http://velemenyvezer.blog.hu/2010/11/16/a_forradalom_elviselhetetlen_konnyusege
Matgab, teljesen egyetértek, jól megfogalmaztad...
"Az adózás legnagyobb kérdése az, hogy hogyan legyen igazságos, ennek meghatározása attól függ, hogy egy adott kormány kiket akar támogatni és kinek a kárára.
Mert lehet az igazságos, hogy azoktól szedik be az adót, akik sokat dolgoznak, termelnek, és sokat keresnek, hogy a megélhetésre mindenkinek nagyjából ugyanannyi maradjon -ennek szélsőséges formája a kommunista szemlélet.
Lehet az is igazságos, hogy mindenki a jövedelmével egyenes arányosan fizeti az adót, azaz a jövedelmének azonos %-át adja. Ez klasszikusan teljesítményösztönző, ez liberális szemléletű.
Lehet még úgy is igazságos, hogy azt mérlegeli, hogy ki mennyit használ az állami által nyújtott szolgáltatásokból, ez az állami szolgáltatásokat gyakorlatilag piaci alapra helyezi. Ennek szélsőséges esete gyakorlatilag 0% adó, viszont bármi amit használ az állampolgár azért magas összegű díjat kell fizetnie."
Tegnapi cikkből:
"Nem népszerű, de a magasabb jövedelműek kedvét is keresni kell. Az egykulcsos adó ebből a szempontból jó"
"Volt olyan ügyfelünk, aki azt mondta, hogy annyi pénzből, amennyit befizet utána a munkáltató, az egész családját biztosítani tudná élete végéig a világ bármely táján, üzleti alapon. Volt olyan, aki azt mondta, ebből nem kér, és átment Pozsonyba - Szlovákiában magasabb ugyan a munkaadót terhelő járulék, de "plafonírozott". Aztán vitte a törzskarát, és utána az üzemnek azt a részét is, amely nem volt lecsavarozva."
Erről van szó. Olyan adókörnyezetbe kerültünk, ahol a magasabb jövedelműek bizony meg fogják gondolni, hogy itthon adózzanak 70%-os elvonás mellett, vagy menjenek át Szlovákiába vagy más versenytársunkhoz 19%-os kulccsal adózni. Lehet fikázni az egykulcsos adót, de Szlovákiában az átlagkereset már magasabb, mint Magyarországon.
Óriási dolog lenne, ha az alacsonyabb adókulcsok következtében kis hazánkban véget érnének a trükközések, az emberek nem azt számolgatnák, hogy kényszervállalkozóként, feketemunkásként, de az eü ellátásból kiszorulva, vagy munkavállalóként tudnak "jobban járni". Szerintem ez egy óriási probléma ma, és remélem az alacsonyabb kulcsok egyre több embert fognak arra csábítani, hogy fehérítsenek jövedelmükön, illetve visszatelepüljenek kis hazánkba.
Szerk: a link lemaradt: http://www.napi.hu/default.asp?cCenter=article.asp&nID=464764&pn=2&rnd=1856
Szvsz, a kormánynak először teljesítenie kell azokat a kritériumokat amelyeket még az előző kormányok tettek, lsd. 3,8% hiány 2010-ben és 3% alatti hiány 2011-ben. Ahhoz, hogy 2011-ben reformokat lehessen véghez vinni, már 2010 áprilisára meg kellett volna történnie az előkészítő munkának, hogy az ősszel, azaz most megszavazzák, a társadalom megeméssze, és január 1-től életbe lépjenek az intézkedések. Még az adótörvények módosítása is - ami nem tűnik annyira komplex feladatnak, mint mondjuk ez eü, oktatás, közigazgatás - iszonyatos indulatokat gerjeszt. Ezt költségvetés nélkül, szilárd alapok nélkül megtenni lehetetlen - anélkül, hogy látnánk 2011-ben hogyan is muzsikál majd az ország az új szabályokkal.
Én meg azoktól vonnám meg aki az eddigiekhez tapsolnak és nem látják be, hogy ez így milyen káros lehet.
Meg azoktól akiknek olyan mélyen van a feje a kedvenc pártjuk fenekében, hogy nem tudják 3 lépés távolságról objektíven nézni az eddigi tevékenységét. :-)
Hmm ...
Amikor a rendszerváltás után megjelentek a multik, vajon az egykori állami boltok áraihoz illesztették-e az áraikat? Ha igen, akkor ezt követően miért alakult ki egy olyan verseny, hogy "ki tudja drágábban adni a termékeit", ahelyett, hogy ki tud a másik árai alá menni? Ez a "verseny" furcsán alakult.
Érdekes ...
