Regisztráció Elfelejtett jelszó

MNYP, avagy visszalépjek, minek?

Re: nincs cím

#330581 Ibiza Előzmény: #330569

az érvényes szerződésedet kötelező volt megkötnöd..Jogállam?

Önkénteset vidáman köthetsz.. az magánszerződés.. csak rátok tartozik..

#330580 Amatoregy Előzmény: #330577

Most viszont vissza kérdezek (magamnak is)

Az önkéntesbe érdemes pénzt tenni vagy a nyeszre?

#330578 banyaiz Előzmény: #330571

Nézd, ha van egy céged akkor ott figyelsz arra normális esetben, hogy ne csurogjanak el pénzek. Ha egy nagy közös kalapban van ami mindenkié, azaz senkié az szabad préda. Ezeregy példát lehet mondani csak a közelmúltból.

Nyilván magánszférában is meg lehet vesztegetni egy alkalmazottat erre is biztos sok példa van, de ott egyrészt a tulajnak feltűnhet ha követi az üzletet másrészt őt éri csak kár ha nem. Állami pénzeknél kicsit más a helyzet.

Ezért ez nálam alapelv, hogy minél kevesebb pénz folyik át az állam kezén annál jobb.

Amúgy azzal, hogy én oldom meg a bajaimat teljesen egyetértek, ez az alapja mindennek.

#330577 Amatoregy Előzmény: #330572

Olvasd el légyszi mit irtam. Egy tulajdonságot hasonlítottam össze nem az összeset.

Egyébként garantálod, hogy igy fog maradni? Mármint a NYESZ?

Egyébként visszakérdeznék.

Ha a NYESZ-re állampapírokat teszel (vagy állampapírokba fektető befektetési alapokat) akkor nem okozol ugyanúgy többlet kamatkiadásokat az államnak. Dehogynem. Csak más a megjelenési formája...

Ezt mondjuk nem ellenőriztem, hogy igy lesz-e?

"Ez a terület sem marad érintetlenül: jövőre 30 helyett már csak 20 százalék lehet az adótámogatás összege"

#330576 filter Előzmény: #330543

Nem értem mi a problémád.....ha több pénzzel mész át az államiba, több nyugdíjat fogsz kapni....speciel, ha végig államiba fizettél volna most nem lenne mit visszafizetni neked.:)

#330573 Amatoregy Előzmény: #330569

ha meg ezeket kiadod, akkor hülyére keresed magad az ilyen karikatúrákkal...

egy régi Önök kérték paródia jutott eszembe...

Mit szeretnek kérni Józsi bácsi... Nem ezt beszéltük meg.. József Attila: Levegőt...

:DDDD

#330572 gentlemanus Előzmény: #330548

Hát szerintem ezen kívűl is nagyon sok a különbség Amatőr kolléga!

És nekem elhiheted, hogy a NYESZ javára!

A legszembetűnőbb az, hogy a NYESZ számlára befizetett pénzedhez - igaz maximalizált értéken - 1/3 állami dotációt kapsz, ezzel is elősegítve az öregkori gondolkodást, az MNYP-hez nem kapsz állami dotációt, amellett, hogy ez a pillér halmozottan káros az állam számára nagyon sok tekintetben.

#330571 Zotya32 Előzmény: #330570

"és kinek mennyi pénz vándorolt a zsebébe azért, hogy ilyen törvény szülessen, és fennmaradjon 13 évig? :) Az állam a legnagyobb pazarló. "

Miért az állam? vszínű mnyp-s érdekek miatt születtek ilyen törvények. a kenőpénzt is ők adhatták hozzá. állam is emberekből áll. Igazából az emberek a kapzsik, a pazarlók. Ahol lehet a saját érdekeiket nézik. Tulajdonképpen miért is várunk összefogást, szolidaritást? mindenhol az a szöveg, az én boldogulásom, az én pénzem, az én jövőm. ok, legyen, de akkor legyen az én bajom, az én nyomorom, az én betegségem stb. és legyen az is , hogy én oldom meg, és nem mástól várok segítséget.

