Regisztráció Elfelejtett jelszó

Vallás

Böjte Csaba: Készüljünk …

#428572 Wall street

Böjte Csaba: Készüljünk fel a hidegre!

" 4. Mindenütt ahol lehet, lassan a kiépített rendszerekről le kell válni. A fűtést már több házunkban is átállítottuk fára. Házainkat biztatom, hogy nézzenek ki szép eladó erdőket, kezdjenek tárgyalásokat és értesítsenek engem is a fejleményekről, lássuk, mit tudunk tenni? Én biztos, hogy megteszek mindent erőm szakadtáig, hogy a téli fűtésrendszerünket szépen önfenntartóvá tegyük. Nem látok más utat, őseink is csak ezen az úton jártak. Így legalább a kevés pénzünket népünk egyszerű fogatosainak, erdőmunkásainak adhatjuk, és nem távoli országok mágnásainak. "

http://mindennapi.hu/cikk/blogok/bojte-csaba-keszuljunk-fel-a-hidegre-/2011-08-16/6215

Re: nincs cím

#375347 Netmaster Előzmény: #363363

Ahányan azt a szöveget már meghamisították, mire eléd került...

Más.

"Böjte atya: Isten nem azért küldött a földre, hogy leltározzak

Ferge Zsuzsa szociológus mellett Böjte Csaba ferences rendi szerzetes is megkapta az Európai Polgár Díjat. A Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója az InfoRádiónak nyilatkozva húsvét alkalmából kiemelte, hogy Jézus Krisztus áldozatához hasonlóan nem szabad elfutni a megpróbáltatások elől, hanem alázattal meg kell oldani a gondokat."

http://inforadio.hu/hir/belfold/hir-429187

Re: Buddhista közgazdaságtan

#359159 Netmaster Előzmény: #359134

Én sem hiszem, hogy mások jókedvükből vállalják el a nemszeretem-melót.

Re: Buddhista közgazdaságtan

#359134 KawaBazsy Előzmény: #358350

"A munkás szempontjából a munka "kellemetlenség", dolgozni annyi, mint feláldozni a szabadidőnket és a kényelmünket, s ezért az áldozatért nyújt valamiféle kárpótlást a munkabér."

Izé.. van, akinek. Én csak olyan melót vállalok el, amit szívesen is csinálok (persze emíg nincs család, s megtehetem. :-)

Re: Megtiltják az önkényes újjászületést a kínaiak

#359120 Ibiza Előzmény: #359118

ja.. a hírek valóságtartamára vonatkozó érvelésem menjen az olaj topikba..

ez meg a hírek valóságtartama topikba... de esetleg ha van névelők topik..

Re: Megtiltják az önkényes újjászületést a kínaiak

#359117 Ibiza Előzmény: #359113

messziről jött hírek.. meg a média befolyása.. ki tudja a valót?...

líbiából hazatérők mást mondtak mint amit hallottál..

usa le akarja húzni az arabok olaját..líbia olaját átvették de az embargó miatt nem fizették ki..vicces.. ha embargó akkor nincs átvétel tán..

büdös komik

Megtiltják az önkényes újjászületést a kínaiak

#359113 Netmaster

"Kína törvényben tiltotta meg a tibeti buddhista szerzeteseknek, hogy a kínai kormány engedélye nélkül reinkarnálódjanak. A vallási ügyekben illetékes kínai hivatal közleménye szerint a jövő hónapban életbe lépő törvény "fontos lépés, hogy intézményesítsék a reinkarnáció folyamatát" - írja a Newsweek."

"Mivel a törvény szerint a Kínán kívül élő buddhista szerzetesek legálisan nem születhetnek újjá, ezzel a kínai hatóságok kezébe adja a jogot, hogy megválasszák a következő dalai lámát. A vallási hagyományok szerint ugyanis a dalai láma lelke újabb és újabb testben születik meg, hogy tovább enyhítse az emberek szenvedéseit.