:)
Nincsenek rászorulva a multik, hogy én védjem őket. Nem is ez a célom, csak próbálom átgondolni a dolgokat.
Mi történt amikor a Lidl megjelent? Tüntettek a parkolóiban az alacsony árai miatt!!!! :))) Féltették a Magyar kereskedők, és termelők érdekeit. Most meg azért sírunk , mert drágább, mint más országban! :)
A multi nem hülye. Felvásárol valahol mondjuk 10 cent darabáron valamit, ezer tonna mennyiségben (PL.mondjuk konzerv) Ha a Német környezetben 15-ért tudja adni csak, akkor annyiért fogja adni. Lengyeleknél ha az árszint azt engedi akkor ott 20-ért. Ha a Magyar árszint elbírja az 50 centet akkor annyiért.
Megnézik a Szlovák, Lengyel, Magyar stb. láncok árait, alámennek 5-10%-al oszt jónapot. Miért adná itt is 15-ért, ha a hasonló, netán ugyanaz az árú a Magyar láncnál 55 centbe kerül???? Hogy a Lázár által fölhergelt tömeg felgyújtsa a boltját?
Úgy is mondhatnánk, kénytelen a szerencsétlen Lidl ilyen magas árakon kereskedni, :))))))))
Bejáratos vagyok CBA-s céghez. Jártam bent néhányszor az irodában. Láttam a monitoron a beszerzési, és eladási árakat. Zömében 50 és 100% közötti árrésekkel operálnak, sok esetben a 100-hoz közelebb. Nem mesélték. Én láttam.
Ha nekik elég lenne a 25% mindjárt nem tudná a Lidl drágábban adni nálunk se az árúját mint a Német üzleteiben. Igazodik a környezethez. Igaza van. Én is, és minden kereskedő ezt csinálná a helyükben. Egyszerű ez szerintem, csak végig kell gondolni.
Közben nemzetvédő CBA-s Lázár barátunk ki van akadva a multi extraprofitja miatt, és megszavazza az extraadót nekik. :)
A mi érdekünkben. :(
Persze, lehet bármilyen erős az a felvidéki magyarság, akkor is csak kisebbség. Az, hogy milyen támadást indítanak ellene, a többség hozzáállásától függ. Másrészt meg akármit is csinál Bugár, a Híd képviseli a magyarokat a parlamentben, ha az itteni kormány gyerekes hisztit vág le együttműködés helyett, az miben segíti a felvidéki magyarokat?
igen......az Alföldön az összes tanyán ahol nincs elvezetve az áram,mert még van ilyen,amelyben laknak.....ott is ezt használják.
A kazánokat a gázkonvektorokkal együtt száműzném mindenki életéből ...
Más :
Az egyik ismerősöm pl. diesel motort járat, annak energiájával fűt és áramot fejleszt - meglepően jó hatásfokkal ...
;)
egy fa tüzelésű kazán fogyasztása pediglen egy télen.....csak úgy kb. 90-120 mázsa fa...mely piaci értékét vegyük akác,szürke nyár vegyes kombinációval.....úgy összegszerűen 150.000-200.000ft/tél.
Vidéki vagyok. Kisvárosi.
Tehát hogy is van ez a megélhetéssel?
Csirke az udvarban ...
- Kell hozzá 1 hely, ami maga az udvar. Ha a fenntartását nem veszem, akkor is kell a léte, amiért fizetni kell.
- Kell hozzá maga a csirke. Ami vidéken is pénzbe kerül : napos: 80-120 ft/db, tojó 800-1000, kakas 1200-2000. És ezek nem fajta állatok ...
- Kell hozzá a takarmány. Mázsája 4500-7500 között ...
- Meg kell hozzá sok-sok idő és munka takarításra és etetésre.
Tehát olcsó lenne?
Nem. Nem az.
De tudom, mit eszem a tányéromból ...
;)
Az összes többire is ezt a gondolatmenetet lehet illeszteni. Érdemes elgondolkodni dolgokon Bp. -en is ...
(fát most vettem, 18000 ft/m3. 1 évben a cserépkályha 8-10 m3-t fogyaszt, mint kiegészítő fűtés ...)
