csajok? motorok?
csajok? motorok?
ha überelni akarod, akkor fizess be egy űrutazásra :))
Jaj hagyd már, Matgab jó arc, csak ilyen a stílusa. :-) Amúgy meg úgy kell neki, jöhetett volna velem, ideje, pénze is van, de nem mert, pedig akkor megtapasztalhatta volna. Te viszont jó sokfelé jártál, ez hasznos lehet még, ha az ember érdeklődik.. :-)
Ötkor keltem (kinti időm szerint ez de 11), majd visszaszokom. Végig néztem most a ftóim meg videóim, hát itthonról a "szürke valóságból" még ütősebb, nagyon nagy élmény volt. A baj csak az, h ezentúl ezt kell überelnem.. :-)
Ja, és nem a thaiföldi tíz nap, hanem egy ázsiai nagyváros és tíz nap, ami az utazásokkal együtt több, mint két hét, 18-19 nap.
Azt már ide sem merem írni, hogy ázsiai nagyváros + Vietnam a Halong Ba-től a Mekong deltáig és Kambodzsa külön autó külön sofőrrel és külön idegenvezetővel + 5 nap Koh Tsang mennyibe került úgy, hogy négyszer repülőztünk az oda és visszauton kívül. Ez több, mint három hét volt és itt is négycsillagos szállodákban. De biztosíthatlak, hogy feléből kihoztuk, mintha valahova befizettünk volna.
Nem kell hozzászólnod, mert csak ideges leszek :)
Nem volt ki átverjen, saját tervezésű utakra megyünk. Mint írtam az összegben minden benne van, még egy-két ruhadarab, szir-szar, amit kint megveszünk (bár az antivásárlókhoz tartozunk) repülőjegyestől, szállástól kezdve, az autó vagy motorbérlésig. Kirándulások pl Samuiról Koh Panganra, általában csak egy-két nap vagyunk a szálláshely környezetében, mindig kirándulgatunk inkább. Végképp nem a szállodai medence partján, mint sokan. Ez is pénzbe kerül. Persze, mi négycsillagos szállodába megyünk és minden este jó étteremben eszünk több sörrel meglocsolva. Nézd, én ideírtam őszintén, hogy mennyibe kerül, nem kell fikázni, rálicitálni, különösen nem más adataival. Lehet, ha összeszámolná fullra az összes költségét, ő is hasonlóra jönne ki. Persze, ha a nagyvárosokban kapszulás szállóban száll meg és a tengerparton lepukkant "majd kibírjuk valahogy" helyeken, mert vannak ilyenek is és egyfolytában az utcai árusoktól fillérekért étkezik, akkor azért még a 100k is sok havonta.
Nekem a 3 hét 330-ra jott ki (180 repjegy, a tobbi koltododo), de a 30-ast levehetjuk a vegerol, abbol vasaroltam sokmindent. Ugyhogy 100/ het, annyiert szoktam Horvatban nyaralni..
Belgep vagyok, vazze! :-) Kint is ez lett a vesztem, mindent ossze ettem, s 2 het utan mar csak a Mcdonaldsban mertem kajalni, h ne jarjak folyton wcre.. :-)
Ezen jót nevettem egy -160-as DOW napon pont amire szükségem volt:))
Robogón haza...nem semmi.
ma dumáltam egy ismerőssel voltak harcsázni a Pón még tavaly. Ott voltak ilyen életművész emberek, vannak akik 10 éve kint vannak állítólag, csak harcsáznak, eladják 2 Eur körül kilóját magyar felvásárlóknak akik hozzák be Mo-ra és itt eladják kilóját 1000 Ft körül. Albérletben vannak a Pó mellett , és az a foglalkozásuk harcsáznak, és nem is keresnek rosszul tonna számra fogják a halat. :)
Robogón haza .:)) az komoly lett volna. :)
az biztos, hogy életművész! Mindenki ezt mondja róla, aki ismeri itthon is.
