Regisztráció Elfelejtett jelszó

Auto-motor technika

Re: nincs cím

#319842 hosszhuszár Előzmény: #319825

Az idézett szöveget, Csokinak írtam, egy 100e km-t futott diesel jaguár kapcsán, hogy gondolja át, megéri e dieselt venni.....

Új dieselt veszel, biztos nem lesznek ilyen problémáid, csak annak, akinek majd eladod....

Előttem írták, a teljesítményre kihegyezett dieselek, kisebb élattartamúk, de ezt szerintem Te is tudod.....

Akkor meg miről beszélünk?

Már csak pár óra van hát…

#319836 Sumér harcos

Már csak pár óra van hátra, és jöhet az autópálya-bírság

Átmeneti üzemzavar volt az autópálya-kezelő társaság e-matrica értékesítő rendszerében péntek délelőtt. Utólag is érdemes azonban megvásárolni az e-matricát, ugyanis akik enélkül használták az utat, ennek hiányában akár több tízezer forintos fizetési felszólításra számíthatnak.

ma 10-11 óra között nem lehetett matricát venni sehol.......és még büntetnek is érte.....aki anélkül használta a pályát......sarkitva tiszta románia.....ott volt olyan az elmúlt években,hogy kötelező volt a matrica vásárlás az utakra,de sehol nem lehetett kapni...és ez igy ment náluk honapokig..

menjenek a francba....először normálisan kellene szolgáltatni pályapubik...azután hápogni....

#319825 _pda_ Előzmény: #319741

beidézlek: "izzitó gyertya, porlasztó csúcs, adagoló"

erre válaszoltam, amit

ezekkel az alkatrészekkel nincsenek napi szinten gondok

nem hánynak be az alkatrészek minden pillanatban, veszélyeztetve az üzembiztonságot

idővel minden elkopik

az sem mindegy, h egy porlasztó elem 175bar-on fecskendez be, vagy 1200-on, milliszekundumos vezérléssel

DE ezért kapod a dupla teljesítményt ua. a köbcentiből

az idő megszépít mindent, szokták mondani

10 éve a tél beálltának biztos jele volt a "dízelek vontatatókötélen" című népdaljáték, nyáron meg a "főzzünk teát az érdi emelkedőn" skodával, wartburggal

az, h egy régi adagolós szívódízelben nem cseréltek porlasztócsúcsot, csak akkor amikor kilyukadt a dugattyú teteje, vagy úgy kopogott, h elviselhetetlen volt, nem jelenti azt, h odáig faxán bírta

siralmas volt autószerelő füllel hallgatni a sok kalamoló kotványt

#319738 GáborGábor Előzmény: #319709

Hm ...

Csokigyárossal beszélgettünk szerszámgépekről, barkács kontra ipari minőség.

Mindenki más szempontok alapján választ a piacon kínáltak közül, hiszen mindenki számára más és más a prioritása a dolgoknak.

Megnéztétek alaposan azt a gépet amivel Erdőbényére érkeztünk - gondolom, mindenkiben más és más gondolatok fogalmazódtak meg ennek láttán ...

(a következőre valószínűleg 850-es Fiatjaim egyikével fogok menni ...)

:)

Láttam, olvastam teszteket Moszkvicsról és Volgáról. Komoly eredményként értékelték az 50-es, 60-as években, hogy taxi üzem módban elérték a 200000 futott kilométert, fődarabcsere nélkül.

A Mercik igen jó példák arra, hogyan lehet - teherautó motort felhasználva - hihetetlenül hosszú élettartalmú járműveket építeni. Valós adat lehet az 5-600000 km fődarab csere nélkül.

A japán gépek filigrán szerkezetei - amíg meg nem hibásodnak - jó anyagminőségüknek köszönhetően, tartósak lehetnek de emiatt (és a gyártó-felhasználó közötti nagy távolság miatt) roppant drágák is.

Speciális gépekről, terepjárókról, nem nagyon akarok beszélni, mert felhasználásuk módja, illetve célja, teljesen más, mint a polgári felhasználásra fejlesztetteké ...

Mivel az alapok már adottak (kikísérletezték és megtapasztalták a gyártás gazdaságosságát és ezzel a megkívánt minőséget összhangba hozták) mára már csak az ezekre épülő fejlesztéseket tudják eladni, amik jószerint semmi komoly eredményt nem nyújtanak.

Jó példa a Fiat Regata 1,9 td motorja :

1930 ccm, 80LE, 4,8-7,2 l gázolaj/100 km

a 80-as évek legelején konstruálták és máig alapját adja a diesel motoros Fiatoknak ...

#319725 Áki01 Előzmény: #319602

Többek között nekem ezért lesz a következő delikvens,3000es szívó-sor6-os,benyás.