Netmaster bajtárs. Szerintem érted Te, hogy mit akarok én mondani. 1998-ban alakult meg az MKP, ennek a nevében magyar nevet viselő pártnak lett az elnöke Bugár a megalakulástól 9 évig, amikor ugye Csáky Pál váltotta le. Ez a párt lett a felvidéki magyarság politika formálásának műhelye. Teljesen világos az ma, hogy a Csonkahonon kivűlre szakadt nemzettestvéreink közül a felvidéki magyarok azok, akik a legjobban beépültek identitásilag a szlovákságba. Egy sikeres kisebbségi képviseleti politika esetén szerinted előfordulhatott volna ez? Nyilván nem. Egy erős felvidéki magyarsággal nem fordulhatott volna az elő, hogy annak ellenére, hogy maximálisan beidomult, mégis olyan frontális támadást indítsanak ellene, amelyeket megismertünk fiko alatt. Sőt erre még mit csináltak megzavarodottságukban júniusban? Azt az MKP-t és Csákyt, aki kiállt értük, még be sem juttatták a szlovák parlamentbe, viszont adtak 8,1 százalékot Bugár vegyes pártjának, akinek egyáltalán köszönhető, hogy nulla önvédelmi és önérdekérvényesítő képességük legyen a saját szülőföldjükön. Ezt nem tudom jobban vagy máshogy elmagyarázni.
Korán örültem... az előterjesztés azóta sincs visszavonva.
Azért ezt bővebben meg kéne magyaráznod. Ha erőteljesen beolvasztó volt és erős volt az asszimiláció, miért lett nyelvtörvény? Én sem értem, és azt sem, mit akarsz Bugárék nyakába varrni.
Hátrább azokkal az agarakkal! Nehogy már a jelenlegi kormány ténykedéseinek megítélést az előző befolyásolja. RemegoKez jól megfogalmazta, az MSZP-t régesrég leírtam, de azért a mostani kormányról még megvan az MSZP-től teljesen független véleményem. Más kérdés, hogy valóban a kiinduló helyzethez képest történő elmozdulást, irányt kell értékelni. Mit mondjak, egyelőre azt látom, hogy remekül harácsolják a pénzt az államkasszába, reformokat meg látni sem lehet. Ha már lenyúlják a magánnyugdíj-befizetéseket, legalább kezdjenek el dolgozni egy fenntartható megoldáson. Vagy akár csak kezdjenek el róla beszélni, már az is jobb lenne mint a mostani nagy semmi.
Visszatérve az eredeti kérdéshez, röviden összefoglalom neked az eseményeket: fideszes politikusok látványosan nem beszélnek a Híd párt képviselőivel, és a mostani MÁÉRT-ról is kihagyták őket, mondván, nem etnikai alapú párt. Nem, itt az együttműködésnek még a szándéka sem látszik, nemhogy maga az együttműködés. Bravó!
"Orbán Viktor ígéretet tett arra, hogy Magyarország tartósan 3% alatt tartja a hiányt és megindítja 2011 után a szerkezeti reformokat a következő területeken:
- nyugdíj
- egészségügy
- önkormányzat
- közlekedés
A miniszterelnök elmondása szerint ezeken a területeken elkezdődtek a társadalmi egyeztetések."
2011 után (2012-ben 2 évvel a választások előtt)? Hiszem, ha látom. Nos, talán egyszer az életben össze kellene rakni egy olyan költségvetést, ami legalább nullszaldós. Valahogy ezt 20 éve senkinek nem sikerült összehozni.
mi nagyon ritkán permetezzük a zöldségeket..csak akkor ha nagyon muszáj..rendszeresen kapálva van és saját fúrt kútból öntözzük..a gyümölcsfákat is szezon elején egyszer lemosó permetezéssel megcsináljuk..utána azt is csak akkor permetezzük, ha nagyon muszáj..különben rengeteg munka van vele..és utána fel is kell dolgozni..az még egy jó kis időigényes tevékenység..
na és a szőlőről ne is beszéljünk..az aztán a kész tiszta macera..mind a 2és fél hektár.. :)
Én sem, csak azért írtam le, mert vannak sokan, akik azt hiszik, hogy az magától nő meg. Akárcsak minden zöldség, gyümölcs, ami elveti és rendszeresen megöntözi magát, gratisként még önpermetező is. :)
én állatokat nem tartok mert az elég macerás történet..viszont mindent megtermelek amit csak lehet..még anyukámat is segítem vele..szerintem jó buli és sokkal finomabb mint a bolti..
:)
Ezzel meg az a probléma, hogy a csirke, krumpli, káposzta sincs ingyen.
Meg kell venni neki a kaját, a vetőmagot, gyümiket évente sokszor le kell permetezni ma már igencsak méregdrága vegyszerekkel, a vízzel történő locsolás sincs ingyen.
Fával való fűtés tényleg megoldható, de összességében szvsz sokkal nehezebb vidéken az élet, mint a fővárosban. Eleve amiatt, hogy a fizuk tekintetében vidéken fele, harmadannyit lehet keresni és abból kell kijönni a hónap végéig. Abból kell eltartani a családot, abból kell megvenni a vegyszereket, a tyúkot vagy amit épp kell, amit épp termel vagy tenyészt.