Regisztráció Elfelejtett jelszó

CIG fórum

Re: nincs cím

#323997 banyaiz Előzmény: #323995

Az igaz. Zsiga bácsiék igazán felhúzhatnák úgy 1000 Ft-ig legyen már egy kis piaca a papírnak. :)

#323992 banyaiz Előzmény: #323329

Van még itt olyan elvetemült rajtam kívül aki vásárolt ebből a papírból?

Talán ma összehozza bevezetése utáni első plusszos napot, igaz van még negyed óra, a forgalom pedig elég harmatos. :)

Na, ma ki sem lóg a sorb…

#323329 Fornit

Na, ma ki sem lóg a sorból a -3,13% ával :-)

#323233 banyaiz Előzmény: #323223

Nehéz rá mit mondani, biztosító cég, lehet éppen szép jövője, de jelenleg csak a remények, és elképzelések. Ami esetleg mellette szól Fidesz időkben jó hátszele lehet. Magyar biztosító esetleg így többen kötnek vele, ebben a nagy multi, külföld ellenes hangulatban.

A jelene pedig elemezhetetlen fundamentálisan vsz. :)

#323222 banyaiz Előzmény: #323202

Az egész cégben csak a részvénykibocsátásból befolyt pénz, és egy minimális biztosítás állomány van, és a tervek. Elég nehéz rá értéket mondani. :) Azért én tőzsdepszichó miatt látok esélyt egy felrántásra, de lehet tévedek, ez év végéig kiderül.

#323195 banyaiz Előzmény: #323186

Nem tolonganak érte, csak 938-on kellett milliárdokért, igaz ott még sorba is lehetett állni érte. Ki érti az embereket. Mondjuk logikus, hogy 750-sek egy része azonnal dobja, én is azt tettem volna hétfőn nyitóban a helyükben. De vsz most kezd érdekes lenni, hogy közel a 750.

#323135 matgab Előzmény: #323094

más az mlm rendszer és más a piramisjáték.

Illetve a piramisjátékok majdnem minden esetben mlm rendszerrel működnek, de nem minden mlm rendszer piramis játék.

Valahogy úgy, mint a szarkáknál (akik lopnak) "nem minden fajta szarka farka tarka, csak a rozsdafarkú szarka farka tarka-barka"

#323106 banyaiz Előzmény: #323071

Rövid távra gondoltam csak, arra spekizek, hogy kirúgozza magát itt egy két hét alatt, és év végére 1000, de lehet , hogy fordítva sül el. :)

Amúgy vsz hosszú távra nem lesz ez rossz, ha tényleg céget fognak építeni belőle, nem csak az a cél kire lehet ráönteni a saját részvényeket.

#323099 Csilla76 Előzmény: #323079

dehogy lesz, hiszen mindig lesznek belépők a cégbe és nem fogy el sosem a pénz:-)

pláne, hogy mennek tőzsdére és most aki beléphozzájuk, az kap öt részvényt. 30000-ért...és ha még hozol embert, akkor azért hármat? de ha már tőzsdén van,könnyebb megvenni.

de ha még dolgozni is akarsz nekik, akkor lehet hogy még több opciós részvényed lesz. valami ilyesmit mondtak nekem. de ha elsőre ezt meghallod, és lelkesen mondják és nem gondolod át, akkor tényleg belépnek majd sokan, figyeld meg:-)

#323094 Csilla76 Előzmény: #323079

én rákérdeztem és mondtam is, hogy ez egy mlm rendszer, de mindegyik biztosító az.

#323079 matgab Előzmény: #323076

nem, csak többször meg akartak győzni, hogy lépjek be hozzájuk és annyira levakarhatatlanok és annyira átlátszó az egész, hogy egy óriási elnyújtott piramisjáték az egész.

Gyakorlatilag azért nem ment csődbe, mert 5-20 éves befektetéseket , illetve folyamatos befizetési kötelezettsget írnak elő a "befektetőknek". Majd kb. 10 -15 év múlva, amikor az addig virtuálisan kimutatott hozamokat ki kellene fizetni, akkor lesz majd nagy sírás rívás...

Persze nem azok részéről, akik a lenyúlt brókerdíjakatbefektetéseket addig jól lenyúlták, mert azok akkor már rég kint lesznek egy olyan országban, amivel nincs kiadatási egyezményünk...

#323076 Csilla76 Előzmény: #323071

de mérges vagy a brokernetesekre:-)

volt velük üzleted? én egyiket sem szeretem. nekem volt a credit suissnel, ingnél meg van avivam, hát az meg baromi drága..nem szeretem a biztosítókat, még ha megtakarítok is velük..nem is értem két éve miért kötöttem. eurosat..szívás.

#323071 matgab Előzmény: #322870

Hát az a cég, aki eleve úgy indítja a tőzsdén magát, hogy vagy vehetsz részvényt 938-ért, vagy 750-ért de akkor az ügyfelünk kell legyél (azaz, ha valaki az ügyfelünk, azt a biztosítás várható ideje alatt legalább 200 forinttal fogjuk lenyúlni), akkor nem tudom, hogy mit választanék, hogy a cég ügyfelele vagy részvényese akarnék-e lenni.

Ráadásul úgy vehetem meg ennyiért a papírokat -annak is csak max a 20%-át , azaz semmit nem kapok érte cserébe- hogy előttem ingyen és majdnem féláron megkapták mások az irányítópakettet...

Pedig ugye az irányítópakk megszerzésének a lehetősége ér mindig a legtöbbet.

Pedig friss a cég, nem lenne indokolt azt mondani, hogy az alapítók már úgy felfejlesztették a céget, hogy az indokolná a magasabb jegyzési árat!

Na ha emellé hozzávesszük, hogy az elkövetkező 6-7 évben csak veszteséget fog termelni és hogy egy brókernettel adják össze magukat, akik az ország legszélhámosabb bandáinak egyike, akkor azt hiszem a részvény értéke egy limes->0 függvénnyel könnyen leírható.

Aki ilyen részvényt vesz (nem napi , vagy intraday spekire, hanem hosszú távra) az jobb, ha most itt gyorsan elveszti a pénzét, mert hosszú távon úgyis el fogja veszíteni, akkor meg inkább veszítse el kevés macerával, az jobb érzés, mint éveken át mindig ráb@szarintantva lenni!

#322870 banyaiz Előzmény: #322864

Az is lehet. Egy normális cégnél, ilyen bevezetéseknél a vezetők az opcióban kapott papírjaik eladásáról le vannak tiltva 1-2 évig, nehogy ők zúzzák be az árfolyamot. Az persze kérdés, hogy ez egy normális cég lesz e. :D

Mindenesetre ezzel a 750-es, 938-as kétféle jegyzéssel jól megszívatták azokat a kicsiket akik bíztak a cégben. Nem túl jó indulás.