"Huf topikba való, de egy kicsit offolok most: mi lesz, ha netán idővel bejön, amit mostanában rebesgetnek, hogy ha a sok renitens eurozóna-tag ország nem tér helyes útra, Németország akár ki is léphet az eurozónából? A márkával kapcsolatban szép emlékeim vannak, szerintem nekik még inkább. Onnantól az euróhoz nekünk nem lenne bolt csatlakozni, meg minek is, sokkal inkább a márka irányába kellene konvergálni..., s akkor már inkább maradjon ez a szépmívű forint.
(?) "
Üdvözlöm Balázs úr! Ha ráismer , ezek az ön szavai :-)
Azért másoltam át ide, hogy itt offoljunk, ne az usásba.
Ön is a szépmívű forint híve? :-) Én is! Olyan csodálatos a tapintása...és az esztétikai kimunkáltsága is ritka szépmívű.
Bizonyára az európai unió sem tart majd örökké, még annyit sem mint usa a kezdetektől napjainkig. Itt csak több az ellentét, míg odaát, továbbra is egy az érdek. Hogy ez a pénznemeket hogyan érínti minálunk, azt még nehéz lenne kitalálni, s azt ugyancsak, hogy az eltemetett pénznemek miként is támadhatnak föl újra. Én mindenesetre nem válnék meg a német márkáimtól: szépen megvannak azok a birodalmi márkák mellett. Előbbieknek már most is szépen van értékük , de ami szép volt az szép volt, ezért egy emléknek megtartva, maradnak! :-)
u.i. azt gondolom, a jelenlegi eu-s helyzet, még nem az az eszkalált helyzet amiért németország kiválna az egyesűlt európából. Azt viszont feltételezem, hogy megérdemelnének valami ajándékot a többi tagállamtól a jelenlegi szerepvállalásukért. A Bundes Bank korábbi monetáris politikáját feladni kényszerűltek ebben a jelelnlegi válságos helyzetben, ami számukra korábban eléggé lehetetlen dolog volt. Ehhez azért hozzátartozik az is, hogy ők is nagyobbra nőttek az elmúlt 20 évben , és szükségük van a változásra.