A lap szerint ebben a helyzetben könnyen előfordulhat, hogy a jelenlegi dalai láma halála után két utóda lesz: egy, akit a kínai kormány ültetne a helyére, és egy, akit a buddhista szerzetesek választanak ki, ez pedig komoly feszültségekhez vezethet"

http://www.origo.hu/nagyvilag/20070829-egy-torveny-szerint-a-kinai-allamnak-engedelyeznie-kell-a-reinkarnaciot.html

Ez elég abszurd. :)

Buddhista közgazdaságtan

#358350 Netmaster

Remek olvasnivaló Ernst F. Schumachertől, mi a buddhista közgazdaságtan:

http://www.smallisbeautiful.org/pdf/buddhist_economics/hungarian.pdf

(innét: http://www.smallisbeautiful.org/buddhist_economics.html , megjelent A kicsi szép kötetben)

Két rövid részlet:

"A munkáltató szempontjából a munka minden esetben pusztán csak költségtényező, amelyet - ha már nem lehet teljesen kiiktatni -, legalább a minimumra kell korlátozni - mondjuk automatizációval. A munkás szempontjából a munka "kellemetlenség", dolgozni annyi, mint feláldozni a szabadidőnket és a kényelmünket, s ezért az áldozatért nyújt valamiféle kárpótlást a munkabér."

"A buddhista felfogás a munka szerepét legalább háromoldalúnak tekinti: a munka 1. alkalmat ad az embernek arra, hogy képességeit használja és fejlessze, 2. képessé teszi őt önzésének legyőzésére, amikor más emberekkel együtt egy közös feladat megvalósításán fáradozik, 3. létrehozza az élethez szükséges javakat és szolgáltatásokat. [...] Ha úgy szervezzük meg a munkát, hogy az a munkás számára értelmetlenné, unalmassá, tompítóvá vagy idegőrlővé válik, ez alig különbözik a bűncselekménytől - arra utal, hogy inkább törődünk a javakkal, mint az emberekkel, a gonoszságig híján vagyunk az együttérzésnek és lélekpusztító fokon ragaszkodunk az evilági létezés legprimitívebb oldalához. Ugyanígy, ha valaki szabadidőt akar nyerni magának a munka rovására, ez azt jeelnti, hogy egyáltalán nem érti az emberi létezés egyik alapigazságát, nevezetesen azt, hogy a munka és a szabadidő ugyanannak az életfolyamatnak egymást kiegészítő részei, és csak azon az áron lehet különválasztani őket, hogy elrontjuk a munka örömét és a szabadidő boldogságát."

#306485 Ibiza Előzmény: #306478

akkor a fasizmus is jó elmélet csak visszaéltek vele?

nem kevertem ő meg újszövetséget.. mert alapdolgokat írtam.. mint ahogy a többi vallást sem részleteztem..

minden tiszteletem annak aki hisz valamiben.. de nekik is ell kell fogadni sokan nem akarnak készen kapott világképet..

a keresztény vallás kinyilatkoztató vallás .. követésre szólít fel és a leírtak feltétel nélküli betartására..pl a buddhizmus az ami értékeket ad de mellette az egyén kiteljesedését javasolja..

megyek..majd este tán..

#306478 Ricsi Előzmény: #306462

Hehe, ez annyira tetszik:)

Te megint kevered az ó és az új szövetséget, pontosabban egybemosod, mert ez a feltétele annak, hogy megálljanak az érveid.

Az Új szövetség nem foglalkozik teremtéssel, tisztálkodással, semmi ilyesmivel. De látom, nem akarod megérteni, mert így kényelmesebb.

A vallásháborúk sem magyaráznak meg semmit, mert mondjuk a kommunizmus eszméi sem arról szólnak, amit itt, meg most pl észak-koreában megvalósítanak belőle. Egy eszmét megítélni azzal, hogy annak a nevében mit tettek? Szerintem ez hibás, és nem csak vallásos megközelítésből.

A papság és az uralkodó réteg elfogadását sem látom, te honnan olvastad ki. De most komolyan, ha mondasz valamit, kérlek, mond meg, honnan olvastad. Mert az, hogy hallottál valahol valamit, nem egyenértékű azzal, hogy benne van a Bibliában.

#306462 Ibiza Előzmény: #306404

a mindenhez értesz és a mindenről van saját vélemény az két dolog.. nem nagyon tudtad cáfolni.. erkölcsről világképről..és pár egészségügyi életviteli tanácsról szól..ha szűken nézed.

a vallás és a tudás,tudomány összeér.. ugyan arról beszél csak más más megoldást kínál..

én azt mondom a természetben iszonyatos rendszer és rend van..próbálom megérteni

a vallásos embernek egyszerű..isten teremtette.. lehet..de mi van ha nem ..és istent ki teremtette?..

