:) ez bizony több, mint érdekes...
Az út ára rád van bízva, ha a kalauznak fizetsz.
Mivel a Kiskőrösi állomást egy ingatlankezelő cég bérli, a mozdonyvezető és a kalauz a kocsiban alszik az állomásnév táblákat a padokra helyezve, de inkább dumálgatnak éjféltől hajnalig mint megtudtam.
A pálya mellett néhol aszfaltos, de inkább kb 15 cm mély folyami homok út. Némely megállóban kalauz még sosem látott utast. A tanyák jelentős része villamosítatlan, sok a Pestről a fűtés miatt a nyaralóba leköltözött nyugdíjas. Birka istállók,( amelyeket néha éjjel kirabolnak), őzek, fácánok
Egy utas kocsmába utazott, mivel még az is csak 3 megállóra van nekik.....
Másik Magyarország amit még sosem láttam így egybe. Eltelt több mint 2 hét, tart a Culture Shock
Kecskemét- Kiskőrös kisvasúttal, napi 4 járat, utazási idő 2:33, csupa lehetetlen indulási időponttal 4-től éjfélig
Már az állomás megtalálása is kihívást jelent, sehol egy tábla, vagy olyanvalaki, aki tudja hol van
A szerelvény mozdony 1 db vagonnal.
A vasúti kocsi elején valaha árútszállítottak, ma max kerékpárt, majd apró helység íróasztallal a kalauznak, ezt követi a WC (ne tudd meg milyen) vele szemben a széntároló, majd az utastér vaskályhával, fapadokkal, csomagtartó hálóval. Üveg összetöredezve.
Kalauzzal érdemes szóba elegyedni, remek idegenvezető, ismerteti a saját és a felszálló utasok élettörténetét (már ha van utas egyáltalán)
köszönöm szépen, ez jól hangzik Azon a tájegységen még nem jártam, de ahogy leírtad kedvem lett. Asszonnyal meglátogatjuk, úgyis elakar mennikicsit kirándulni :) Köszi.
Na itt elszállt egy szép kis irományom..
Szóval értem mire gondolsz, de ha Magyarország, akkor ajánlanék egy szuper, intezíven természetjárásra ajánlott területet!
Ha szereted a dimbes-dombos, érintetlen természetet, sok természeti csodával,
jaaa.. és nuku felkapott turizmussal!! akkor menj el Salgóbánya, Somoskőújfalu, Ipolytarnoc útvonalra. Iszonyatosan szép a táj, burjánzik a természet, harapni lehet a friss levegőt.
A dombok között több száz méter magasan a Medves fensík csodálatos hely, kis bányatavakkal határolva.
Salgói vár-Somoskői vár látványa fenomenális, közte a táj gyönyörű.
Érdemes egy hétvégét eltölteni ezen a helyen, aki még nem ismeri. Itt nem ütközöl emberekbe (kivétel a várak környéke).
A medves fennsíkon szinte ember sincs és csodálatos, ahogy várak, dombok veszik körbe.
Szállásnak ajánlom Salgó Hotelt az erdő közepén a fenyvesek tövében.
Nagyon kedvező az ára is. Érdemes elmenni péntek, szombat vasárnapra. A szállás két főnek reggelivel kb 10EFt. A szálloda egyszerű erdei szálloda, de most lett felújítva szép, tiszta szobákkal (szobákhoz zuhanyzó, wc).
Iszonyatos a levegő az erdőben a szálloda körül. Így egy tavaszi, nyári hétvége itt kellő ellazulást ígér nektek baráti áron.
Kerestem valami ízelítőt: de nincs időm bogarászni..
http://www.salgohotel.hu/index.php
http://blog.tarjanikepek.hu/?p=1707 i
tt a tájat azért lehet érzékelni, de nem nyári pompájában. A vár környékét és a dombos tájakat kell nézni :)
akinek Mo nem elég extrém :)) megérdemli:D
Szegény olaszoknál földrengés pusztít.
3hét múlva megyek Nápoly, Sorrento, Amalfi, Vezúv, Pompei, Capri túrára.
Lehet, hogy a vezúvon lesz egy kis tűzijáték :)