Hú szerintem az az utolsó két oszlop véletlenül bent maradt, csak magamnak kiszámoltam egy fix 0,5%-os reálbéremeléssel, tehát nem a megadott értékekből számol.
Egyébként nem az enyém a kalkulátor, csak próbáltam finomítani rajta, és hibát keresni.
Ahhoz, hogy ne számoljak inflációval, át kellene gyúrni az egészet. A felhalmozási időszakban számol inflációval, viszont a kifizetési (nyugdíjas) időszakban már éppen ezért csak a reálhozammal kamatoltatom.
Viszont rájöttem, hogy a nyugdíjas évek kifizetéseire is egy olyan részletes törlesztőtáblázatot kellene gyúrni, mint a felhalmozási időszak befizetéseire. (lehet, hogy vasárnap majd nekiesek, már csak kíváncsiságból is, és az inflációmentes változatnak is). A részlet függvény szerintem erre nem alkalmas.
A 33% a saját várakozásom, végül is arra jó a kalkulátor, hogy mindenki a saját várakozásának megfelelően számolhasson (könnyen lehet, hogy téves, de matematikailag továbbra is hiszem, hogy van egy olyan holtpont, amin átlendülve természetes módon már nem lehet visszajönni, mivel annyira kevés lesz a jövőbeli potenciális anyák száma (a jelenbeli alacsony gyerekszám miatt).
Az a baj, hogy az államiban hiába marad 55-56 év a nem hivatalos korhatár ilyen-olyan trükközéssel, az mnyp-ből szerintem tuti nem lehet a hivatalos korhatár előtt pénzt kivenni majd.