Regisztráció Elfelejtett jelszó

Politika totyik

A hét mondata..vagyis ajánlata.

#306661 Áki01

"Magyarország segíteni fog a szegény országokon!! " (Schmitt Pál)

:-))

Azért ahhoz a pervesztés…

#306500 zeeh_

Azért ahhoz a pervesztéshez, lesöpréshez kellett azért egy Péter nevű ember is, aki a hírek szerint rövidesen elfoglalhatja ismét a régi pozícióját.

Én adok nekik időt, de ami eddig ment, az nem nagyon tudnám másnak nevezni, mint parasztvakításnak élén a gazdaság beindításához kevés 29 ponttal.

Igen, vérkomik. Épp ezért kíváncsi is leszek, hogy a 2/3 birtokában nyilvánosságra hozzák-e a rendszerváltás nagy adósságát, az ügynöklistákat, de tartok tőle, hogy ebben kár reménykedni. Így pedig soha nem fog megtisztulni a politikai "elit", mert vagy a régiek vagy azok leszármazottai fogják továbbra is a lapokat osztani, akik össze fognak fogni egymással, ha az érdekeik azonosak (lásd rádiótender, titoktörvény szavazás).

Re: nincs cím

#306477 Ibiza Előzmény: #306455

nézd meg a módszereiket..ezek nem változnak.. mocsok komcsi munkásőr banda..titkosszolgálati köcsögök.. vérkomik..

#306467 Ibiza Előzmény: #306435

emlékezz mszp hogy kezdte.. csak ők mocskolódtak fröcsköltek.. (mint most az egyik a meghallgatáson)..volt nekik feljelentgetős emberük..minden pert elvesztettek.. majd kiderül..

#306455 zeeh_ Előzmény: #306450

Én egyelőre úgy látom, hogy ez az elszámoltatósdi lassan már csak egy figyelemelterelés, hogy ne a leendő lépésekről kelljen beszélni vagy a 29 pontról, ami szvsz nem ér sz@rt se, mert attól nem fog beindulni a gazdaság.

Irányt és is tudok mutatni, de ne tegyünk már hirtelen úgy, mintha ők lennének hirtelen a becsület bajnokai, akinek aztán nem tapad pénz a kezükhöz. Megvan a véleményem mind a 2 volt KISZ-es, MSZMP-s emberekkel feltöltött bandáról.

Mellesleg fogadni mernék, hogy ez az éles irányváltás csak azért történt, mert érezték, hogy ha marad a szokásos mutyi (lásd rádiótender vagy a titoktörvény közös megszavazása tavaly), akkor brutál módon előretör a Jobbik, így most hoznak pár vezér áldozatot (de megint nem a volt politikusok buknak, hanem az alattuk lévők, mert persze a politikusok nem tudtak semmiről, olyan ártatlanok voltak, mint a ma született bárány).

A 2/3 elérésének köszönhetően teljesítmény kényszer került a vállukra. Tudják, ha nem rázzák gatyába az országot, akkor 2014-ben nekik annyi.

Nekem nem az elszámoltatással van bajom, hanem megint a kettős mércével. A fideszes 10%-osnál nem vizsgáltak semmit, hanem lerendezték azzal, hogy biztos összevágott felvétel.

Ne higgy ennyire a híreknek, kampányban vagyunk. A szocik is állítottak, ígértek sok mindent, majd ahogy lement a választás, sok mindenből nem lett semmi. Majd ha megszavazzák és bevezetik, akkor beírom nekik a piros pontot, addig meg sem fogom a piros tollat.

Csak várd meg a következő évek költségvetéseit. Lesznek itt olyan megszorítások, mint a huzat. A leglátványosabb az adójóváírás fokozatos kivezetése lehet, ami sokaknak súlyos ezrekbe fog kerülni havonta.

De majd meglátjuk 2014-ben, hogy miként is telik/telt ez a 4 év.

Én egyelőre az elmúlt 20 év tükrében nem bízom abban, hogy október 3. után is marad az eddigi irány.

#306450 matgab Előzmény: #306435

Ugye, most arról a népszaváról beszélünk, amit Szanyi kampányführer kötelezővé akar tenni az MSZP tagoknak...Csak az objektivitás jegyében...

Nem értem mit szeretnél...

1) El kell számoltatni azokat akik 8 évig bűnöztek az országban és oda vezették Magyarországot , ahol van.

És nem érdekel ki számoltatja el őket, tőlem lehetaz izraeli főrabbi is, de ezek az emberek kerüljenek börtönbe!

Persze ha nem tesznek semmit és marad a langyos víz, akkor az lenne -jogosan - a baj.

