dettó :(
komolyan mondom nyitok egy fizetős topikot. Csak a pozi nyitásokat és zárásokat fogom beírni. Semmi mást nem kell tenni a tagoknak, csak 2 nappal később meglépni.
Csütörtökön napi max közelében zártam az olaj longot. Összességében 10 5 volt rajta, de voltak benne vesztő pakkok is. A teteje 76,41-ről volt pár db. Most már azon is lenne tisztességes haszon.
Most 77,24. Pedig már számtalanszor megfogadtam, hogy T+2 nap múlva kell meglépni.
Na mindegy igyekszem megállni, hogy a certi lejérat miatt nem piszkálom.
zárás után még tipródtam, hogy kellet volna-e zárni mindet...
felszámolatam az összes long pozit certiben. Közeleg a lejárat elég a 10 %-is.
felszámolatam az összes long pozit certiben. Közeleg a lejárat elég a 10 %-is.
Gáz rendben,
Olaj 21 mert 25 szombat és 3 munkanapot kell levonni.
Különben igen:))
csakhogy amatorként jól értem-e?
októberi határidő esetén:
gáz. szeptember 28.
olaj: szept 22?
olaj: 25-3 munkanap a kifutás
gáz: a szállítási hónap első napja- 3 munkanap a kifutás
itt is megkérdezem:
Megkérdeztem a brokercéget, de érdkes választ kaptam.
Az Ön által említett határidős energiahordozók lejáratával kapcsolatban általános szabály, hogy egy termék utoljára a határidő hónapját megelőző hónap utolsó kereskedési napján köthető. Például a szeptemberi határidős földgáz (#QGU0) már nem köthető, mivel a határideje lejárt. Pillanatnyilag az októberi határidős termék (#QGV0) kereskedhető. Nyitott pozíció esetén, ha a határidős termék lejár, az Admiral Markets automatikusan zárja a pozíciót az adott határidős termék utolsó kereskedési napján a MetaTrader órája szerint (GMT Londoni idő) 19:30-kor.
Ezzel szemben a honlapon:
gáz: #QGQ0
24 hours except for 22.15-23.00 GMT, from Mon 0.00 GMT to Fri 19.30 GMT. Contact month: current and next month. Expiry date: 6 trading days prior to the first calendar day of contract month, expires at 19.30 GMT
Olaj:#QMQ0
24 hours except for 22.15-23.00 GMT, from Mon 0.00 GMT to Fri 19.30 GMT. Contact month: current and next month. Expiry date: third bus.day prior to 25th calendar day of prev.month (if 25th calendar day of prev.month is a non-bus.day, third bus.day prior to last bus.day preceding 25th calendar day of prev.month), expires at 19.30 GMT
Nekem valahogy nem az jön le amit irtak.
Hogy is kell akkor számolni?
egyelőre ebből csak a long etetés látszik, olyan de ja vue érzésselm 2007 módjára...Bernanke újra a főszereplő, olaj csak rv-k után ment
Lehet, de az is lehet, h a guruk elhitetik a néppel az esést, jól bevásárolnak és kreálnak híreket meg beszédeket, amivel megrántják megint a piacot.
Danielle nem fog szerepet játszani. De még jöhet új hurrikán a későbbiekben amire lehet majd fogni az emelkedést. Szerintem jövő hét közepére lecseng ez a hirtelen nagy öröm. Olaj is csordogál majd megint lefele...
Crude kezd zárkózni a brent-hez, ez már jobban tetszik.
Pláne, h zsém több, mint fele DAX és olaj long certikben.
Szépen kilőttek ma, persze előtte megvolt a stopkiszedős leszúrós tetszhalál, de legalább lehetett még olcsón venni.
Remélem hétfőn nem armageddonra ébredünk, bár olajon még egy hurrikán is segítene.
http://stooq.com/q/?s=cl.f&c=10d&t=c&a=lg&b=0
Zakres nél változtatható az időtáv.
nem használom ezt az oldalt, ezért nem ismerem ki magam rajta, légyszi egy direkt linket, k.