Én azt sem zárom ki a bibliák egy magas tudás alapján egy populáris műnek szánták..földrajzilag aktualizálva..

és ne feledd azt sem az uralkodói réteg és a papság feltétlen elfogadása is benne van.

Vallási -területszerző háborúk voltak miközben a ne ölj benne van a tízparancsolatban...tűzzel vassal terjesztették az igét...ebben nem volt krisztusi türelem...vagy a lapos föld esete meg emberégetések..van itt ellentmondás bőven..

#306404 Ricsi Előzmény: #306396

Annyira jó, hogy mindenhez értesz:))

A Bibliát nem egy könyvben írták, folyamatosan fejlődik. Minden Krisztusra mutat benne, ott csúcsosodott ki az egész. Ő pedig egy dolgot tanított, a szeretetet. Ha szerinted ez csak egy elmaradt világ erkölcsi tanítása, akkor nagyon sajnállak, komolyan mondom...

#306396 Ibiza Előzmény: #293319

a vallások könyveiben nagyjából hasonló történetek vannak..

ne feledjük ezek a bibliák (biblia,korán,talmud) egy elmaradott világban adtak erkölcsi normákat.egyéb ismereteket.és földrajzilag aktualizált egészdégügyi előírásokkal..(disznóhús tiltása, körülmetélés,kóser előírások, vagy arab vágási előírások..akár a tavaszi böjt (méregtelenítés)..)

#306395 Ibiza Előzmény: #292970

van különbség.. a spekuláció..

a példád első esetében valóban vettél krumplit..tehát a valódi árupiacon vettél részt..

a másik esetben eszed ágában sincs az olajat tárgyiasult formában átvenni..azt sem tudod hol van milyen minőségű vagy szagú..arra spekulálsz drágábban eladod annak akinek majd valóban szüksége lenne rá..de még ez sem igaz hanem spekulánsok ezrei adják el egymásnak a birtokolni soha nem akart valamit..mert mind egy mi a neve most éppen olaj.. ami csak egy szám és egy chart..egy százalék..

a tőkédet áttételekkel akár megezerszerezheted.. befolyásolod te és a többi spekuláns is a piacot.. a valódi vevő és valódi eladó közötti zsizsik vagy/unk..

nincs produktum..

A kereskedő is valódi vevő..mert megveszi nagyban és eladja kisebb egységekre bontva..

A 75 éves dalai láma Budapesten

#298766 Netmaster

"Tíz év után, szeptember 18 - 19-i hétvégén újra előadást tart hazánkban a Dalai Láma. Nem csak Magyarországról, hanem külföldről is nagy az érdeklődés. A buddhista tibeti vezető idén már nem tanít többször Európában és talán ez lehet az oka annak, hogy a minimális reklám ellenére már érkezése előtt egy hónappal elfogyott mind a 12 ezer ötszáz jegy."

A látogatás hivatalos oldala: http://www.dalailama-budapest.hu/

Beszédei élőben megtekinthetők itt: http://www.esoguru.com/

An introduction to Tibetan Buddhism Part 1

LIVE Saturday, Sep. 18, 9:30AM / REPLAY Saturday, Sep. 18, 7:30PM

An Introduction to Tibetan Buddhism Part 2

LIVE Saturday, Sep. 18, 1:30PM / REPLAY Saturday, Sep. 18, 11:30PM

The Buddha of Compassion (Chenrezi), blessing and initiation

LIVE Sunday, Sep. 19, 9:30AM / REPLAY Sunday, Sep. 19, 7:30PM

Compassion: the art of happiness - public teaching, conversation

LIVE Sunday, Sep. 19, 1:30PM / REPLAY Sunday, Sep. 19, 11:30PM

#293319 Ricsi Előzmény: #293307

Szerintem az egész Biblia is csak egy zsidó mesekönyv. ami köré hatalmas felhajtást csináltak, ennyi...semmilyen bizonyíték nincsen, hogy ami abban le van írva az megtörtént.

Te Bud, néha azért érdemes lenne ennek-annak utánaolvasni...

Ha hallottál már Josephus Flaviusról, aki pont azt írta meg híres történetíróként Jézusról, amit a Biblia is. De nem akarlak kioktatni, ha jó tudatlannak lenni, ám legyen:)))

Ha pedig nem jó így, szánj rá erre 5 percet:

http://www.biblia.hu/regesz/ujfelfed.htm