Most meg hogy az összes nagy állami mutyiközpont -mert kétséged ne legyen az állami intézmények 100%-ban lopták a mi befizetett adóforintjainkat- meg kiabálnak a médiacsatornáikon keresztül, mint ahogy a patkányok rohangálnak a süllyedő hajón, és megpróbálják olyan síkra terelni, mintha őket azért akarnák elítélni, mert szocik voltak, nem azért, amit tettek! Nehogy mán' bedőljél nekik!

2) 2013-ra 16%-os SZJA. Nem tudom , hogy feltűnt-e neked, de a Fidesznek lett volna egy olyan gazdasági irányvonala, hogy radikálisan adót csökkent, egy kicsit elengedi az államháztartási hiányt, és a csökkentés eredményeképpen felpörgő fogyasztásból és gazdaságból normalizálja az ország gazdasági helyzetét, csak ezt az IMF és az EU radikálisan megtiltotta. Ugye az az IMF, akitől pont az MSZP kuncsorgott embertelen nagy hitelekért...

3) Nem történt semmi jó? Nem ismered a jövőt?

Csak ma reggel a politika totyikba van belinkelve 3 olyan hír, aminek én mindegyiknek nagyon örülök.

És akkor még a sok apróságon kívül, szerinted azt a 200 milliárdot, amit most a bnakoktól fognak beszedni, szerinted az előző kormány kitől szedte volna be? Olyan megszorítások lettek volna a lakosságon, hogy ihaj -csuhaj! Meg olyan apróságok, ugye, mint az állandóan emelkedő közszolgáltatási díjak be lettek fagyasztva.

És nem Lendvai Ildikó módon, hogy "Ne aggódjanak, lassan mondom, NEM LESZ GÁZÁREMELÉS", hanem ténylegesen...

Én azt mondom: biztos lehetne jobb is, gyorsabb is a javulás, de ha így haladunk, akkor 4 év múlva megint az lesz a szoci kampányszöveg, hogy ők készítették elő 2008-2010-ben a megszorításaikkal azt, hogy a Fidesz learathassa az ő munkájuk gyümölcseit! Jobb lesz, hidd el!

Non plus ultra: A kérdéses 10%-os ügylet.

Ki kell vizsgálni és el kell ítélni, ha valóban úgy volt, de nekem az a gyanúm, hogy ez leginkább egy gyengén meghamisított "haveri kutya" ügylet lesz. Vagy mondjuk úgy, hogy egy gyenge UD Zrt-s eset ismétlés. Pontosan ez az MSZP propagandája: Az általuk elkövetett bűnökkel vádolják az ellenfeleiket és nem érdekes, hogy mi derül ki a végén, a lényeg, hogy elterjesszék ezeket a pletykákat, és utána az embereket úgysem fogja érdekelni az, hogy az MSZP-snél bebizonyítják , hogy bünöző, a msáiknál meg felmentik...Az emberek fejében az lesz, hogy mindkettő egy tróger.

Ja és magunk között, ha csak 10%-ot nyúltak volna az MSZP-sek minden egyes ügyletből az elmúlt 8 évben, akkor ma szintén nem itt tartanánk!

Kb. 90%-ot nyúltak le és 10%-ot építettek...

Nem tudom, ki hogy van v…

#306435 zeeh_

Nem tudom, ki hogy van vele, de nekem ez a nagy elszámoltatósdi már kezd izzadtságszagúvá válni. A tegnapi hírek szerint most a Katasztrófavédelem van soron.

http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=349502&referer_id=friss

Kezd az embernek olyan érzése lenni, mintha ezek a narancsos srácok maguk lennének a becsület megtestesítői, miközben bőven lenne szerintem a saját portájukon is mit sepregetni. Lásd nemrég nyilvánosságra hozott cikk + hangfelvétel, amiben a narancsos 10%-ot kért. Mégis erről hatalmas a csend azóta is, lerendezték azzal, hogy bárki összevághatta a felvételt.

Ok, egy ideig elmegy ez az elszámoltatósdi, így leplezve azt, hogy az elmúlt bő 100 napban nem nagyon történt lényegi intézkedés és már a 16%-os SZJA is 2013-ra van beígérve, de lassan jönnie kéne annak, hogy mégis mit terveznek 2011-re és utána.

Engem legalábbis az érdekel jobban, hogy miként tervezhetem a jövőt, mire számíthatok a következő években. Érdemes-e ebben az országban maradni, mert változik végre valami vagy inkább irány külföld, mert semmi nem változik.

Azt hiszem, lesz itt nagy pofára esés október 3. után, miután kijönnek az első megszorító intézkedések (gondolom 2011. januártól).

#306401 wizes Előzmény: #306326

2002-ben egy tengerparton üvöltő kisfiú volt a fidesz reklámokon, amiről aztán kiderűlt egy spanyol gyűjteményből fizetés nélkül ellopták.

Sok cikk foglakozott akkoriban ezzel.

