nem, de a refinanszírozások megoldása komoly gond lesz, mert nem mi vagyunk aa kulcs a világ boldogságához...
nem, de a refinanszírozások megoldása komoly gond lesz, mert nem mi vagyunk aa kulcs a világ boldogságához...
annyi történt most a világban többi ország is brutálisan eladósodott, sokan még nálunk is jobban, így nem lógunk ki a sorból.
a probléma itthon, hogy a kamatokat tudjuk csak törleszteni...
érdemes figyelembe venni, hogy Mo-n akkor borult a bili amikor az egész világon, görögöknél pedig most egy viszonylag optimista hangulatban, szvsz ezért is lehet szétválnak chartok.
Viszont mi sem vagyunk egy túl acélos gazdaság sajnos. Hatalmas az államadósságunk ez a legnagyobb gondunk, rengeteg pénz elmegy csak a kamatok törlesztésére.
JP-nek van igazsága. A mai magyar külker adat nagyon beszédes megugrott a német export Mo-ra ez azt jelenti h a magyar export németbe is ugrani fog mert jellemzően itt összeszerelés folyik. Tehát egyértelmü élénkülés van persze ez nyilván addig tart míg a német. A németet pedig a kinai kereslet füti, ugye ott is státuszszimbólum német cuccokat vásárolni, valahogy tartósabbnak vélik mint az amcsi szarokat és ezt meg is tudom érteni :)...szal ez az összefüggésrendszer...
azért mert a szájbavert mutyi buxra betették imf kölcsön és felfuttatták válság előtti szintekre, mert politikai elit is így kívánja. Az összes blue vezetősége folyamatosan adja el a papírjait már féléve. BUX összefog omlani, mert a legnagyobb légvár ami épült 2009-2010-ben. A megszorító intézkedések hatékonytalanok, állam bevétele kevesebb, imf hitelt csökkenteni kell orbánéknak. Ezt gondold végig mekkora teher.
Sztm alaptalan hasonlítani a bux chartjat bármihez, mert amit csináltak ezzel a szerencsétlen indexxel, épeszűség határain bőven kívül van. Inkább nézd meg, hogy a gazdaságilag stabil és növekvő országok chartja mit tükröz...
Jól van na, tudom , hogy én innen a partról könnye(bbe)n beszélek :-)
De én csak a chart analógiát vettem alapúl. Az meg azt mutatja, hogy a BUX-ban magasról tettek a bajokra, úgy mint a legtöbb tőzsdén, míg az AGTI-ben a belső bajokat árazták. Feltételezem, hogy a BUX-ra is az AGTI -féle leválás történt volna meg az említett időszakban. Az meg más kérdés persze, hogy ezután, kinek, s hogy emelkedik vagy konyúl a chartja.
sztm ezt majd gondold át az országhelyzet elemzés publikálása után. Az, hogy nem vagyun kszarban iszonyat optimista hozzáállás. Ez az ország katasztrófaturistáknak érdekes csak....
Nézd meg a shanghai expresst és gondold végig az analógiát....
Ha megnézitek a BUX/DOW alakúlást az utóbbi 3 évben, és összevetitek a görög ATGI/DOW alakulást azonos időszakra visszanyúlva, akkor - és ezt a károgóknak mondnam! :-) -- , hogy az előbbinél talán mondhatjuk azt, hogy jól látszik, ahogy a globál tőkemozgás nagyjából hasonlóan mosta, faragta a két chartot. Míg az utóbbinál, már tavaly fél év után inkább tükrözték a belső bajokat, s nem a globális tőkemozgás folyamatát.
Ebből a szempontból kicsit megnyugtat, hogy picinke Magyar hazánk gazdasága akkora nagy xarban nem lehetett, ugyanis mi sem tettünk chartilag mást mint a legtöbb, ha nem az összes többi: lezuhantunk, s felmásztunk mint muraközi a heygre. De a görögök ezt nem mondhatják el a maguk AGTI chartjukról. Na ja, ott van is gebasz! Maradjunk szerényen optimisták!!
Rég jártam itt kedvenc topikomban :-)
Zöld erdőben jártam,
Csak egy őzet láttam.
Amíg bent botorkáltam, azon filózgattam, hogy ennek a részvénypiaci emelkedésnek ami ides-tova jó egy éve tart, már csak kellett lássuk a tetejét. Én bizakodom benne, hogy most e felől nem tévedek. Elsősorban a BUX-ról tartom ezt. Az USA részvénypiacai esetleg még megüthetnek újabb lokális csúcsokat, de ATH-ban már ott sem gondolkodom, egyelőre. (Haza érek, és a Dow -84 pontban ....mintha a BuX gondolataimat követné )
Szerintem a részvénypiacok kifulladtak, a likviditás bőségének valami stop-ot intett. A jelenlegi árfolyamok némileg tükrözhetik az elmúlt évek tőkepiaci válság okozta visszaesésését a világgazdaságnak, ami így vagy úgy, ha tetszik, ha nem tetszik , nincsen széjjel bombázva, H1N1 francság és stb gyártott paráztatások ellenére , halad, "fejlődik" tovább a maga útján. E felől senkinek se legyen kétsége, mivel béke időkben élünk. De az az elixír amitől a tőzsde kúszik, mászik, az most egy időre visszább húzódni látszik.
