Na ezt ugatom én is, csak senki nem figyel rám. :-)
(respect)
Na ezt ugatom én is, csak senki nem figyel rám. :-)
(respect)
A haszonélvezeti jog is így szűnik meg...(egyebek mellett)
Szerintem is színvonalas és nem lehet rá azt mondani, hogy csak az egyik oldal van meghívva.
Sok érdekes dolgot tudhat meg az ember.
Én kimondottan szeretem a Szólás szabadságát is, van aki még mer rákérdezni dolgokra.
A készülő média törvényről is hallható tanulságos riport......
Róka fogta csuka.
Érdemes nézni, véletlenül láttam egy adást azóta szoktam követni, néhány olyan beszólások vannak mindkét oldalon, hogy kifekszem. :)
röviden összefoglalva: mi huszon, harminc évesek végre egyszer az állam kárára jól járhattunk volna a nyugdíjunk negyedével. De lehet, mire oda kerültünk volna, addigra meg a maradék háromnegyed lett volna annyival kevesebb az állam kára miatt :)
Ez a műsor tényleg baromi jó volt.
"Na, ezt a témát már jól kiveséztük, úgysem fogjuk egymást meggyőzni,"
Rerálisan nem is ez a cél. Inkább csak ismeretek szerzése, átadása, hogy ne a propaganda alapján kelljen dönteni. Most, hogy módunkban állna kognitív alapokra helyeznünk a döntést, a megszerzett tudás birtokában szaladunk a lángszóró előtt, amivel hajtanak bennünket. Azért így mégiscsak jobb érzés nem? :))))
Színvonalas ez a műsor, azt bírom mindkét oldalról hívnak katonákat, és semlegeseket is. Jó viták szoktak lenni. :)
Nyugdíjügyben Juhász Attilával értek egyet most konkrétan ebből az adásból.
Szómágiával büntetik a nyugdíjpénztárban maradókat
Az eredetileg tervezett január helyett jövő decembertől nevezi át a kormány a munkáltató által fizetendő nyudíjjárulékot, így teremtve meg annak lehetőségét, hogy a magánpénztáraknál maradó tagokat kizárják az állami nyugdíjból.
http://www.napi.hu/default.asp?cCenter=article.asp&nID=466884&rnd=7077
ez tény ha elcseszik jönnek az új telepesek.. és megtűrt bérlők leszünk saját országunkban
Na, ezt a témát már jól kiveséztük, úgysem fogjuk egymást meggyőzni, most igyon mindenki egy jó forralt bort és utána lépjen vissza az államiba és adózzon szépen! slussz passz!
"Mert ha elcseszik....."
Mondd ki nyugodtan Láma kartárs: AKKOR VÉGÜNK VAN.
Ideje van a kendőzetlen kemény szavaknak!
Éppen, hogy azt kellene megengedni, hogy a polgárok Mnyp-n akár 100% részvénybe is mehessenek ha kockáztatni akarnak. Csak magyar részvényekbe, felpezsdülne ez a fos Bét egy kicsit, jöhetnének új cégek a piacra stb.
Kockázat porlasztására meg ott lenne az I pillér ami ugye 75% garantált állami nyögdíj. 75% állampapír, 25% részvény ideális portfólió. És akkor meg lehetne nézegetni a hozamokat 10-15 év után, főleg ha a gazdaság tényleg úgy felpörög ahogy ígérik. 1 millió munkahely, 6% növekedés stb.
De bal****ok ezek ehhez, inkább a nyugdíjtőzsde és egyéb marhaságokat kell hallgatnom . .)
Megnézném ezt a kalkulációt egy 10 éves bika piac után is, csak az egyenlő elbánás érdekében. :)
Kb 420 milliárdot mutat ki a századvég, hogy az állam számára ennyivel több teher keletkezett az elmúlt 1x év alatt mint amennyi vagyon az Mnyp-ben.
Ez egy rendkívül komoly számítás. Két dolgot felejtettek el figyelembe venni kb ezt a 400 milliárdot vitte el a válság, de a piacon lesznek azért hullámhegyek is. Másik, hogy elfelejtettek azzal számolni, hogy cserébe majd egyszer a jövőben nem az állam állja ennek a 3 millió polgár nyugdíjának 25%-át, amit nyilván számszerűsíteni elég nehéz, hogy ez 10-20-30 év múlva mit jelent majd. Szóval sántít egy picit a kalkuláció.
"A hibát Viktorék is elkövették. Egész egyszerűen, amikor 1998-ban kormányra kerültek, likvidálni kellett volna az egészet. Nyilván nem akartak abba a hibába esni új kormányerőként, hogy megtorpedóznak minden törvényt, amit az elődeik hoztak, de mint láttuk, már akkor fenntartásaik voltak, és fel kellett volna vállalniuk a Hornék által hozott törvény likvidálását. Nem tették, és ennek ma isszuk a levét. Nem tudom, hogy ezt egy kétharmados tövényként hozták-e meg Hornék, mert ha igen, akkor ennek módosítására esélye sem lett volna Viktoréknak."
Elgondolkodtam milyen fenntartásaik lehettek? Matolcsy és Bokros között egy év korkülönbség van. Mindketten közgazdászok. Bokros osztott-szorzott, nem lépett be, mert kikalkulálta, hogy nem éri meg. Matolcsy meg saját bevallása szerint, rábízta a döntést a buta asszonyra. :)
Múlt évben az 52 évnél idősebbek visszaléphettek ha akartak. Matolcsynk pedig még mindíg mnyp. tag. Tehát idén érte a villámcsapásszerű felismerés, miszerint milyen rossz a mnyp. rendszer. Nekem olyan "tüncikés" ez az ember a nyilatkozataival.
Kuncoghatnánk is, ha lenne kedvünk..
Hányan lehetnek a FIDESZ felsővezetésében akik önként léptek be és máig tagok?
Vizet prédikálnak, bort isznak ezek a szent emberek.
igazad van abban, hogy nincs miről vitázni. Megtörtént annak beismerése, hogy kivitelezhetetlen amit ellenzékben hangosan követeltek. Mármint, hogy +forrás (pénzbehajtás)nélkül kell és lehet a gondunkat megoldani. Teljesen egyértelmű, hogy kell a lé a nemzetmentő kísérlet finanszírozására. A többi csak mellébeszélés. Minden ellenérzésem mellett nagyon drukkolok, hogy sikerüljön nekik. Mert ha elcseszik.....
Ja, csak éppen azt nem tette hozzá Filter, hogy:
"A javaslat alapján a társadalombiztosítás járulékainak egy részét a jövőben magánnyugdíjalapokba irányítanák át. A bruttó bérek 28 százalékát kitevő társadalombiztosításból 2013-ban 3 százalék menne az újonnan létrehozandó magánnyugdíjalapokba. Ez az arány 2019-ig 5 százalékra emelkedne.
Ki nem látja az óriási aránybeli eltéréseket???
Először is a csehek hozzánk képest stabilitásban fényévekre vannak, másrészt egy kisebb járulékra vetítve ez csak 10,7%-os átirányítást jelent, a magyar rendszer 25%-ával szemben. Ez a 10,7%-os elvonás emelkedne fel 6 ÉV ALATT 17,8 %-ra.
Amellett, hogy a cseheknél:
- a jegybanki alapkamat töredéke a magyarnak
- a cseh infláció töredéke a magyarnak
- a cseh munkanélküliségi adat augusztusban 8,6% volt, nálunk ez is májusban például 11,8% volt