Regisztráció Elfelejtett jelszó

Tőzsde

Re: BUX/DOW---AGTI/DOW

#240972 JP Előzmény: #240959

Nem , ay önkormányzati becsődölésekről vajmi keveset hallottam....hát osztán olyan nincs, hogy sose legyen valami baj :-)

Szóval 7-8 ezres BUX-ot vársz? Jól van vazze, nem rég még én is olyasmit vártam a függőágyas időszakos tavaly összel. Hát legyen. De ott vagy minden városi muksó lovasszekérre vált, vagy a pénztelenségtől annyira lemegy a nyersolaj ára, hogy az utolsó paraszt is eladja a lovát , és vált traktorra :-)

Az én tapasztalatom az, ebben a nagy gazdasági válságban, ahol az államok eladósodtak és megszorításokra kényszerűltek, hogy az egyszeri kis vidéki ember, akinek valami csöpögött, ha nem is csúrgott a prosperitás időszakában, hogy ez a tipus, egyre jobban hozzálátott az öngondoskodásról. A kiadásait megvonja az olyan helyekről, ahol a xart is pénzért adták neki, speciel az élelmiszeri cikkek.

#240962 JP Előzmény: #240948

Félek, hogy elmegyünk részletekbe elveszni területekre, de a magyar export , eddig, mondjon ki-mit akar, csodálatosan tartotta a gazdaságot, ides tova, ha jól emlékszem már jó két éve van így. A devizahitelesek, ennek ez exportnak köszönhetik nagy részét, hogy a törlesztő kamatok nem ugrottak meg szerk: jobban. Ha nincs ez az export, s a valami külker-sufficit ( bár sokat hiányoztam tavaly, nem tudom mennyire volt ez konstans) , akkor az agti testvér - chart lenne, ebben semmi kétség.

#240961 Kissherceg Előzmény: #240960

Azt se felejtsd el, bár sztm nem olvastad, hogy pl GYőr-Moson megye bejelentette ősszel csődbe megy, ha nem kap sürgősen forrást alacsony kamat mellett. Már Szigetvár becsődölt azt hiszem és sorra fognak dölni a városok. Gondolom otp erősen érintett a témában, mert önkormányzati domino borul.

#240960 Kissherceg Előzmény: #240959

román vezetés szvsz ezerszer korrektebb, mint elmúlt 8év gennye ami uralkodott. Sokkal többre tarták Romániát, mint minket külföldön.

#240959 Kissherceg Előzmény: #240957

Külföldiek részaránya csökkent a béten, iszonyat likviditás érkezett ide. Országban nincsen nyoma az imf hitel elköltésének. Autpálya, 4es metro, mnb deviza tartalék, tőzsde. Ezek a potenciális célterületek, ahogy amcsiban a bankok tolták be a lét a piacokra.. MNB napi szinten invertált 2009-ben, erre sztm Te is emlékszel. Most nem jobb tömni a külföldnek? Ők nem zárták a shortokat, Ft annyit erősödött vissza, hogy az árfolyam emelkedés kevésbé volt látványos szvsz. OTP chartját nézd meg dollár alapon, nagyon érdekes számomra. Kint se tömték ki a befektetőket, pedig több amerikai állam gyakorlatilag csődben, engedték szaladni a szekeret, de a tengelye ennek törni fog és olyan látványos pofára esés lesz belőle, mint 80 éve volt.

Külföld nem vásárolt itthon, pont ez az érdekes, hogy a kinti tőke beáramlása töredéke annak, mait kivontak. Magyar lakosság tolt allint itthon és kétségem sincs afelől, hogy a bux vhol 7-8k körül végzi jövőre...

#240958 banyaiz Előzmény: #240955

az a baj nálunk, hogy nem látom a hitelfelvételek hozadékát, olyan beruházásokban amik majd a jövőben segítenek növelni GDp-t. Talán autópálya építések kivételével, igaz drágák voltak de legalább megépültek.

Az meg piciben is elég veszélyes, ha vki céltalanul adósodik el.

Mondjuk ez már régi problémánk pár évtizede már elkezdődött. Sajnos kivezető út elég homályos nekem.

