Re: nincs cím
gentlemanus Előzmény: #325295Netmaster bajtárs. Szerintem érted Te, hogy mit akarok én mondani. 1998-ban alakult meg az MKP, ennek a nevében magyar nevet viselő pártnak lett az elnöke Bugár a megalakulástól 9 évig, amikor ugye Csáky Pál váltotta le. Ez a párt lett a felvidéki magyarság politika formálásának műhelye. Teljesen világos az ma, hogy a Csonkahonon kivűlre szakadt nemzettestvéreink közül a felvidéki magyarok azok, akik a legjobban beépültek identitásilag a szlovákságba. Egy sikeres kisebbségi képviseleti politika esetén szerinted előfordulhatott volna ez? Nyilván nem. Egy erős felvidéki magyarsággal nem fordulhatott volna az elő, hogy annak ellenére, hogy maximálisan beidomult, mégis olyan frontális támadást indítsanak ellene, amelyeket megismertünk fiko alatt. Sőt erre még mit csináltak megzavarodottságukban júniusban? Azt az MKP-t és Csákyt, aki kiállt értük, még be sem juttatták a szlovák parlamentbe, viszont adtak 8,1 százalékot Bugár vegyes pártjának, akinek egyáltalán köszönhető, hogy nulla önvédelmi és önérdekérvényesítő képességük legyen a saját szülőföldjükön. Ezt nem tudom jobban vagy máshogy elmagyarázni.