Regisztráció Elfelejtett jelszó

Utazás

Re: Ide nyomhatjátok a kirándulási élményeket

#27567 exmnbs1 Előzmény: #27557

Akkor első ajánlatom számotokra az Ismerd meg Magyarországot kisvasúttal!

Mi a szabadsághegyi, 3 börzsönyi, 2 mátrai, 2 kecskeméti, gemenci és a szilvásváradi vasútat próbáltuk ki eddig. Elkészült a Szob-Márianosztra vonal is, de egy 4mHUF-os engedély miatt nem jár még menetrendszerűen, alig várjuk.

Kisvasutazni nagyon jó szórakozás, ki lehet próbálni gőzmozdonyos utazást is, ilyenkor baromi büdös az utastér annyi a hátránya. A gyerekek imádják. Kislányok is!!! Volt már hogy nyugdíjas pilótacsoportba futottunk, nekik is bejött. A kisvasutak általában nagyon szép eldugott helyeken épültek (erdészeti célból).

Mivel nem túl flancosak, ezért a közönség normális. Kutya utas is előfordul gyakran.

Ha több kisvasútat is kipróbálsz, rájössz, hogy minden kisvasút más, lehet, hogy a nyomtávja is különböző. Másmilyenek a kocsik és a mozdonyok is. Gyakori a nyitott fedél nélküli kocsi. Az üzemeltetőknek általában nemcsak a munkájuk, hanem a hobbijuk is a kisvasút fenntartás.

#27557 Hathor Előzmény: #27555

Várom a csodálatos kiránduló helyeket Pest környékén :)

Nagyon szeretem a Bakony, Vértes, Zemplén, Mecsek, Mátra, Balaton felvidéki túrákat is. De a Hortobágyot is imádom, Tisza tó és környéke... Mi van még?? :)

#27555 Hathor Előzmény: #27542

Hát elég jó kis hely az amiről írtam. Mi sokat kirándulunk a gyerekekkel. Szerencsére összehoztunk az óvodai gyerekek szüleivel egy jó kis teamet. Folyamatosan 5-8 család, kb 25 fővel megyünk kirándulgatni. Esztergom, Visegrád, Salgó, Lajos forrás, Nógrádi vár, Dobogókő, csepel szigetek (Ráckeve), Mátraházán, Sástó, pilisszentkereszt tanösvény, Királyrét, Törökmező, Budakeszi vadaspark volt terítéken az eddigi csapat túrákon.

Majdnem minden hónapban szervezünk egy kirándulást, jó buli. Van amikor ott is alszunk valahol. Szilveszterkor együtt voltunk Szilvásváradon, Szalajka völgynél 3napig az ovis csapattal. Nyáron az Őrségbe megyünk egy hétre velük. Jó, mert a gyerekek tök jól elvannak, mi meg jókat dumcsizunk, piálunk, kajálunk, kikapcsolunk :)

#27542 exmnbs1 Előzmény: #27476

Rendben, de te is. A Kevélynyereg egy metafóra a tőzsdéről, azért oda írtam.

Megnézzük mi is a várakat, amiről írtál

Ide nyomhatjátok a kirándulási élményeket

#27476 Hathor

exmnbs1

Felhoztam a topicot, ha van kedved ide írd be a beszámolókat a kirándulásokról, engem érdekel!

Re: ITALY

#22326 Hathor Előzmény: #22323

Nincs mit.

Igazából így lehet élvezni a helyet. A fennsíkon egy pokrócra heveredés és bámulni az égboltot. A nagy csendben esetleg vadakkal is találkozhattok.

Ha tehetném ott élnék, csak nincs nagy lehetőség ott. Nagyon nagy a szegénység.

#22320 Hathor Előzmény: #22165

Herceg pont ez a lényeg, hogy senki nem jár ott! Hidd el nae fogsz csalódni..

Somoskői vár aljában a Szlovák oldalon, gyönyörű bazalt oszlopok.

Ipolytarnócon öslény nyomok, geológiai tanösvény. Salgóbánya és a vár környéke, mellette a Medves fennsík idilli táj. A hotelben pedig garantált pihenés, hacsak nem zavar a nagy csend :))

Mondjuk egy gyönyörű napos hétvégét kell választani!

Re: IDŐUTAZÁS: -50 év

#22173 exmnbs1 Előzmény: #22170

Még utaztunk lemondott Gyurcsány. Hőzöngőknek, elégedetleneknek különösen ajánlom!

