Regisztráció Elfelejtett jelszó

"Hazai" bankok

Trükkös bankok: a kamato…

#355865 zeeh_

Trükkös bankok: a kamatok csökkentésével hárítják át a válságadót

http://nol.hu/gazdasag/20110212-betetet_apaszt_a_bankado

Én aranyérmet adnék a CIB-nek! Már beírtam tavaly is, hogy csökkentették a betéti kamatokat nyáron, miközben az alapkamat semmit sem változott. Most jutottak el február elején először addig, hogy a sima betéti kamat meghaladja az alapkamatot egy kicsivel.

Most látom, hogy azért a…

#347467 zeeh_

Most látom, hogy azért a CIB-nél ki lehet kerülni az alacsony betéti kamatokat.

A CIB 2012 A és B vállalati kötvény 7-7.50% körül mozog, de erre nem vonatkozik az OBA garancia, csak abban lehet bízni, hogy nem mennek csődbe ők vagy a kinti anyabank.

Re: Bank cégeknek

#346115 Amatoregy Előzmény: #346108

Igen. Bankja válogatja, hogy milyen árfolyamon. A csomagok azok alapvetően FT számlavezetésre vannak kitalálva, a deviza standardon megy.

Amit irtál abban otthon vagyok.

#346108 gentlemanus Előzmény: #346073

Megnéztem, köszi.

Nem devizaszámszámláról van szó, hanem Ft alapúról, de ha devizautalás jön rá, akkor ugye azt értelemszerűen mindig egy aznapi valamilyen kurzuson Ft-ra váltják át, és azt írják jóvá.

És a jóváírt Ft zseton x százalékát is levonják jutalékként.

Úgy látom, hogy a BB Evolúció I-II-III. -ja jó lenne. Bár még utána nézek, hogy ezek mit is takarnak, mik a rejtett költségek. Mert ugye egy banknál mindig az apróbetűs rész a lényeg.

Re: nincs cím

#346086 Amatoregy Előzmény: #346085

Igazad van visszaolvastam.

Akkor egy tanács. Keress egy bankot (jó a sajátod is) ahol default opció az ingyenes sima (nem dombornyomott) kártya. Kp felvételre meg vásárlásra itthon tökéletes.

#346074 banyaiz Előzmény: #346055

Eléggé cégfüggő ez, melyik banknak melyik számlacsomagja éri meg. Plusz tudsz alkudni is, vagy legalábbis meg lehet próbálni. :)

Amatoregy: nekem van egy Lufthansás hitelkártyám, csak vásárlásokra, tankolásra használom nem kell néznem épp mennyi kp van nálam azért szeretem. Mindig 45 napra feltöltöm így csak az éves kártyadíjat fizetem érte, és kamatmentes a hitel. Nem pontokat, hanem mérföldeket ad, utazási kedvezmény, meg reptéri boltokban lehet levásárolni nem rossz az sem.

#346071 Amatoregy Előzmény: #346056

sőt az igazán tutkó hitelkártya amiről utalni is lehet. a cetelem állíltólag ilyen, a többiben nem vagyok képben

de az meg nem pontgyűjtős...

#346069 Amatoregy Előzmény: #346067

azt mondtad, hogy kártyával vettél fe. Ezek pénztári műveletek, ATM-es kondíciókat nézz. Korábban belinkeltem..

#346068 Amatoregy Előzmény: #346055

ezt senki nem mondta. A devizát ne keverd bele. Az külön műfaj. A cégeknél a beérkező deviza jóváírásokra is vannak dijak, általában (mivel ehhez a területhez nem nagyon értek :DDDDD ) min 5-15; max 500 eur. De ezek a szabályok idén fognak változni (meg a FT-osak is, de ebbe most nem mennék bele.)

Ezek magán kondíciók. Cég esetében tudsz alkudni. Cég esetében meg kell barátkoznod az értéknap fogalmával, Cut off time és egyéb nyalánkságok. Ha nincs deviza számlád (vagy a jóváírás nemétől különbözök) akkor általában forintosítják.

Ráadásul devizánál - korábban - választható opció volt, hogy a költségeket ki hogyan viseli.

Inkább priviben kérdez, mert unalmas vagyok itten ezzel...

#346056 holnor Előzmény: #346043

érdekes amit írsz. a hitelkártya konstrukciókat nm ismerem, de utána fogok nézni.

Bank cégeknek

#346055 gentlemanus

Visszaolvastam, amiket írtatok.

Cégként is, és privátként is jelenleg OTP-s vagyok, de meg akarok tőlük szabadulni.

Elsősorban a cég az, ami érdekelne engem, mert horror költségeket számolnak fel, ilyen-olyan díjakra.

- havi netbankolási díj

- havi számlavezetési díj

- időszakos költségek, és pénzforgalmi díjak

- hitelkártyadíj

- amikor beérkező jóváírások vannak, abból is leemel tételeket, úgy, hogy az árfolyamelszámolásoknál is természetesen a számára legkedvezőbb árfolyamokat veszi alapul

- stb.

Bár nyilván az éves bankköltség mértéke függ az adott év számlaforgalmától, de még minimális éves számlaforgalom mellett is óriási a bankköltség egy netbankoló esetében.

Egyébként ez szinte biztos, hogy áthárította az összes bank a terheket a banki ügyfelekre, mert máskülönben miért emelkedett volna a számlavezetési díj 2010. januárjától - szeptemberig majdnem 1000 Ft-tal a havi díjakban, közel 38%-kal 8 hónap alatt?

Tehát ha jól értelmezlek benneteket, akkor egy netbankoló cégnek a legkedvezőbb feltételeket a BB és az UniCredit nyújtja?

#346043 Amatoregy Előzmény: #346036

Ha sokan annyira értenének a pénzügyekhez, mint itt a tőzsdéhez akkor nagyon sokat ki lehet hozni a rendszerből.

Csak egy példa:

"Pontgyűjtős" hitelkártya. (Vásárlások után mondjuk 100 Ft-onként kapsz 1 pontot). Adsz a hitelkártyára egy csoportos beszedési megbízást (telefon, viz, gaz, stb.)

Előnyök:

- hitelkártyádról leemelik az összeget, pont járt utána

- nem kell a csekekkel postára járni

- csekkeket nem kell elektronikus bankban rögzítgetni

- 30 napig biztosan lekötheted másba a pénzedet (mondjuk pénzpiaci alap)

Akkor számoljuk:

víz éves szinten 120.000 Ft

Telefon: 80.000 Ft

Gáz: 300.000 FT.

A fentiek már kitermelik a hitelkártya éves diját. + a máshol elért hozam + a vásárlások utáni pont (és a később kiegyenlítési miatti plusz hozam)

stb.

#346036 holnor Előzmény: #346033

azért azt lehetett tudni, h ekkora terhet nm nyelnek le, nagy részét áthárítják az ügyfelekre. a közvetlen díjemelés elég feltűnő, a betéti kamatok csökkentése ill. a hitelkamatok növelése nehezebben észrevehető, de legalább annyira hatásos. sőt.

#346035 banyaiz Előzmény: #346033

Axabankot ajánlom Amatoregy kollégának köszönhetően találtam ott egy igen jó betéti konstrukciót. 7,9%-os látra szóló kamat.

#346033 zeeh_ Előzmény: #346006

CIB se különb semmivel.

Nyáron csökkentették a betéti kamatokat (miközben nem volt alapkamat csökkenés), plusz ősszel díjakat emeltek.

5.75%-os (immár 6%-os) alapkamat mellett 5.50% a csúcs kamat náluk, miközben még a nagy OTP is 6% felettit ad sok más bankkal karöltve.