Regisztráció Elfelejtett jelszó

Auto-motor technika

Re: nincs cím

#355207 hAliG Előzmény: #355203

Az a rossz benne, hogy amikor elromlik, megáll az autó.

Azt már kiderítettem, hogy ilyenkor le kell húzni a tápot a rossz PD elemről és elvileg (?) 3 hengerrel tovább lehet araszolni valami értelmes helyig.

#355205 hAliG Előzmény: #355201

Tegnap este (vagy 6 órán keresztül..) átböngésztem szinte minden oldalt, amit hirtelen találtam, olvastam az olajfalást is :)

Felírtam ezt az olajat, köszi ezért is, hogy ajánlottad!

Beszéltem közben unokatesómmal (ő a rokon), azt mondta megpróbál cseréltetni mindent, amit tud! Végül is amit a vevő mond, azt biztosan megcsinálják, ha fizet :)

Leginkább a PD elemek cseréjét kellene valahogy kiokoskodni.

#355203 Amatoregy Előzmény: #355177

http://www.hasznaltauto.hu/talalatilista/auto/0P5E7PC8FJFPGPQOZM3HZEP1Q6T6A8H9W1DG963RDG9GOK4ZM1PW51OILDD2505IPT3HOL0QGAQSE4Y3YAWQKT3G6W22WYW0AUD3D3J2ULITSMDQ7DEFZLYAQTQZR5083T4ZM50QAFD1795IZ75RT9HTTAKWDJAOHSI5EELGD5WJ9PQFR432ADT6DOL5QQ8GZ1JZ7JD7DJF622K6S25C2S1GSJWJ4PHH5IHJC7T49AOF8PAT8UL43PFYW6TJIU7Q8ZIY0QS8ECH8IE4EE0IQ793TOH9K5JWHRK8QL154OGRWQEEY0S4U65KLM5Y2EG/page1

a pd elem megállása olyan mintha egy henger nem menne az autóban..

#355200 Amatoregy Előzmény: #355195

4 hengeres Józsi asszem. Ez nem a Garay!

Akkor itt az ideje, hogy lerobbanjon (rokonod már most kezdjen el panaszkodni, hogy rángat, leáll stb.)

Az igazi az lenne ha hétvégén tréleren kellene bevinni a szervizbe...

#355198 hAliG Előzmény: #355193

Köszönöm Neked is a választ :)

Kicsit bízom abban is, hogy az utolsó 2.0 pdtdi-k közül való, mert ekkor jöttek már a cr tdi-k és talán már javított alkatrészeket (is) dobtak bele..

#355195 hAliG Előzmény: #355182

Nem is rossz ötlet!

Talán rá tudom venni, hogy a mostani 150ezres szervizen, még a cégével kifizettesse a cseréket! :D Hétfőn megy az autó a szervizbe, este rákérdezek :)

#355193 Sumér harcos Előzmény: #355177

ez az auto egy trágya.....a szememben,főleg a motor benne.(ennek többször hangot is adtam az oldalon,rokonságban volt ilyen gép).........a legundoritóbb konstrukcio volt vw-tól ez a 2000cm3-es diesel motor,főleg az első szériákban...

de ennyiért bármikor megvenném.....még ha 2 évet használnom kellene akkor is,még ha költenék rá akkor is:))

2.26m-ért ajándék:)

ajándék lónak meg ne nézd a fogát:)

#355190 hAliG Előzmény: #355183

Legolcsóbban 150k körül cserélnek 1 pd elemet. (piezoelektromos porlasztó vagy mi a szösz).

~450k, ha a maradék 3 is betojna.

Vszínű úgy fogok dönteni (az eszem nekem is azt diktálja, hogy vegyem), ahogy írod, mert pl. most nézelődök használtautón és 4,6 milláért is kínálnak ilyeneket, szóval elvileg ki tudok szállni belőle jól, ha minden kötél szakad.. Hitel szerencsére nem kell.

#355183 hosszhuszár Előzmény: #355177

Szia.

Nem tudom, hogy mi az a pd elem, de az olyan drága?

Ha mindet cserélni kell, akkor is bőven ár alatt vetted, egy ilyen jól megvásárolható autónál, az értékvesztést tudod jól kezelni, ha használod 1-2 évig, és szerencsés esetben nem kell sokat ráköltani, annyiért adod el, mint amennyiért vetted....

Én sokat nem gondolkodnék!