#240957 JP Előzmény: #240944

Hát balhézni nincsen kedvem, az biztos. HUF-ot jelenleg erősen adják, az tény. De adják a többi kis eu-zónán kívülit is. S ha már itt tartok, ide tereltem, akkor a franc essen a román lejbe, mert míg a forint jó 15%-ot erősödött egy éven belűl, és már tavaly nyáron 260-nal kezdődő volt az euro , addig az a ron vagy 7%-ot, és nincsen 4 hónapja sem tán, hgy idáig leerősödött. És itt is volt IMF hitel....de szerintem Bajnaiék, az imf hitelt nem a bux húzására költötték "utolsó éjjel b"sznak a patkányok" szerüen. Ha akkora a gebasz, és ez most nem ismétléskép mondva, akkor a külföld, 15-20 ezres BUX-nál kitömte volna Bajnaiékat meg Csányit, meg az összes Górét. Buxban 25K fölött lett tetőzés, és nem hinném, hogy HSBC, UBS stb, 20000-es molt vett volna Hernáditól. Erre gondolom én, hogy ez globális tőkemozgás potenciálja volt, a görögöknél meg már tavaly kitömték a görög bajnait, csányit, stb górét.

#240955 Kissherceg Előzmény: #240954

nem, de a refinanszírozások megoldása komoly gond lesz, mert nem mi vagyunk aa kulcs a világ boldogságához...

#240954 banyaiz Előzmény: #240951

annyi történt most a világban többi ország is brutálisan eladósodott, sokan még nálunk is jobban, így nem lógunk ki a sorból.

#240949 banyaiz Előzmény: #240923

érdemes figyelembe venni, hogy Mo-n akkor borult a bili amikor az egész világon, görögöknél pedig most egy viszonylag optimista hangulatban, szvsz ezért is lehet szétválnak chartok.

Viszont mi sem vagyunk egy túl acélos gazdaság sajnos. Hatalmas az államadósságunk ez a legnagyobb gondunk, rengeteg pénz elmegy csak a kamatok törlesztésére.

#240948 Spade Előzmény: #240939

JP-nek van igazsága. A mai magyar külker adat nagyon beszédes megugrott a német export Mo-ra ez azt jelenti h a magyar export németbe is ugrani fog mert jellemzően itt összeszerelés folyik. Tehát egyértelmü élénkülés van persze ez nyilván addig tart míg a német. A németet pedig a kinai kereslet füti, ugye ott is státuszszimbólum német cuccokat vásárolni, valahogy tartósabbnak vélik mint az amcsi szarokat és ezt meg is tudom érteni :)...szal ez az összefüggésrendszer...

#240944 Kissherceg Előzmény: #240939

azért mert a szájbavert mutyi buxra betették imf kölcsön és felfuttatták válság előtti szintekre, mert politikai elit is így kívánja. Az összes blue vezetősége folyamatosan adja el a papírjait már féléve. BUX összefog omlani, mert a legnagyobb légvár ami épült 2009-2010-ben. A megszorító intézkedések hatékonytalanok, állam bevétele kevesebb, imf hitelt csökkenteni kell orbánéknak. Ezt gondold végig mekkora teher.

Sztm alaptalan hasonlítani a bux chartjat bármihez, mert amit csináltak ezzel a szerencsétlen indexxel, épeszűség határain bőven kívül van. Inkább nézd meg, hogy a gazdaságilag stabil és növekvő országok chartja mit tükröz...

#240939 JP Előzmény: #240933

Jól van na, tudom , hogy én innen a partról könnye(bbe)n beszélek :-)

De én csak a chart analógiát vettem alapúl. Az meg azt mutatja, hogy a BUX-ban magasról tettek a bajokra, úgy mint a legtöbb tőzsdén, míg az AGTI-ben a belső bajokat árazták. Feltételezem, hogy a BUX-ra is az AGTI -féle leválás történt volna meg az említett időszakban. Az meg más kérdés persze, hogy ezután, kinek, s hogy emelkedik vagy konyúl a chartja.

#240933 Kissherceg Előzmény: #240923

sztm ezt majd gondold át az országhelyzet elemzés publikálása után. Az, hogy nem vagyun kszarban iszonyat optimista hozzáállás. Ez az ország katasztrófaturistáknak érdekes csak....