Re: Rövidtávú haszonért feláldozná a jövőt a Jobbik (Stabilitás)

#306327 KawaBazsy Előzmény: #306267

Be is b@szna, h bárki rátenné a kezét a MNYP-i megtakarításomra. Amikor anno bevezették, meg voltam lepődve, h milyen jó ötlet, tetszett. Azóta ugye az összeg örökölhetőségét eltörölték (lenyúlták), nehommá a zsé is kelljen. A legjobban azok szívnának, akik az adókedvezmény miatt a saját pénzükből még hozzá tettek.

#306326 Netmaster Előzmény: #306220

Mármint a reklámokra gondoltam általában, politikai reklámban még én sem emlékszem ilyesmire.

Rövidtávú haszonért feláldozná a jövőt a Jobbik (Stabilitás)

#306267 Zabás

jobbik sem 100-as!!!

Határozottan elutasítja a Jobbik magánnyugdíjpénztári rendszerre vonatkozó elképzeléseit a Stabilitás Pénztárszövetség. A magánnyugdíjpénztárak 100 százalékát tömörítő érdekképviseleti szervezet szerint a Jobbik minden szakmai alapot nélkülöző javaslatait a 3 millió magánnyugdíjpénztári tag több mint 2800 milliárd forintnyi egyéni megtakarításának elvonását eredményezné. A következőkben a Stabilitás Pénztárszövetség sajtóközleményét tesszük közzé változatlan formában.

Juhász Istvánné, a szövetség főtitkára kijelentette: a Stabilitás Pénztárszövetség álláspontja szerint a költségvetési hiány okozta problémákat nem a magánnyugdíjpénztári tagok megtakarításainak rovására kellene a politikai erőknek rendezni. A tőkefedezeti rendszer kialakításának alapvető célja volt a nyugdíjrendszer biztonságos működésének, hosszú távú fenntarthatóságának megteremtése. Azonban egyre több jel mutat arra, hogy egyes politikai szereplők a magánnyugdíjpénztári tagok számláján felhalmozódó több mint 2800 milliárd forintos vagyont hol az államháztartási hiány csökkentésére, hol a devizahitelesek megsegítésére fordítanák, azaz már most "elköltenék".

Ez súlyosan veszélyezteti az évek óta takarékoskodó, több mint 3 millió aktív magánnyugdíjpénztári tag egyéni megtakarításait. Államosítás esetén ugyanis a jelenlegi tagok számára a most egyéni számlán gyarapodó vagyonnal szemben nem marad más, mint egy ígérvény, hogy amikor ők elérik az - egyre emelkedő - nyugdíjkorhatárt, a nem mellesleg egyre inkább csökkenő népességű és elöregedő társadalom akkori keresőképes rétegének befizetéseiből az állam számukra is biztosítani tudja majd a megfelelő színvonalú nyugdíjukat.

A főtitkár rámutatott: ráadásul - ahogy az a TÁRKI Társadalomkutató intézet idén márciusban közzétett tanulmányából is kiderül - az állami nyugdíjrendszer sem képes biztos hozamokat garantálni, és az állami felosztó-kirovó pillér sem tudta a múltban elkerülni a válságok hatásait. A kilencvenes évek eleji foglalkoztatási válság például jóval nagyobb veszteséget okozott a felosztó-kirovó rendszerben, mint a 2008-as tőkepiaci válság a magánpénztárakban. A magánnyugdíjpénztárak azonban 2009-ben már kiemelkedő hozamot értek el, így ledolgozták a pénzügyi válság során elszenvedett veszteségeiket.

"Az elmúlt évtizedben a tőkefedezeti rendszerbe vetett bizalom megerősödött, hiszen a magánnyugdíjpénztári tagok akár naponta is tájékozódhatnak az egyéni számlájukon felhalmozódó megtakarításaikról. A rendszer transzparens működése elősegítette a tagok öngondoskodásba vetett hitének erősítését is, amelynek a szárnyra kapott hírek sokat ártanak és közel egy évtized eredményeit veszélyeztetik" - fejezte ki aggodalmát a főtitkár.

Természetesen, mint minden hosszú távú rendszer, így a magánnyugdíjpénztári rendszer esetében is szükség lehet bizonyos finomhangolásra, további szabályozásra. Ebben a Stabilitás Pénztárszövetség mindenkor partnere volt a jogszabályalkotóknak. "Sajnálatosnak tartjuk, hogy eddig nem kerülhetett sor arra, hogy egy - általunk már korábban kezdeményezett - személyes egyeztetés során mutassuk be a kölcsönösség és az öngondoskodás elvén létrejött magánnyugdíjpénztárak működésének jogszabályi és számviteli hátterét, működési kereteit a Jobbik témában illetékes vezetőinek" - fejezte be a főtitkár.

http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=138839&hl=1&is=1