#330570 banyaiz Előzmény: #330553

Még valami Matgab, én nem vitatom, hogy az Mnyp-k jó pénzt kerestek a vagyonkezelésen. De vizsgáljuk meg miért tehették ezt:

1. Az állam hozott egy olyan törvényt amiben szabályozta mennyit számolhatnak fel a működési költségekre, mennyit a vagyonkezelésre.

2. Ők a törvények szerint jártak el.

Vagyis ha ott állampolgári pénz folyt el arról ki tehet? és kinek mennyi pénz vándorolt a zsebébe azért, hogy ilyen törvény szülessen, és fennmaradjon 13 évig? :) Az állam a legnagyobb pazarló.

#330569 Láma Előzmény: #330512

Hmm. Van egy érvényes szerződésem, amit a hozzájárulásom nélkül automatikusan megszüntetnek, de a fennmaradásáról személyesen kell nyilatkoznom. Süti! Jogállam:(

Ha ezt továbbgondolom, akkor ez következik:

Az országban egy helyen tehetsz ilyen nyilatkozatot, ahol egy ügyintéző fogadja az összes ügyfelet. (hosszú sorbanállás)

Nyilatkozattétel előtt orvosi bizottság előtt kell bizonyítanod beszámíthatóságodat.

Fizikai alkalmasságod bizonyítására a terrorelhárítók akadálypályáját kell leküzdened szintidőn belül.

Ha ez megvan akkor kézállásba kell lendülnöd. A kézállást egykézen, (a jobbon) meg kell tudni tartani. Közben a Székely himnuszt kell énekelned, és bal kézzel, kizárólag rovásírással, aláírhatod a fejed alá, a földre helyezett nyilaztkozatot.

Akartam tenni jelet, de fogalmam nincs melyik illene ide? :( :) ?

#330568 Ibiza Előzmény: #330560

a másik.. ezek a ynugdíjalapok most szedik be a pénzt 20-30-évig..és mi van ha a kifizetés elött csődbe mennek.. ki áll helyt? (nyílván az államra lőcsölnék)Tudom van rá biztosítás..de nyílván nincs meg a fedezet a tömeges csődhöz.. ez a recept már meg volt Dél-amerikában..

#330564 filter Előzmény: #330474

Még annyit a rokkantnyugdíjas számokhoz......ha eléri a nyugdíjkorhatárt marad tovább a rokkantnyugdíj és a besorolás is. Vagyis a számok mögött sokan már rendes nyugdíjban vannak. Ezek alapján nem lehet megmondani pontosan mennyien vannak a nyugdíjkorhatár előtt, mint rokkantnyugdíjasok, ezért fals ez a szám és lehet támadni minden fele. Lehet a szomszédos országokban ez nem így van!

Szívesen látnék egy rendes adatot, akkor derülhetne mi a valóság, addig csak jó pocskondiázni való téma.

#330562 banyaiz Előzmény: #330553

Jó, és azon, hogy az állam kezébe kerül mennyi fog ebből elfolyni értelmetlen hülyeségekre , és mennyit csurran el kézen közön? Kb a pénz fele, vagy több? :) Ne vicceljünk már.

#330560 banyaiz Előzmény: #330551

Ibiza, ezzel teljesen egyetértek, a versenyszférában valaki sokat keres akkor, hacsak a tulaj nem hülye akkor az mögött van egy teljesítmény is. Az állami szférában főleg magas szinteken viszont erről már nem vagyok meggyőződve. Ott is teljesítményhez lenne kötve a bér akkor az elmúlt 20 év teljesítménye alapján még a minimálbér is túlzás lenne.

#330556 Amatoregy Előzmény: #330549

Ne. Gondolom oka van annak (sajnos) hogy idáig fajult az adózás morál.

Persze jó kérdés, hogy először az adókat kellene csökkenteni és mindenki fog majd adózni vagy fordítva?

Mondjuk elég lenne megnézni az adóhátralékosok tartozásának összegét is....

Re: értéktöbblet

#330554 Amatoregy Előzmény: #330545

van egy házaspár.

Mindketten vidéken laknak, mindketten országgyűlési képviselők.

Mindketten felveszik az utazási támogatást és mindketten albérleti hozzájárulást is kapnak.

Azt hogy külön utaznak még el tudom képzelni, de hogy külön is alszanak?

:DDD