Regisztráció Elfelejtett jelszó

MNYP, avagy visszalépjek, minek?

Re: Bűncselekményre célozgat nyugdíjpénztár-ügyben Selmeczi

#332608 RemegoKez Előzmény: #331662

Na ezt ugatom én is, csak senki nem figyel rám. :-)

(respect)

Re: nincs cím

#332543 filter Előzmény: #332407

Szerintem is színvonalas és nem lehet rá azt mondani, hogy csak az egyik oldal van meghívva.

Sok érdekes dolgot tudhat meg az ember.

Én kimondottan szeretem a Szólás szabadságát is, van aki még mer rákérdezni dolgokra.

A készülő média törvényről is hallható tanulságos riport......

#332456 banyaiz Előzmény: #332451

Róka fogta csuka.

Érdemes nézni, véletlenül láttam egy adást azóta szoktam követni, néhány olyan beszólások vannak mindkét oldalon, hogy kifekszem. :)

#332451 ikszf Előzmény: #332407

röviden összefoglalva: mi huszon, harminc évesek végre egyszer az állam kárára jól járhattunk volna a nyugdíjunk negyedével. De lehet, mire oda kerültünk volna, addigra meg a maradék háromnegyed lett volna annyival kevesebb az állam kára miatt :)

Ez a műsor tényleg baromi jó volt.

#332417 Láma Előzmény: #332123

"Na, ezt a témát már jól kiveséztük, úgysem fogjuk egymást meggyőzni,"

Rerálisan nem is ez a cél. Inkább csak ismeretek szerzése, átadása, hogy ne a propaganda alapján kelljen dönteni. Most, hogy módunkban állna kognitív alapokra helyeznünk a döntést, a megszerzett tudás birtokában szaladunk a lángszóró előtt, amivel hajtanak bennünket. Azért így mégiscsak jobb érzés nem? :))))

#332407 banyaiz Előzmény: #332285

Színvonalas ez a műsor, azt bírom mindkét oldalról hívnak katonákat, és semlegeseket is. Jó viták szoktak lenni. :)

Nyugdíjügyben Juhász Attilával értek egyet most konkrétan ebből az adásból.

#332207 Ibiza Előzmény: #332076

ez tény ha elcseszik jönnek az új telepesek.. és megtűrt bérlők leszünk saját országunkban

#332123 matgab Előzmény: #332076

Na, ezt a témát már jól kiveséztük, úgysem fogjuk egymást meggyőzni, most igyon mindenki egy jó forralt bort és utána lépjen vissza az államiba és adózzon szépen! slussz passz!

#332076 gentlemanus Előzmény: #332062

"Mert ha elcseszik....."

Mondd ki nyugodtan Láma kartárs: AKKOR VÉGÜNK VAN.

Ideje van a kendőzetlen kemény szavaknak!

Re: Századvég Gazdaságkutató Zrt

#332074 banyaiz Előzmény: #332066

Éppen, hogy azt kellene megengedni, hogy a polgárok Mnyp-n akár 100% részvénybe is mehessenek ha kockáztatni akarnak. Csak magyar részvényekbe, felpezsdülne ez a fos Bét egy kicsit, jöhetnének új cégek a piacra stb.

Kockázat porlasztására meg ott lenne az I pillér ami ugye 75% garantált állami nyögdíj. 75% állampapír, 25% részvény ideális portfólió. És akkor meg lehetne nézegetni a hozamokat 10-15 év után, főleg ha a gazdaság tényleg úgy felpörög ahogy ígérik. 1 millió munkahely, 6% növekedés stb.

De bal****ok ezek ehhez, inkább a nyugdíjtőzsde és egyéb marhaságokat kell hallgatnom . .)

#332066 banyaiz Előzmény: #332063

Megnézném ezt a kalkulációt egy 10 éves bika piac után is, csak az egyenlő elbánás érdekében. :)

#332063 banyaiz Előzmény: #332026

Kb 420 milliárdot mutat ki a századvég, hogy az állam számára ennyivel több teher keletkezett az elmúlt 1x év alatt mint amennyi vagyon az Mnyp-ben.

