Re: nincs cím
Láma Előzmény: #325191:)
Nincsenek rászorulva a multik, hogy én védjem őket. Nem is ez a célom, csak próbálom átgondolni a dolgokat.
Mi történt amikor a Lidl megjelent? Tüntettek a parkolóiban az alacsony árai miatt!!!! :))) Féltették a Magyar kereskedők, és termelők érdekeit. Most meg azért sírunk , mert drágább, mint más országban! :)
A multi nem hülye. Felvásárol valahol mondjuk 10 cent darabáron valamit, ezer tonna mennyiségben (PL.mondjuk konzerv) Ha a Német környezetben 15-ért tudja adni csak, akkor annyiért fogja adni. Lengyeleknél ha az árszint azt engedi akkor ott 20-ért. Ha a Magyar árszint elbírja az 50 centet akkor annyiért.
Megnézik a Szlovák, Lengyel, Magyar stb. láncok árait, alámennek 5-10%-al oszt jónapot. Miért adná itt is 15-ért, ha a hasonló, netán ugyanaz az árú a Magyar láncnál 55 centbe kerül???? Hogy a Lázár által fölhergelt tömeg felgyújtsa a boltját?
Úgy is mondhatnánk, kénytelen a szerencsétlen Lidl ilyen magas árakon kereskedni, :))))))))
Bejáratos vagyok CBA-s céghez. Jártam bent néhányszor az irodában. Láttam a monitoron a beszerzési, és eladási árakat. Zömében 50 és 100% közötti árrésekkel operálnak, sok esetben a 100-hoz közelebb. Nem mesélték. Én láttam.
Ha nekik elég lenne a 25% mindjárt nem tudná a Lidl drágábban adni nálunk se az árúját mint a Német üzleteiben. Igazodik a környezethez. Igaza van. Én is, és minden kereskedő ezt csinálná a helyükben. Egyszerű ez szerintem, csak végig kell gondolni.
Közben nemzetvédő CBA-s Lázár barátunk ki van akadva a multi extraprofitja miatt, és megszavazza az extraadót nekik. :)
A mi érdekünkben. :(