Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

HUF fórum

Re: nincs cím

#235769 Euroman Előzmény: #235757

hurrah...igazi jó új jegybank elnökünk van: dr. OV...IMF-et máris jól orrba nyomta:)))

Szegény kis forintunk ra…

#235757 KJanek

Szegény kis forintunk rakétaként elindult 270 felé. :)

Re: Deutch Mark

#232749 Balázs István Előzmény: #232746

Köszönöm JP!

Szimpi figura vagy nekem, meg kell mondjam! Remek ember!

Szépen és veretesen tudsz fogalmazni, mindamellett van veleje a mondandódnak....

Ja, és nem vagyok egy hízelgő típus.:))

#232746 JP Előzmény: #232719

Kedves Balázs István!

Az igaz, hogy a magázódást én kezdtem, de ön folytatta. Hát folytattuk :-)

Most meg a tegeződést kezdted te ... Részemről folytathatjuk! :-)

#232745 JP Előzmény: #232719

Kedves Balázs István!

Az igaz, hogy a magázódást én kezdtem, de ön folytatta. Hát folytattuk :-)

Most meg a tegeződést kezdted te ... Részemről folytathatjuk! :-)

#232719 Balázs István Előzmény: #231751

Most látom csak, hogy reagált az idézett szösszenetemre, kedves JP!

Mi tagadás, én érzelmileg kötődöm a forinthoz, bármilyen gyarló politika is okozta és okozza annak folyamatos értékvesztését. Ma is csodálom azt a nagyságot, amellyel a németek és franciák létrehozták az eurót, megszüntetve ezzel korábbi valutáikat, egyúttal leküzdve a nyilvánvalóan bennük is meglévő mély kötődést, határtalan nemzeti büszkeséget és hagyománytiszteletet. Még jelentősebb persze, hogy képesek voltak egymással megbékélni ilyen történelmi háttér mellett. Sok tanulnivalónk van még történelemből, és sajnos nem látom, hogy túl jó tanulók lennénk, mi magyarok. No, ebbe ne is menjünk bele...

Remélem persze én is, hogy a németek kilépése nem következik be. Az csak valami nagyon rossz forgatókönyv esetén lehetséges...(persze, ezek okosabbak annál, minthogy Gyurcsányt odaengedjék, hogy valamit ott is nagyon elQR-jon...:))

A német tehetséges, szorgalmas és hihetetlenül szívós náció. Csodálom őket, hogy egész Európát képesek cipelni a hátukon. Annak ellenére mondom ezt, hogy nem szeretem őket túlságosan!! (Mi lenne, ha még szeretném is őket...?)

No, csak ennyit így hirtelenjében.

Meg még annyit, javasolhatnék egy tegeződést? Megtisztelnél! )

Deutch Mark

#231751 JP

"Huf topikba való, de egy kicsit offolok most: mi lesz, ha netán idővel bejön, amit mostanában rebesgetnek, hogy ha a sok renitens eurozóna-tag ország nem tér helyes útra, Németország akár ki is léphet az eurozónából? A márkával kapcsolatban szép emlékeim vannak, szerintem nekik még inkább. Onnantól az euróhoz nekünk nem lenne bolt csatlakozni, meg minek is, sokkal inkább a márka irányába kellene konvergálni..., s akkor már inkább maradjon ez a szépmívű forint.

(?) "

Üdvözlöm Balázs úr! Ha ráismer , ezek az ön szavai :-)

Azért másoltam át ide, hogy itt offoljunk, ne az usásba.

Ön is a szépmívű forint híve? :-) Én is! Olyan csodálatos a tapintása...és az esztétikai kimunkáltsága is ritka szépmívű.

