Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: Deutch Mark

Balázs István Előzmény: #231751

Most látom csak, hogy reagált az idézett szösszenetemre, kedves JP!

Mi tagadás, én érzelmileg kötődöm a forinthoz, bármilyen gyarló politika is okozta és okozza annak folyamatos értékvesztését. Ma is csodálom azt a nagyságot, amellyel a németek és franciák létrehozták az eurót, megszüntetve ezzel korábbi valutáikat, egyúttal leküzdve a nyilvánvalóan bennük is meglévő mély kötődést, határtalan nemzeti büszkeséget és hagyománytiszteletet. Még jelentősebb persze, hogy képesek voltak egymással megbékélni ilyen történelmi háttér mellett. Sok tanulnivalónk van még történelemből, és sajnos nem látom, hogy túl jó tanulók lennénk, mi magyarok. No, ebbe ne is menjünk bele...

Remélem persze én is, hogy a németek kilépése nem következik be. Az csak valami nagyon rossz forgatókönyv esetén lehetséges...(persze, ezek okosabbak annál, minthogy Gyurcsányt odaengedjék, hogy valamit ott is nagyon elQR-jon...:))

A német tehetséges, szorgalmas és hihetetlenül szívós náció. Csodálom őket, hogy egész Európát képesek cipelni a hátukon. Annak ellenére mondom ezt, hogy nem szeretem őket túlságosan!! (Mi lenne, ha még szeretném is őket...?)

No, csak ennyit így hirtelenjében.

Meg még annyit, javasolhatnék egy tegeződést? Megtisztelnél! )