hogy ők nem havonta 2X10 cm-t hegesztenek. :) Otthon kitarthat akár 10-20 évig is. :)

A nagyobb inverternél az aWi üzemmód mindenképp mellete érv a trafóval szemben, annak aki ki tudja használni. A kicsik viszont nem tudnak awizni. Akinek kisebb a gyakorlata, az könnyebben boldogul az inverterrel, mint a trafóval, mert "segít" ívet fogni, és tartani.

Igaz, a belinkelt használatiban szerepel, hogy 220-as és 16 A az áramfelvétel, de mielőtt rábeszélnéd hosszhuszárt egy dupla teljesítményűre, ahhoz képest amire igénye van, nem árt felhívni a figyelmét erre. Nem minden háznál vannak 16A-es bitosítékok. Főleg nyaralókban, hétvégi telken 6-os, 10-es szok lenni.

Jelezd bármikor bátran, ha a véleményemre áhítozol. Állok szolgálatodra. :)