Ez egy rendkívül komoly számítás. Két dolgot felejtettek el figyelembe venni kb ezt a 400 milliárdot vitte el a válság, de a piacon lesznek azért hullámhegyek is. Másik, hogy elfelejtettek azzal számolni, hogy cserébe majd egyszer a jövőben nem az állam állja ennek a 3 millió polgár nyugdíjának 25%-át, amit nyilván számszerűsíteni elég nehéz, hogy ez 10-20-30 év múlva mit jelent majd. Szóval sántít egy picit a kalkuláció.

#332062 Láma Előzmény: #331927

"A hibát Viktorék is elkövették. Egész egyszerűen, amikor 1998-ban kormányra kerültek, likvidálni kellett volna az egészet. Nyilván nem akartak abba a hibába esni új kormányerőként, hogy megtorpedóznak minden törvényt, amit az elődeik hoztak, de mint láttuk, már akkor fenntartásaik voltak, és fel kellett volna vállalniuk a Hornék által hozott törvény likvidálását. Nem tették, és ennek ma isszuk a levét. Nem tudom, hogy ezt egy kétharmados tövényként hozták-e meg Hornék, mert ha igen, akkor ennek módosítására esélye sem lett volna Viktoréknak."

Elgondolkodtam milyen fenntartásaik lehettek? Matolcsy és Bokros között egy év korkülönbség van. Mindketten közgazdászok. Bokros osztott-szorzott, nem lépett be, mert kikalkulálta, hogy nem éri meg. Matolcsy meg saját bevallása szerint, rábízta a döntést a buta asszonyra. :)

Múlt évben az 52 évnél idősebbek visszaléphettek ha akartak. Matolcsynk pedig még mindíg mnyp. tag. Tehát idén érte a villámcsapásszerű felismerés, miszerint milyen rossz a mnyp. rendszer. Nekem olyan "tüncikés" ez az ember a nyilatkozataival.

Kuncoghatnánk is, ha lenne kedvünk..

Hányan lehetnek a FIDESZ felsővezetésében akik önként léptek be és máig tagok?

Vizet prédikálnak, bort isznak ezek a szent emberek.

igazad van abban, hogy nincs miről vitázni. Megtörtént annak beismerése, hogy kivitelezhetetlen amit ellenzékben hangosan követeltek. Mármint, hogy +forrás (pénzbehajtás)nélkül kell és lehet a gondunkat megoldani. Teljesen egyértelmű, hogy kell a lé a nemzetmentő kísérlet finanszírozására. A többi csak mellébeszélés. Minden ellenérzésem mellett nagyon drukkolok, hogy sikerüljön nekik. Mert ha elcseszik.....

#332047 gentlemanus Előzmény: #332030

Ja, csak éppen azt nem tette hozzá Filter, hogy:

"A javaslat alapján a társadalombiztosítás járulékainak egy részét a jövőben magánnyugdíjalapokba irányítanák át. A bruttó bérek 28 százalékát kitevő társadalombiztosításból 2013-ban 3 százalék menne az újonnan létrehozandó magánnyugdíjalapokba. Ez az arány 2019-ig 5 százalékra emelkedne.

Ki nem látja az óriási aránybeli eltéréseket???

Először is a csehek hozzánk képest stabilitásban fényévekre vannak, másrészt egy kisebb járulékra vetítve ez csak 10,7%-os átirányítást jelent, a magyar rendszer 25%-ával szemben. Ez a 10,7%-os elvonás emelkedne fel 6 ÉV ALATT 17,8 %-ra.

Amellett, hogy a cseheknél:

- a jegybanki alapkamat töredéke a magyarnak

- a cseh infláció töredéke a magyarnak

- a cseh munkanélküliségi adat augusztusban 8,6% volt, nálunk ez is májusban például 11,8% volt

#332030 matgab Előzmény: #332018

Áhhh, akkor ezért (is) állnak ilyen jól a csehek, de majd bevezetés után jön még kutyára úthenger!