Akkor tegyünk fel egy 130-140-es olajárat,lefelé korrekcióban az kb? sp-é ben 1230???
aranyban meg felfelében addig egy 1680? kb.,de akkor utána meginnt bull és elfelejthetjük az összedölést egy évre megint.
Akkor tegyünk fel egy 130-140-es olajárat,lefelé korrekcióban az kb? sp-é ben 1230???
aranyban meg felfelében addig egy 1680? kb.,de akkor utána meginnt bull és elfelejthetjük az összedölést egy évre megint.
Jaaaj...sírva röhögök :-)))
Néztem 8 órakor , az előbb a CNN -en a Quest means business -t..... Richard Quest kétségbeesve kérdezte a riportert, aki a NYSE halljában volt, hogy :
De hát ilyen jó adatokra hogy létezik hogy zuhannak a részvények ? Nem értem ...
Barmok....azt hiszik hogy csak felfelé van út...nagyon rá fognak még erre fázni...
Aztán kereskedők mondták a parketton, hogy az olajár tehet mindenről..ilyen magas olajár miatt már mindenki aggódik, és inkább eladnak..lehet itt bármilyen jó makroadat is..nem számít...
Az égigérő paszúlyról mán csak hallottál:D Még felis hágot a legényrá.:D
kíváncsi vagyok meddig tart ez a csúcsra járatás, mert ugye szokták volt mondani a klasszikusok
"a fák nem nőnek az égig"
Azóta sem kísérleteztem vele. De most az a tegnapi ECB hír plusz piac rángatózása, megpróbálom. Aztán ha jövő héten csúcsra tépik már megint akkor kuka.
Szerettem megvenni az eséseket, akkor is amikor nem kellett volna elmúlt 3 évben. :) De most inkább nézek ki a fejemből, kis shortjaim vannak itt ott, de semmi komoly. Mondjuk utoljára short pozim nem tudom mikor volt, talán tavaly nyáron ami bukó volt. :)
Csatornázunk. Buy the f.... dip:)
Ilyen tempóban nem mehettünk fel.
felvitték 134x-ig 6 hónap szinte non stop emelkedés, most az elmúlt 2 hétben 1-2 nap alatt le 1300-ig, onnan vissza 133x-ig, onnan egy nap vissza 1300-ra, 2 nap fel 1330-ig, aztán egy nap vissza 1314-re. Ebből mit hoznak ki? Feszültség utolérte őket az biztos.
a VIX indexeken is tökéletesen látszik, hogy stresszel a piac USA-ban:
http://www.dunakanyaridojarasa.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=1030&Itemid=1036
Elég kemény downhill pálya rajzolódik ki jelenleg most az USA-ban, ha ez így folytatódik elég meleg jövőhetünk lesz:
http://www.dunakanyaridojarasa.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=744&Itemid=1049
hatósági ár jól hangzik, csak minek? Adófizetők pénzéből kell kompenzálni akkor a szolgáltatókat, ami persze annak jó aki adót nem fizet , de fürdeni szokott, viszont a többieknek már nem biztos jó buli. Vagy közműcégek benyelik? Mondjuk egy darabig biztos, nehéz ügy ez.
most még.
Majd a benzin, a tej a cukor.
Utána bevezetik a 6. 5 éves tervet vagy az 5. 6 éves tervet. Ezt majd népszavazáson döntik el.
:D
Az már csak hab a tortán, hogy hatósági áras lesz a távhő és a vízdíj is..:)
Nem tudom, nekem longra nem tetszenek ezek a nagy beleadások amik mostanában mennek. Olaj emelkedés=infla növekedés= kényszerű kamatemelés lehetősége, túl jó makrók=előbb visszafogni a pénzpumpát, bármi lehet belőle ha elgurul a gyógyszerük, kis csapkodás, vagy nagy sikítás. :) Egyelőre semmi komoly de nyugtalan a piac.
Cukor emelkedését? Ezek mindenre vizsgálóbizottságot állítanak össze azt hiszik ha vizsgálják akkor más lesz a helyzet, kell egy különadó cukor ágazatnak is, ha van még olyan egyáltalán nálunk. :)
Igazad van. Jó írás. Szerintem marad a bika egyenlőre. Mondjuk SP 1400 az év végére.
A kamat emelés 1-2%-ra még nem lesz túl negatív. A fölé már jobban.
Ma az olaj már megint repül...ez nyomhatja le, de + 200 vagy akár +120 után 5 éve majdnem minden másnap kaptál egy -20 vagy 50-es napot. 2 lépést előlre 1-et hátra, hagy keresen a Goldman Sachs is jó sokat.
Vettem és eladtam ma SLW ezüstöt...ez milyen...20%-ot ment 1 hónap alatt. Mire fel???
Vicces ma az indexes cikk: " A kormány vizsgálja a cukor emelkedését" Lol
Túl jók lettek lehet lásd lentebb írt gondolataim. Vagy csak csapkodnak és én próbálok benne feleslegesen rendszert találni. :)
sztem megint a közel-keleti para, meg az olajár új csúcsra futása...
Rosszak lettek az adatok?
Azért ez a szakadás?