Re: IDŐUTAZÁS: -50 év

#22169 exmnbs1 Előzmény: #22166

Az út ára rád van bízva, ha a kalauznak fizetsz.

Mivel a Kiskőrösi állomást egy ingatlankezelő cég bérli, a mozdonyvezető és a kalauz a kocsiban alszik az állomásnév táblákat a padokra helyezve, de inkább dumálgatnak éjféltől hajnalig mint megtudtam.

A pálya mellett néhol aszfaltos, de inkább kb 15 cm mély folyami homok út. Némely megállóban kalauz még sosem látott utast. A tanyák jelentős része villamosítatlan, sok a Pestről a fűtés miatt a nyaralóba leköltözött nyugdíjas. Birka istállók,( amelyeket néha éjjel kirabolnak), őzek, fácánok

Egy utas kocsmába utazott, mivel még az is csak 3 megállóra van nekik.....

Másik Magyarország amit még sosem láttam így egybe. Eltelt több mint 2 hét, tart a Culture Shock

IDŐUTAZÁS: -50 év

#22166 exmnbs1

Kecskemét- Kiskőrös kisvasúttal, napi 4 járat, utazási idő 2:33, csupa lehetetlen indulási időponttal 4-től éjfélig

Már az állomás megtalálása is kihívást jelent, sehol egy tábla, vagy olyanvalaki, aki tudja hol van

A szerelvény mozdony 1 db vagonnal.

A vasúti kocsi elején valaha árútszállítottak, ma max kerékpárt, majd apró helység íróasztallal a kalauznak, ezt követi a WC (ne tudd meg milyen) vele szemben a széntároló, majd az utastér vaskályhával, fapadokkal, csomagtartó hálóval. Üveg összetöredezve.

Kalauzzal érdemes szóba elegyedni, remek idegenvezető, ismerteti a saját és a felszálló utasok élettörténetét (már ha van utas egyáltalán)

#22165 Kissherceg Előzmény: #22105

köszönöm szépen, ez jól hangzik Azon a tájegységen még nem jártam, de ahogy leírtad kedvem lett. Asszonnyal meglátogatjuk, úgyis elakar mennikicsit kirándulni :) Köszi.

#22105 Hathor Előzmény: #22055

Na itt elszállt egy szép kis irományom..

Szóval értem mire gondolsz, de ha Magyarország, akkor ajánlanék egy szuper, intezíven természetjárásra ajánlott területet!

Ha szereted a dimbes-dombos, érintetlen természetet, sok természeti csodával,

jaaa.. és nuku felkapott turizmussal!! akkor menj el Salgóbánya, Somoskőújfalu, Ipolytarnoc útvonalra. Iszonyatosan szép a táj, burjánzik a természet, harapni lehet a friss levegőt.

A dombok között több száz méter magasan a Medves fensík csodálatos hely, kis bányatavakkal határolva.

Salgói vár-Somoskői vár látványa fenomenális, közte a táj gyönyörű.

Érdemes egy hétvégét eltölteni ezen a helyen, aki még nem ismeri. Itt nem ütközöl emberekbe (kivétel a várak környéke).

A medves fennsíkon szinte ember sincs és csodálatos, ahogy várak, dombok veszik körbe.

Szállásnak ajánlom Salgó Hotelt az erdő közepén a fenyvesek tövében.

Nagyon kedvező az ára is. Érdemes elmenni péntek, szombat vasárnapra. A szállás két főnek reggelivel kb 10EFt. A szálloda egyszerű erdei szálloda, de most lett felújítva szép, tiszta szobákkal (szobákhoz zuhanyzó, wc).

Iszonyatos a levegő az erdőben a szálloda körül. Így egy tavaszi, nyári hétvége itt kellő ellazulást ígér nektek baráti áron.

Kerestem valami ízelítőt: de nincs időm bogarászni..

http://www.salgohotel.hu/index.php

http://blog.tarjanikepek.hu/?p=1707 i

tt a tájat azért lehet érzékelni, de nem nyári pompájában. A vár környékét és a dombos tájakat kell nézni :)

ITALY

#22044 Hathor

Szegény olaszoknál földrengés pusztít.

3hét múlva megyek Nápoly, Sorrento, Amalfi, Vezúv, Pompei, Capri túrára.

Lehet, hogy a vezúvon lesz egy kis tűzijáték :)

← Újabb hozzászólások 1781 - 1800 / 1800