Regisztráció Elfelejtett jelszó

Tudomány világa

Re: nincs cím

#289335 Scipio Előzmény: #289328

Teljesen igazad van, a környezete felelőssége sem elhallgatható. De mégiscsak üzletet csinált és sikert kovácsolt egy olyan tragédiából, amit talán megakadályozhatott volna...

Innen a fotelból persze könnyű azt mondani, hogy én biztosan segítettem volna, de ki tudja, ha évek óta ezt fotózom, ezreket látok hasonló helyzetben, nem fásulnék én is bele és bújnék a lencse mögé, majd sétálnék el mint elegáns kívülálló...

szerk: ezeket nem érzem szerencsés párhuzamnak

#289331 Ricsi Előzmény: #289257

És mennyit kerestek azok, akik kitalálták az atombombát, amivel békés civilek százezreit gyilkolták meg pár másodperc alatt...

És mennyit keres egy ügyvéd, aki egy gyilkost kihoz a börtönből. Vagy egy tömeggyilkost, vagy egy maffiózót.

És mennyit keres egy olyan ember, aki elcsesz egy lehajtót az M0-on (M3 felől a Ferihegy felé menő útra való kanyarodáskor), ahol is megtörik az ív, és ha nem figyelsz, akkor átsodródsz. És nem átépítik, hanem kiraknak egy táblát, hogy baleseti gócpont.

És mennyit keresnek azok, akik szétverik az egészségügyet, és ezért emberek halnak meg?

És mennyit keresnek azok a politikusok, akik úgy irányítják az országot, hogy télen sok-sok ember fagy meg és hal éhen, mert nincs pénze tüzelőre, ennivalóra.

Nagyon nehéz kérdések ám ezek...

Könnyű ítéletet mondani …

#289328 Ricsi

Könnyű ítéletet mondani innen...

Ebben az országban is vannak éhezők, betegek, mégsem tesz senki semmit értük. Mert vannak ítéletek, előítéletek, és mert más a dolgunk.

Le lehet verni 1 emberen egy kontinens baját, de azért ennek a gyereknek elvileg voltak szülei, testvérei, nagynénjei, stb, stb. Mindenki lemondott róla. Én inkább ennek az okait kutatnám.

Mert ugye, 1 km-re osztottak kaját. Az nem akkora távolság, hogy egy teljesen sík vidéken ne lehessen ellátni oda. És senki, aki részt vett a kaja osztásában, vagy aki kapott belőle, nem vette a fáradságot, hogy elmenjen a gyerekért.

#289260 Scipio Előzmény: #289257

Sokszor mondják, hogy a kamera lencséjén keresztül nézve az újságíró kiszakad a valóságból és csak kívülről szemléli az eseményeket, mindenfajta beleélés nélkül, de azért így cselekedni majd pénzt és elismerést bezsebelni érte...

Aztán pesze felébredt a lelkiismerete, de akkor inkább használta volna a kapcsolatait és pénzét a helyzet megváltoztatására, mint amit végül tett...

#289257 Fornit Előzmény: #289253

Hát durva.

"..Aztán a New York Times közölte a képet, Kevin Carter megkapta a Pulitzer-díjat,.."

Már az elején vmi hasonlóra számítottam h mennyit kereshetett a képpel.

Re: brutális

#289150 Netmaster Előzmény: #289146

Semmi probléma. David Kortentől olvasgattam mostanában a Gyilkos vagy humánus gazdaságot, és tetszett. :)

#289144 Netmaster Előzmény: #289140

Egészen pontosan mivel? Én azt írtam, ami történt, és te is azt írtad, hogy gazdasági érdekek miatt rabszolgasorba taszítottak, kizsákmányoltak más népeket. Jobb lehetett volna, ha nem az lett volna a cél, ami. Szóval mivel akartál szembemenni? :)

#289134 GáborGábor Előzmény: #289117

Ezek a dinamikus társadalmi fejlődés támaszai lehetnének de csak a gazdaságit helyezték előtérbe. Ezzel rabszolgasorba taszítottak jópár (a miénkhez képest) kevéssé fejlett társadalmat.

Szerintem nem jól látod az összefüggéseket.

#289132 GáborGábor Előzmény: #288904

"Az eszetlen barbár nyersanyag felhasználás és a Föld kincseinek kiaknázása."

Ezzel az ember alapvető tuljadonságait taglalod feleslegesen.

Időnként barbárnak néztek engem is a múltam és időnkénti fellépésem miatt de a valódi barbárság hamarosan elérheti Európát a tengeren túlról. Mindez simán hárítható egy egyszerü felvásárlási ügylettel ...

:(

Motorizáció? Ugyanmár ...

:(

China Plans 1,000 KPH Super Train

#289118 Netmaster

http://www.dailytech.com/article.aspx?newsid=19268

"Researchers at the Chinese Academy of Sciences and Chinese Academy of Engineering (CAE) reportedly are preparing a record-shattering 1,000 kilometer per hour train, according to the Beijing Times.

The new trains will make use of a vacuum tube to reduce friction losses. They will first build a prototype vacuum magnetic suspension train capable of traveling between 500 and 600 kph. That gives it a shot at breaking the record set by Japan's JR-Maglev train, which achieved a speed of 581 km/h (361 mph). The record for a traditional railed train was set by France's TGV at 574.8 km/h (357.18 mph)."

#289117 Netmaster Előzmény: #288904

Korábbról is tudok példákat mondani. Földrajzi felfedezések, hódítások, gyarmatosítás?

Ezek már mind-mind folyományai a hibás társadalmi rendszernek...

#288904 gentlemanus Előzmény: #288879

Azt hiszem én tudom Scipio, hogy hol rontottuk el.

A XIX. században. Amikor megindult a kontrollálatlan iparosodás.

A vég nélküli motorizáció.

Az eszetlen barbár nyersanyag felhasználás és a Föld kincseinek kiaknázása.

#288901 gentlemanus Előzmény: #288862

Uram Istenem! Irgalmazz!!

Mit tettünk emberek a Földdel, a Földanyával? Ezzel a csodálatos bolygóval?

Hová jutott ez az emberi civilizáció?????

Borzalmasan el vagyok keseredve.....

:((((((