dízel vagy benzines?
és neked mi a véleményed? Sztd mondeo st frankó lehet talán hasonló a cosworthoz
nekem új volt. Turbo melegítés és lehűtés napirenden.
Részleteket lásd a dühi topikban. Amikor már a 8 sorozat porlasztócsúcs tömítés ment ki 1 hónap alatt akkor besokalltam.(igaz azt már nem márkaszervízben cserélték...)
Szóval a mai dízelek már nem a régiek.... (1,6-osban 110 ló egy kicsit sok...)
Ez a ford hibája, mert mercik és bmw-k elszaladgálnak erősebben is automatával, és nincs velük gond.
csak manuálist veszek:)
Nekem volt Scorpio Cosworth-om, elmentem vele 12 literrel. Pedig 2 évente felújíttattam a váltót, mert megette, ahogy én toltam neki. Az automata hátránya:(
ezért tettem le róla, V6osnak meg szép a hangja. Használtan turbost nem vennék, mert megsül és vehetek új kocsit:)
"csak 6 és 8 ezer közt érdemes pörgetni a motort" mert ott adja le a 192LE-t,jah így már érthető a 12-13l :D
Mazda 6 1,8-2L benzines gondolom 130le körül van,az gondolom elvan ennél kevesebbel is...
Egyik ismerősömnek volt egy Nissan primerája, kb 150.000 km-el vette, beletett vagy 200.000-et és egyszer állt meg, vmi elektronikai kütyü megadta magát, párezer Ft-ból megúszta, ezen kívül semmi gond nem volt.
Szóval ki kell fogni, mert néha tényleg hall az ember durva sztorikat.
http://www.vezess.hu/teszt/teszt_toyota_corolla_ts_/1788/ itt egy teszt :)
hahi.hu-t nézzétek sztm :)
Meg tudnák csinálni hogy annyit elmenjen,de az autógyártóknak a gyártásnál talán még nagyobb üzlet az alkatrészkereskedelem :( Egy kuplunszett vagy fékjavítás is csak kopó alkatrészek cseréje így nem számít meghibásodásnak de sokba tud kerülni gyári alkatrészekkel,ha nincs megfelelő utángyártott alkatrész,amúgy a japán dieselmotorokról sem hallottam még sok rosszat,mondjuk jót se :D
Mikor statisztikatanárnőnk mesélte hogy a valószínűszínűségszámítás mennyire használtos pl a gépgyártásnáll akkor ha tovább gondolja ezt az ember akkor kicsit elmegy a kedve a vadkapitalizmustól.
Nincs valakinek egy busza csütörtökre kölcsön? Kisbusz, 9 személyes, vagy 6, és raktér. Egyszerűen egyik kölcsönzőben sincs. Szívesen kifizetem a kölcsönzési díjat, de most ez nekem kellene.
jaja én is ezen spekiztem, eleinte dízel érdekelt, de annyi helyről hallom amit te is mondasz, hogy dízelmotor meghibásodás újabbaknál. Azt gondolnám egy ilyen dízelmotornak 400.000-et el kellene mennie komolyabb gond nélkül, ezek szerint mégsem így van?
Herceg: Egész pontosan az volt abban a tesztben, hogy 100.000 km-ig a kötelező szervizen kívül nem volt szervízlátogatás. Na persze lehet a Mazda rendelte meg a tesztet ezt nem tudom. .D
Az ST vmi sportváltozatot takar,hány pacis?
Honda Integra 1.8L motor is van vagy 190paci,mindenféle feltöltés nélkül,az sem ehet gondolom 6lityi alatt :D
néztem toyota corolla st-t, az is 12-13litert fogyaszt... pedig 1.8as
Mazda 6 benzin akkor inkább,dieselt eleve drágábban kapsz,drágább a fenntartása,sztem egy 1,8 - 2 L motor azért már mozgatja a kasznit és a fejed sem zabálja le.
focusok drágább, mint a mondeok :) nem köllenek. Fenntartási költséggel számolnék, akkor 1literes corsat veszek :) Amint írtam lejjebb 1.4es fogyaszt 8-9körül, akkor ez a2,5es eszik 15litert arányaiban jobb szvsz. Én nem akarok 12-13literrel számolni,mint írják mert úgyse sikerül. Azért kellene először a 204Le, mégis kevesebb, nem akarok hirtelen nagyot ugrani. Ami még fontos, hogy nem turbos, hanem szívós szvsz
Én úgy tudom nem a mazda vezeti azt a lsitát, csak nem jut eszembe melyik, mert olvastam Én is:D Tavaly volt ez mazda 6os, amit a német diplomáciáról árultak 60.000kmmel :)
Persze a többi típus amit írtam, mint hunda accord, bmw 525-528, mercedes C200kompresszor szép variánsok, de mind 10felett fogyaszt sztm
Focusban is van St széria nem tudom az milyen lehet, kisebb kasznival brutál lehet ez a motorerő. :D
Nekem a fenntartási költség is nagyon számítana , mennyit fogyaszt stb, pár literrel többet eszik 100-on akkor már 20.000 km-nél 200.000,-Ft különbség azért nem mindegy.
Ezért inkább Mazda 6 párti vagyok, olvastam vhol egy német autóklub teszten közép kategóriában 100.000 km-ig ennél a típusnál volt legkevesebb meghibásodás, persze ez se garancia.
Azért ez a Ford nagyon király lehet V6-os motor 220 lóerő, csak gondolom leenné a gatyádat ha nyomnád neki rendesen, és ha már ilyened van miért ne nyomnád. :D
gyönyörű, csak pénzem nincs rá :)) jó lesz nekem st200 először, azokat kapni egy misi alatt :) Mondjuk nem városban használnám, bár lehet első pár hónapot a recaro ülésekben tölteném :)
pl
hát igen ez a lutri használtaknál, de gondolom benzineseknél sem lenne olcsó pl egy kuplung csere. Nem megyek sokat egyébként max évi 10-20 k között.
Herceg : itt egy Ford neked álomszép ez az autó vsz:
http://www.hasznaltauto.hu/auto/ford/mondeo/ford_mondeo_st_220-3740528