Hitelre biztos nem venném de ha a zsebben pénz, szerintem vedd!

#355182 Amatoregy Előzmény: #355177

Most olvasom.

Ha garantáltan a tiéd lesz, akkor sétálj be a rokonoddal együtt a szervizbe és cseréljenek rajta mindent amit lehet. (fékbetét, féktárcsa ha szükséges, szűrők, olaj, stb.)

és támogasd meg őket anyagilag egy kicsit... :DDDD

#355179 Amatoregy Előzmény: #355177

Nézd én nem ismerem a részleteket. Itt nézz szét:

http://bolt.skodaradius.hu/index.php?cPath=2

http://www.unixauto.hu/Unix_TipusVal_Form.aspx

www.meteor.hu

Tapasztalat szerint az első a legolcsóbb...

de ha Pesti vagy akkor ide vidd be:

http://vwservice.hu/ és Donibcsi-t keresd...

ami zavar benne a dsg váltó vs 150.000 Km. A pd elem elég (meg a porlasztócsúcsok is) elég érzékenyek az üzemanyag minősége.

ja motorkód (motorszám első 3 betűje általában) semmit se fogsz találni...

#355177 hAliG Előzmény: #354624

Hátha valaki van itt köztetek, aki ért hozzá. Leírom a kis történetemet:

Van egy nagyon jó ajánlatom 2008.02 havi Passat B6 az autó. 2.0 pdtdi,

170Le, DSG váltó, 150ezer km van benne (most megy szervizre).

Rokonom használja mint céges autót, autópályán ment szinte végig,

szervizelve volt rendesen stb.

Múlt héten pont a gari lejárta előtt adta meg magát az egyik PD elem, amit kicseréltek még garanciában (addig semmi baja nem volt).

Meg merjem venni az autót...? (A piaci ára alatt 1-1,5m Ft-tal olcsóbban kapnám meg, 2,26m Ft-ért - ennyi a maradványértéke a cégnél)

Félek, hogy betojik a többi PD elem is.. Tényleg csak ilyen horror áron lehet hozzá venni? Nem lehet ezeket javítani? Vagy ha mégis elromlik, a Siemens helyett Boscht rakni bele? Milyen megoldások lehetnek?

Habár ha azt számolom, hogyha ráköltök 500ezret, még akkor is olcsóbban jövök ki, mintha egy piaci áras autót vennék.

Meg az érzés, hogy soha nem állt meg alattam autó, ettől is félnék, hogy lerohad valahol éppen előzés közben, a kis család meg ott ül benne... :S

Egyébként nem létkérdés, hogy megvegyem.. (jah és a rokonom azt nem venné jó néven, ha azért venném meg, hogy másnap beadjam 4 milláért egy kereskedésbe :) Azt Ő is meg tudja tenni. Szóval csak nekem, csak most ennyi az ár)

Mi tévő legyek?

#354562 Amatoregy Előzmény: #354559

a méretet nézd...

"A munkadarab határozza meg a fúvatás sebességét, valamint a szemcse fajtáját és méretét.

Használt anyagok:

Acélszemcse Acélsörét Üveggyöngy Homok

Acélszemcse

Felhasználási terület: Az acélszemcséket szórókabinokban, nagyteljesítményű szabadsugaras szóró berendezésekben általános tisztítási célokra, alapanyagok revételenítésére és felület frissítő szórására használjuk.

Méret: 0,1-1,7 mm

Keménység:

GH 60 HRC

GM 52-60 HRC

GN 45-52 HRC

Acélsörét

Felhasználási terület: Acél anyagok, öntvények, profilok, lemezek tisztítása, revételenítése.

Méret: 0,2-2,4 mm

Keménység: 40-50 HRC

Homok

Felhasználási terület: A homok nagy tisztaságú szemcse. Rozsdamentes anyagok, színes és nemesfémek tisztítására is alkalmas.

Méret: 0,15-1,0 mm

Üveggyöngy

Az üveggyöngy kiválóan alkalmas igényes felületek előállítására. Megfelelő technológiával végzett, érzékeny felületek, precíziós elemek felületkezelését teszi lehetővé.

Méret: 0-600 mm

Keménység: 5,5 Mohs

"

#354559 hosszhuszár Előzmény: #354558

HAllottam már erről a szórásról...

Karosszériánál nem szeretik, mert szétveri a kasztnit...

Persze a felnit gondolom nem....