#319724 Bakiba Előzmény: #319709

Nálam, ha D után sok bötü jön az már nem kell az analfabétaságom miatt:))

#319720 _pda_ Előzmény: #319709

"csak ugye a mai fogyasztói társadalom az ordítja a világba hogy mindenből szebbet,jobbat,korszerűbbet :D"

NA ez a lényeg, csak akkor bele kell kalkulálni a dolgokat ;-)

#319709 Waszeitung Előzmény: #319703

Aki egyszerűre vágyik az most is tud venni 2 lityi körüli szívódízelt mindenféle hókuszpókusz nélkül,mert a környezetvédelmi normákat az is tudja,lényegesen kevesebb hibafaktorral,csak ugye a mai fogyasztói társadalom az ordítja a világba hogy mindenből szebbet,jobbat,korszerűbbet :D

Nézd meg a népítéletben egy E124 szívódízelt másfél milliót elgurult taxisként,fődarab csere nélkül,ezt egy mai korszerű dízel kb 3 motorfelúítással fogja tudni.

#319703 _pda_ Előzmény: #319644

no, akkor nekifutok még1x, mert látom nem ment át a lényeg

amit Józsi felhozott példának, AZ nem jó

ezekkel a dolgokkal ma jellemzően nincsenek élettartam gondok

erről szólt volna a hsz;-)

minden egyébb mással persze van, lehet

én sem komálom ezt a művileg agyonelektronizált autóipart DE nem tudod elkerülni

azt mindenki elvárja, h egy 1.6-os motor 200LE legyen és közben lóheréket pöfékeljen környezetvédelmi szempontból :)

ez elektronika és a technikai egyébb vívmányai nélkül nem lehetséges, persze ami bonyolultabb, könnyebben el is romlik, csak ezt már nehezebb tudomásul venni

de gondolj csak bele, régen jött a TV szerelő, kicserélt 1 elektroncsövet és ment a ketyere tovább, míg el nem pusztult benne a következő darab

ma, elromlik a plazmád, lcd-d oszt rosszabb esetben hozzá sem tudnak szagolni

ez van, tudom, nem esik jól senkinek amikor elkapja a gépszíj de nem tudsz ellene tenni

#319644 Waszeitung Előzmény: #319616

Ne hasonlítsunk össze egy régi konstrukciós,nem kihegyezett dieselmotort egy korszerű,változó geometriás turbós,magasnyomású szivattyús,külön befecskendezőegységgel rendelkező,tele elektronikával rendelkező dieselmotorhoz,amihez csak számítógéppel lehet nyúlni és akármelyik egység szinte csak kompletten cserélhető aranyárban....

Ezekkel már nem fog az ember több száz ezer km-t futni problémamentesen mint a zöldségesmercikkel.

#319643 hosszhuszár Előzmény: #319616

Sziasztok, szia.

Hmmm, igazad lehet, hiszen a fekvőlámpás dieselek, azok, amik kimennek a világból, némelyikben van már 1 millió kilóméter, és még mindíg róják az utakat....ugyan ezt a "korszerű" dieselekről nem tudom, hogy elmondhatjuk e majd....

Egyébként, kérdezd meg Csokit szerintem elfelejthetők e ezek a problémák dieseleknél....

No , de Te tudod.....

#319616 _pda_ Előzmény: #319602

szerintem meg felejtsd el ezeket a dolgokat

a mai direkt diesel motorokban meg sem szólal az izzító gyertya 0 fokig

lassan 170 lesz a berlingoban, nem kellett idág motorikusan semmihez hozzányúlni a szokásos szervízelési dolgokon kívül

pedig ez egy sz.r citrojen

11 éves az astránk, szintén hasonló kilóméterrel, eredeti benne minden kábel, meg trafo

ez már nem a lada meg a fekvőlámpás merci éra ;-)

szervízelni meg minden autót kell, viszont megtérül a tisztességes karbantartás hosszútávon

#319605 Csokigyáros Előzmény: #319602

ja ezt tudom (a6).. :(

no agyalok még rajta, de most elteszem magam...

köszi mégegyszer... és jó éjt!

#319602 hosszhuszár Előzmény: #319597

Új dieselt, 3 évig használni, eladni, és előről.....

Szerintem.

Zsebbe nyúlós, ha a motort javítani kell.

izzitó gyertya, porlasztó csúcs, adagoló, -kontra-, gyertya, trafó, gyertya kábel....

#319597 Csokigyáros Előzmény: #319594

valaki egyszer mondta, hogy évi 40ekm fölött érdemes dieselt venni..

mondjuk azt is mondják, ritkább a meghibásodás is...

engem ma már nem zavar annyira a diesel, mint ezelőtt 10-15 évvel... akkor érezhető volt a különbség (szagilag)...

#319594 hosszhuszár Előzmény: #319577

"és a diesel jobban tarja az árát... "

Arra akartam célozni, hogy a dieselt drágábban veszed meg, mint a benzinest, drágábban szervízelteted, drágább az alkatrész hozzá...

ha mindezt összeadod, lehet, hogy jobban megérné benzinest venni, mert olcsóbb, stb.....

Te tudod.