Nézd meg a shanghai expresst és gondold végig az analógiát....

BUX/DOW---AGTI/DOW

#240923 JP

Ha megnézitek a BUX/DOW alakúlást az utóbbi 3 évben, és összevetitek a görög ATGI/DOW alakulást azonos időszakra visszanyúlva, akkor - és ezt a károgóknak mondnam! :-) -- , hogy az előbbinél talán mondhatjuk azt, hogy jól látszik, ahogy a globál tőkemozgás nagyjából hasonlóan mosta, faragta a két chartot. Míg az utóbbinál, már tavaly fél év után inkább tükrözték a belső bajokat, s nem a globális tőkemozgás folyamatát.

Ebből a szempontból kicsit megnyugtat, hogy picinke Magyar hazánk gazdasága akkora nagy xarban nem lehetett, ugyanis mi sem tettünk chartilag mást mint a legtöbb, ha nem az összes többi: lezuhantunk, s felmásztunk mint muraközi a heygre. De a görögök ezt nem mondhatják el a maguk AGTI chartjukról. Na ja, ott van is gebasz! Maradjunk szerényen optimisták!!

Rég jártam itt kedvenc …

#239179 JP

Rég jártam itt kedvenc topikomban :-)

Zöld erdőben jártam,

Csak egy őzet láttam.

Amíg bent botorkáltam, azon filózgattam, hogy ennek a részvénypiaci emelkedésnek ami ides-tova jó egy éve tart, már csak kellett lássuk a tetejét. Én bizakodom benne, hogy most e felől nem tévedek. Elsősorban a BUX-ról tartom ezt. Az USA részvénypiacai esetleg még megüthetnek újabb lokális csúcsokat, de ATH-ban már ott sem gondolkodom, egyelőre. (Haza érek, és a Dow -84 pontban ....mintha a BuX gondolataimat követné )

Szerintem a részvénypiacok kifulladtak, a likviditás bőségének valami stop-ot intett. A jelenlegi árfolyamok némileg tükrözhetik az elmúlt évek tőkepiaci válság okozta visszaesésését a világgazdaságnak, ami így vagy úgy, ha tetszik, ha nem tetszik , nincsen széjjel bombázva, H1N1 francság és stb gyártott paráztatások ellenére , halad, "fejlődik" tovább a maga útján. E felől senkinek se legyen kétsége, mivel béke időkben élünk. De az az elixír amitől a tőzsde kúszik, mászik, az most egy időre visszább húzódni látszik.

Ha a 2007-2008-2009 -es Bear időszakot, mint nagy pénzcsinálási lehetőség - short által - időszakot nem vesszük figyelembe, akkor a 2009-es év nagy hossz-lehetőségéhez hasonlóval , egy korábbi Bessz időszak után kibontakozó 2002-2007 -es Hossz időszak volt még a nagy áremelkedések időszaka. ( Itt nem taglaltam a korábbi részvénypiaci fejleményeket) Hozamban nagyjából megfelel a kettő egymásnak. Valószínűsítem, hogy ennek a nagy hozamnyerészkedésnek a végénél vagyunk valahol, és -ez most sarkos lesz - évekre le is mondhatunk ezekről. De ha nem is lemondunk, akkor talán hiábavaló lesz a várakozásunk. Természetesen ezt a paicvezető papírokra, blue chip-ekre , indexekre értem. Kisebb méretű vállalatok papírjaiban meg lehet fogni a nagy szelet. Ezek a spekapapírok eddig sem tudtak mást mutatni.

Re: elliot 5 végső fázis

#205093 JP Előzmény: #205084

Lehetséges. Végülis, ez is egy támpont.

A The Economist, egy 1978 Júniusi számában, a következő hangzott el:

"A bankszakma történetében eddig még nem fordult elő, hogy ilyen kevesen ilyen sokkal tartozzanak ilyen keveseknek"

Mára már elmondhatjuk, hogy a bankszakma történetében még nem fordult elő, hogy ilyen sokan ilyen sokkal tartozzanak ilyen sokaknak!

Szép hétvégét Mindenkinek!