Ha a 2007-2008-2009 -es Bear időszakot, mint nagy pénzcsinálási lehetőség - short által - időszakot nem vesszük figyelembe, akkor a 2009-es év nagy hossz-lehetőségéhez hasonlóval , egy korábbi Bessz időszak után kibontakozó 2002-2007 -es Hossz időszak volt még a nagy áremelkedések időszaka. ( Itt nem taglaltam a korábbi részvénypiaci fejleményeket) Hozamban nagyjából megfelel a kettő egymásnak. Valószínűsítem, hogy ennek a nagy hozamnyerészkedésnek a végénél vagyunk valahol, és -ez most sarkos lesz - évekre le is mondhatunk ezekről. De ha nem is lemondunk, akkor talán hiábavaló lesz a várakozásunk. Természetesen ezt a paicvezető papírokra, blue chip-ekre , indexekre értem. Kisebb méretű vállalatok papírjaiban meg lehet fogni a nagy szelet. Ezek a spekapapírok eddig sem tudtak mást mutatni.
:))
Lehetséges. Végülis, ez is egy támpont.
A The Economist, egy 1978 Júniusi számában, a következő hangzott el:
"A bankszakma történetében eddig még nem fordult elő, hogy ilyen kevesen ilyen sokkal tartozzanak ilyen keveseknek"
Mára már elmondhatjuk, hogy a bankszakma történetében még nem fordult elő, hogy ilyen sokan ilyen sokkal tartozzanak ilyen sokaknak!
Szép hétvégét Mindenkinek!
nem az a lényeg, hogy Te mit hiszel, hanem hogy a többség mit hisz.
szal NINCS VÁLSÁG :-P
ui. megmonta Obi, meg Björni meg SzíEnBíSzí is
Dehogy nincsen válság. A becsődölt projektek számának - arányosan számolva - , bizonyos számban történő megugrása, már válság kategória :-)
nincs itt semmilyen válság!
ez csak az uccsó bika korija volt .... ráfogták a szegény Lehmanra.
itt minden stabil és szupi.
csak tudnám, milyen droggal nyomatják az ivóvizet meg a levegőt, hogy ezt mind el is higgyük. biztos a mátrix teszi....
Most utánanéztem kicsit. 1929-33 között , a forrásom szerint (anthony sampson- a pénzkölcsönzők) , a bankok száma 25000-ről, 18000-re zsugorodott, de tegyük fel, hogy kerekítettek ezek a számok. Az egy pénzügyi válság volt, de már akkor is létezett FED.
A jelenlegi válság is inkább pénzügyi, jobban mondva a pénzintézetek válsága. Tart kb másfél éve, a kitörésétől számolva, de tudtommal a bankok csődjeinek száma nem éri el az 1000-et, az USA-ban. Úgy kb, ahogy írtad, ezek továbbra is "üzemmódban" vannak, anélkül, hogy valamit is alakítottak volna rajtuk a kozmetikázáson kívül.
Üdvözöl a "bankosíthatatlan világ" !
És ez a sajtó által is sulykolt, jobb a makró, mint az elemzői várakozás röhej.
Addig amíg egy semmire nem jó bank korlátlan pénzeszközzel rendelkezik, és azt tőzsdei tranzakciókra költi, költheti, ez lesz. Mikor a bankok egymás részvényeit veszik funda alapok nélkül az vicc. És amikor egy kocsog USA bank be akar vásárolni valamelyik EU-s bank, vagy cég részvényiből, jön az Moodys, vagy hasonszőrű társa, és leminősíti, amikor adni akar akkor fel. Szégyen, hogy ez működhet.
Hát igen!
Most a bika vágtat a piacon! :-)
Nincs mese, el kell kapni a szarvát, felpattanni a hátára, meglovagolni.
Persze nem könnyű.
Csikón, lovon sokan tudnak, bikán kevesebben.
Meg kell tanulni bikán lovagolni! ;-)
olcsó pénznek semminek sem túl drága.
1 Trilliárd USD előállítása a FED oldaláról kb. 15 USD (beleértve Mr. John Doe munkadíjának 2 percnyi töredékét is, amig - az orrát piszkálva - bepötyögte a központi nyilvántartásba azt az egyest és a sok-sok nullát)
ui. Szal a tőzsde szárnyal, amig a pénz (legyen kötvény, vagy virtuális valuta) ingyé van és ezt a USA törvények is szentesítik.
uui. amikor sok a bika egy kis helyen a vége mindig a nagy "múúúúúúú" a vagóhídon ...