M1
9-6 a vége
Vízilabda-Eb, B csoport, második forduló:
Negyedik negyedben Magyarország - Szerbia 8-4
:(((((((
Hát itt kellett volna visszaléptetni, amikor ledobta a zsokét. Az ennyire ideges lovak ált nem szoktak nyerni.
Sajnálom h nem nyert, remélem még fog sokat.
Ha külföldi zsokét szeretnének egy ilyen képességű lónak, miért nem Frankie Dettori, Ryan Moore vagy esetleg J. Murtagh , R. Hughes?
A végeredmény:
http://www.racingpost.com/horses/result_home.sd?race_id=513979&r_date=2010-08-29&popup=yes
Hát nézzétek meg az Overdose előtti lovak oddsait:
37/1 45/1 23/1 absz esélytelenek.
Az egyetlen ismerős jockey név R. Ffrench, tök esélytelen lóval 4-ik.
Most nézem tényleg új trénere van Overdose-nak, Jozef Roszival. Lengyel?
De miért nem 1 zsokéja van 1 lónak?????
A kutya sem hallgat a gazdáján kívül másra, jó ezzel nem azt akarom mondani, hogy Mikóczi üljön a hátára, :))))
Nem csodálkozok amúgy ezen a híren, teljesen logikus magyarázat /lehet/
Angliából felhívták Mikóczit, és elmondták neki, hogy azzal magyarázzák Overdose viselkedését, hogy a belgával a hátán sérült le tavaly, és ezt a ló tudta és nem felejtette el. Azóta a belga nem ült a hátán, az elmúlt két versenyen is más zsokéja volt, Gary Hind. Biztos emlékeztek a Suttogó című filmre, ott sem akarta a paci a kislányt visszaengedni a hátára.
Kár volt sérülésért, Ascottban indulhatott volna.
Mikóczinak ajánlottak érte pár millió eurót arabok mielőtt még megsérült volna, de nem adta.
Én mondjuk ezt az egész overdose dolgot kicsit túlfújtnak látom.
Volt egy nagyon tehetséges magyar ló. Azt megvették olyan pénzes emberek, akik valószínűleg a lóhoz kevésbé értettek, mint amennyire azt a ló tehetsége megkívánta volna..
Emellett a lónak (és tulajdonosainak) pechje is volt, mert a ló lesérült.
Sajnos az élet olyan, hogy az embernek (és a lónak is) stratégiai dolgokban nem lehet egyszer sem szerencsétlen, mert oda lesz az egész addigi élete.
Az életben egyszer lehet nagyon rossz döntést hozni...
A sajtóban meg iszonyatosan fel van sztárolva a ló, látszik, hogy ha a lóhoz nem is, de a marketinghez értenek a tulajok.
Amúgy sajnos -pont úgy, mint egy fiatal focista sérülésekor,ez az időszak, amit a sérüléssel elvesztegetett valszeg pótolhatatlan. Lett volna egy csodalóvunk, ami ha Angliában, vagy a németeknél születik egész valószínű óriást karriert fut be. De ő a mi magyar lóvunk, a mi kis mutyisztánunkban, ahol a gazdag emberek mindenre ráteszik a kezüket, és megpróbálják a legrövidebb távon a legtöbb profitot kihozni a befektetésükből, akkor is , ha beledöglik a ló/alkalmazott/környezet/stb...
Rosszul írtam, nem Baden-Badenbe, hanem Berlin-Hoppegartenbe szerződött Ribárszki egy 40 boxos csoda lótelepre, tavaly november 18-tól. Nem értem, hogy ezek a pénzes cégek, OTP-MOL stb., akik felerészben tulajok, miért nem veszik vagy vették át Alagot, és csinálnak oda egy nemzetközi hírű lótelepet, Széchenyi nyomdokain.
Gondolom, hogy Ribárszkinak is micsoda egy kegyelemdöfés volt látni, hogy mit művelnek a féltve nevelgetett csodalovával...
Sport tv-n 1-2 hónapja nyilatkozta Ribárszki a tulajdonosokkal romlott meg a kapcsolata mert nem értett egyet azzal, hogy ilyen gyorsan újra nevezni akarják versenyekre. úgy látszik igaza volt.
Minden esetre egy biztos: eszükbe ne jusson Mikóczyéknak a Groupe 1-es Párizsba benevezni Dózit. Egyébként pedig neves cégek a tulajai fele részben, nyúljanak a zsebükbe és fizessék meg Ribárszki Sándort és Budinszki Barbarát, hogy újra ők eddzék a lovat. Ha jól tudom Ribárszki pont Baden-Badenbe szerződött ki trénernek. Ha újból eredményt akarunk ezzel a lóval, haza kell őket hozni.
Az amatőr francia lovasa elrontotta.
A viaskodás meg az ideg kivette a lóból az energiát.
Minek veszi le Soumillon a fejéről a sapkát?
Mindig úgy szokott beállni a startgépbe.
Szégyen, hogy ezek az amatőrök mit műveltek ezzel a lóval ott, és ezáltal lerontották a ló renoméját. Egyszerűen nem értem, hogy nem lett Soumillon kioktatva, hogy a ló csak sapkával áll be a startgépbe?
Egyébként pedig hová lett mellőle Budinszki Barbi, a trénere, akihez nagyon ragaszkodott a ló?
Nem elég, hogy brutál sokat kihagyott a betegség miatt Dózi, hanem még totál vadidegen emberek veszik körül.
Riporter már az elején félt.
Megjósolta: baj lesz.
Amennyiben baj, ha kikapott akkor a jóslat bejött.
Meddig emlegetik: Csodaló!
??
Valszin egy jó ló, de csodaló?
Mivel tudták a németek is, franciák is, hogy mit tud ez a ló, kicsinálják a külföldi versenyeken. 2008-ban a franciáknál elveszik a pályarekordos győzelmét, majd utána lesérültetik a lovat, kihagy egy teljes szezont, most meg visszafogják a lovat, hogy ne nyerhessen.
Ezt mondtam én is: ezt olvtam az Indexen.
Nem láttam, nem vagyok lószakértő, de a Sport 2-en megnézem most eltólva, fél 6 után
Ez bunda volt................
500-nál vezetett Dózi
Holnap is fel fog kelni a NAp, nem dől össze a világ.
Legközelebbi versenyén nem lesz ilyen esélyes és 5x annyit kaszál!
o))
Indexen láttam most a topikban: 7. lett, míg 500-nál vezetett?
Ott azt írják: visszafogták, lefizették.
??
Nem igen hiszem, ideges volt a ló és annyi.
:(((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((
:(((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((