Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

BUX 1012

Re: nincs cím

#303225 kerikoma Előzmény: #303218

Bizony vagyunk egy páran a hülye melléütéseinkkel. Mostanában hála isten nem hibáztam...

Aki olvasta az hagyja ki, elég érdekes...

A mai nap brókerszemmel (Üzletkötőink véleménye)

--------------------------------------------------------------------------------

Olajozottan hajtják fel az árakat a robotok (de meddig?)

Minap érdekes cikk szólt arról, hogy a hedge fundok lobbi szervezete az automatizált számítógépes kereskedés korlátozása ellen szólalt fel. Mit is jelent ez? Egyes vélemények szerint a tengerentúli kereskedés felét robotok, mindenféle algoritmusok adják. Mindenki más jóformán sokadik szereplővé válik a piacon. Az eljövendő árfolyamokra így nagy hatással bírnak azon tények, hogy a robotok miként értelmezik a történéseket, s milyen döntéseket hoznak. Velük kell egy mezei spekinek versenyeznie, illetve azt kifundálnia, hogy milyen következtetésekre juthatnak vajon a robotok, s azt meglépnie.

Ha az elmúlt egy-két hónapot nézzük, akkor egy nagy oldalazást láthatunk a honi piacon, ami azért van olyan széles tartomány, hogy rosszkor, rossz helyen történő beszállási pont eléggé fájdalmas legyen. Minden további nélkül el lehet képzelni még pár száz forintos OTP emelkedést, de semmi esetre sem lehetne kizárni ugyanennyi csökkenést sem.

A robotokra gondolva, a fundamentumok eléggé háttérbe szorulnak, mintha nem is számítanának.

Az látszódik, hogy a rossz híreket gyorsan kiheverik a piacok, pedig nem kevés negatív hír is van a piacon, az esetleges kockázati tényezőkről ne is beszéljünk. Ezt nézve néha remeg a kéz a shortosoknál (árfolyam esésre spekulálóknál). A visszafogott forgalom, likviditás hiánya pedig az emelkedés mellett rajzolnak nagy kérdőjeleket. Én nem tudom eldönteni, sem megmondani ezért, hogy milyen árfolyamok köszönnek majd ránk.

A robotok nem tévedhetetlenek, sőt! A robotok egyik fele talál csak, a másik felének akadoznia kell a fogaskerekeinek, mert attól piac a piac. A csikorgó fogaskerekeket talán beolajozza majd a pár hét múlva kezdődő gyorsjelentési szezon, esetleg egy újabb FED akció, vagy egy nagyhatalmú számítógép eldönt majd mindent, mint a 2001. Űrodisszeiaban, amikor a számítógép úgy értelmezte a parancsokat, hogy az embereket is zavaró tényezők, melyeket ki kell iktatni. Szép kis jövő a robotok árnyékában.

Szoták Attila (Győr)

#303218 Alex74 Előzmény: #303212

ha így kereskedik ahogy ír, lehet csak véletlen vételei vannak :o)))

hányszor jártam már úgy, hogy a pár nappal azelőtti árfolyamot írtam be, és csak pislogtam, hogy teljesült :D

#303211 Kezdő Előzmény: #303195

Az olaj esik, kezdem elhinni, hogy ebben keresendő a magyarázat. Nem nézted mostanában?

#303208 Waszeitung Előzmény: #303197

Látunk már félezer pontos rést nyitóban fel és le is,és utána ment még ugyanennyit abba az irányba amerre a rés volt....

23950 környékén van promt bux támasz.

Sajna nincs nagy gyakorl…

#303206 szotyi

Sajna nincs nagy gyakorlatom, de létezik, hogy a prompt buxnak 230xx-en van támasza?

Ma is sok értelme volt k…

#303200 matyesz

Ma is sok értelme volt kinyitni ennek a trágya magyar piacnak.

#303197 Csilla76 Előzmény: #303129

na de komolyabb elmozdulást nem vár az elemző ma..akkor hogy lesz ebből esés?

már csak két napja van.

#303195 BudFox Előzmény: #303187

Nocsak ? ilyen Nikkeire esünk rendesen ?

Nem megy ezen a xar piacon along se..már aki longolni akar...áhh..megette a fene..

marad a short egyelőre..

#303191 szotyi Előzmény: #303185

:-(

sajnos szerintem mindenkinek van hasonló vacak sztorija

üdvözöljük a 300as KT-t !agyam eldobom!

(közben otiban gyün a forgalom is lassan..)

Ma várható adatok: HU 0…

#303187 kerikoma

Ma várható adatok:

HU 09:00 KSH ipari termelés (végleges adat), év/év, júl., előző: 9,0%

CZ 09:00 Cseh termelői árak, év/év, aug., előző: 2,3%, várt: 2,2%

NO 10:00 Norvég külkereskedelmi mérleg, aug., előző: 28,4 mrd NOK

GB 10:30 Brit munkanélküli segélyért folyamodók számának változása (Claimant), aug., előző: -3,8 ezer fő, várt: -3 ezer fő

GB 10:30 Brit átlagos keresetek, 3hó/év, júl., előző. 1,3%, várt: 1,7%

GB 10:30 Brit munkanélküliségi ráta (ILO), júl., előző: 7,8%, várt: 7,8%

EZ 11:00 Eurozóna infláció (CPI), év/év, aug., előző: 1,7%, várt: 1,6%

EZ 11:00 Eurozóna maginfláció (core CPI), év/év, aug., előző: 1,0%, várt: 0,9%

GB 12:30 Mervyn King BoE-elnök beszédet tart az inflációról a parlament előtt

CA 14:30 Kanadai feldolgozóipari értékesítések, hó/hó, júl., előző: 0,1%, várt: 0,2%

US 14:30 New York-i feldolgozóipari index (Empire), szept., előző: 7,1 pont, várt: 8,2 pont

US 14:30 USA importárak, hó/hó, aug., előző: 0,2%, várt: 0,3%

US 15:15 USA ipari termelés, hó/hó, aug., előző: 1,0%, várt: 0,2%

US 15:15 USA kapacitáskihasználtság, aug. , előző: 74,8%, várt: 75,0%

US 16:30 USA EIA nyersolajtartalékok, előző hét, előző: -1,9 M hordó, várt: -2,2 M hordó

CA 18:45 Timothy Lane BoC-alelnök beszédet tart

NZ 23:00 Új-zélandi kamatdöntés (RBNZ), szept., jelenleg: 3,00%,várt: 3,00%

#303185 wizes Előzmény: #303173

Én is buktam annyit a nagy bukóversenyek idején, - beteg lettem és nem törödtem semmivel,- de én csak betettem valami aztán otthagytam. Kicsit fundásan csináltam hályogkovácsosan.

#303173 potter Előzmény: #303166

a "nagy bukó versenyben" igen előkelő helyet foglalnék el (kb 4éve 2 nap alatt egy új autó ára). Azóta sokmindent megtanultam. Szó sincs 2k pötty minuszról, a hati shortok meg 23400 és 23570 közöttiek, a forint longom pedig 83,7 és 84,4 közötti (ez szarabbul néz ki)

#303172 wizes Előzmény: #303162

Kék volt az alapszíne, és 4 részről lehetett válogatni, olyxan voltak a kis ábrái mint a rebugra.

#303166 wizes Előzmény: #303158

Gondoltam de 2000 pötty már sokkk!

Igaz, buktam én is nagyokat, - nyertem is, de valahogy mindíg mínusz lett a végredmény,- most csak csipegetek.

;<))