Tervezték azt is, hogy robogón (ketten!) olcsóbb lenne hazajönni, mint repülőn, de aztán nem találták elég biztonságosnak a potenciális útvonalakat (Pakisztán -Irán stb.), illetve Szibérián keresztül viszont abban nem voltak biztosak, hogy elég sűrű-e a benzinkúthálózat, egy robogónak...:-)
Pedig én mondtam neki, hogy meg kellett volna csinálják, el kellett volna adni a Discovery-nek és akkor még plusszosan jöhettek volna ki az egészből anyagilag! :-)
Ja és ebben a 6X-ben benne volt egy szállás is 1 nap Kuala Lumpurban!
Londonba ki autóval ismerősökkel, onnan AsiaAir akciós járata Kuala Lumpurba. Onnan vonattal és hajóval Khopangar-ig. Ázsián belül már az utazás fillérekért van.
Igen Khopangar még nem olyan felkapott hely, mint pl. Koh Samui.
8 hónapig voltak (illetve a srác ment volna többre is, csak az asszonynak lett elege a "semmit tevésből") és azért vettek robogót.
60 ezer Ft, egy életművész lehet a srác. Vadászott és halászott, vagy hogyan csinálta?:)
Oda repültek és vettek egy robogót? Nem semmi. Gondolom maguk foglaltak szállásokat kisebb városokban vagy van más titka a dolognak? Mivel a legolcsóbb oda repülni.
Azért nehezen tudom elképzelni magamat robogóval és bőrönddel utazni:)
500k/10 nap???
Akkor téged nagyon átvertek! Cimborám a barátnőjével együtt összesen havi 120-150-et költöttek, pedig ebben benne volt az is , hogy végigutazták az egész országot és robogót is vettek!
Plusz a repjegy kb. 150k, de a haverom rekordja 6X ezer forint volt (igaz az egy irányba csak!)
"A nok futottak utanam, de nem hagytam magam csak uugy.. :)"...
"Meglettek a halak. :) Most ezek telleg ragcsaljak a labat, vagy csak bokodik? Eleg csikis elmeny.. :)"
Kemény srác vagy, hogy te a halakra gerjedsz! :-) Eddig pedig majdnem biztos voltam benne, hogy a nőket szereted...Bár, ha visszagondolok Erdőbényére, ott is a halnál jöttél izgalomba! :-)
Ha ott laksz, talán van esélyed fürdőruhában napozni a parton. Ezek a helyek a legmelegebbek és legkevésbé szelesek. Érdekes az, hogy karácsonykor jobb az idő, mint húsvétkor általában, melegebb a víz is. Nekem Tenerife jobban tetszik, mint Grand Canaria.
Tenerifén az Otelló I. étterem Aronaban van, egészen fent a hegy fele a város szélén. Közel van Playa de las Americashoz, érdemes ott is benyomni egy fokhagymás csirkét kanári krumplival és salátával.
Köszi ezt kinyomtattam:)
A szállások már vannak ott ahol írtad. Ennyi fülesünk volt. Várom már a kicsit melegebb időt. 13 év alatt elszoktam a téltől.
Grand Canarián a Playa del Inglesen, Tenerifén Playa de las Americason kell lakni, itt az Otello étteremben a Fanabe strandnál a fokhagymás csirkét kell kérni. Életedben nem felejted el, igazi és egyetlen kanári színfolt az egyébként jellegtelen éttermi kínálatok között. (Más nincs is csak csirke, meg nyúl, mármint ebben az étteremben.) Mindkét sziget autóval, térképpel utikönyvvel jól bejárható. Tenerifén a Teide-t és Puerto de la Cruzban a Loro parkot ne hagyd ki. Szép még Santa Cruz felett a Teresitas strand, mellette a Taganana a babérerdeivel. Masca fele is menjetek el. Grand Canarián talán a Maspalomas homokdűnéi a legnagyobb attrakciók és a világítótorony mellett a tengerparti sétányon egy tökjó kunyhóféle étterem van. Ott is bármerre mentek, kellemes utakat járhattok be. Különleges a sziget közepén végigmenve az igazán finom fűszeres illat.