Bizonyára az európai unió sem tart majd örökké, még annyit sem mint usa a kezdetektől napjainkig. Itt csak több az ellentét, míg odaát, továbbra is egy az érdek. Hogy ez a pénznemeket hogyan érínti minálunk, azt még nehéz lenne kitalálni, s azt ugyancsak, hogy az eltemetett pénznemek miként is támadhatnak föl újra. Én mindenesetre nem válnék meg a német márkáimtól: szépen megvannak azok a birodalmi márkák mellett. Előbbieknek már most is szépen van értékük , de ami szép volt az szép volt, ezért egy emléknek megtartva, maradnak! :-)

u.i. azt gondolom, a jelenlegi eu-s helyzet, még nem az az eszkalált helyzet amiért németország kiválna az egyesűlt európából. Azt viszont feltételezem, hogy megérdemelnének valami ajándékot a többi tagállamtól a jelenlegi szerepvállalásukért. A Bundes Bank korábbi monetáris politikáját feladni kényszerűltek ebben a jelelnlegi válságos helyzetben, ami számukra korábban eléggé lehetetlen dolog volt. Ehhez azért hozzátartozik az is, hogy ők is nagyobbra nőttek az elmúlt 20 évben , és szükségük van a változásra.

Re: .

#231066 Amatoregy Előzmény: #231054

de.

Csak mint írtam a vételnél elaludtam, 1 ft-al magasabban vettem mint kellett volna.

Meg holnap nem nagyon vagyok gépközelben és a követő közelébe ért. A következő meghuzásban du kicsuktam...

#229255 JP Előzmény: #229239

Szia Matgab!

A Zwack féle Unicum-tól én is máskép szoktam beállni mint a pálesztől, vagy a bortól. Ezért nem csak ízében érdekes :-)

Na ennyit a sajátosságomról :-)

A napokban én is pont ezekről merengtem amit írtál lentébb. A magyar kötvénybiznisz -bár nem figyelem - jó biznisz kell legyen mostanság , többé-kevésbé a gazdaság(ok) némi stabilizálódásának köszönhetően, .... és részben a lemaradó magas kamatkülönbözet miatt, olyan pénznemekkel szemben mint usd, eur. Ez kelendővé tette, (s teszi még egyelőre) a forintunkat is.

Más:

Kezdem azért az Euro-zónát rossz színben látni. A tagállamok kormányai hellyel-közzel nagy ívekben tesznek a gazdasági stabilzációra a saját térfelükön, így a többire is rossz hatással vannak. Ha Nagy-Britannia eurózónás volna, megnézhetnénk magunkat. Vagy , ha a Németek csinálták volna azt mit a Görögök. Szerintem, ha még jó ideig lesz Európai Unió, akkor a közös valuta mellé talán érdemes lenne visszaengedni a tagállamok korábbi valutáit is a forgalomba. Így maradhatna a szépmívü Magyar forint is forgalomban.

#229238 matgab Előzmény: #229235

Most milyen jó, hogy nem vagyunk eurozóna tagok!

Hiszen mit vesz az a befektető aki EUR zóna kötvényt akar venni de fél az EUR gyengüléstől?

Hát forintot és zlotyit, meg a többi xart. Világosan látszik az elmúlt hónapok trendjeiből...Vagy rosszul látom?

#229235 JP Előzmény: #229055

Mért ugrana föl 266-268 környékére, ha a portugálok is betliz(het)nek?

Ez a görög-téma csak aktuális egybeesése az eurusd korrekciónak. A portugál-téma meg erősítené az eurót huf ellenében? Az egybeesés lehetséges persze, de ahhoz portugál betlizés kell, és eurhuf erősödés.

#229055 Euroman Előzmény: #229004

hát az nem biztos, hogy jó üzlet volt, de lehet ha a portugálok is betliznek, akkor megint felugrik 266-268 környékére....én tavaly április utolsó hetében 290-ért vettem, és a hétvégén 298-299-ért kitépték a kezemből....sőt a legnagyon truvaj az volt, hogy a város egyik végén vettem, és 1 óra múlva a másik végében 2 Ft-tal drágábban adtam...baromira tetszett:) csak kár, hogy elmúlt...április vége most is lehetne bukó piac.

#228406 Euroman Előzmény: #228376

én nem szóltam meg, csak nem értem a hiteleseket....sumákolni akartak, mert ha nem akartak volna, akkor huf hitelt vesznek fel...nem jött össze, ahogy az én sumákolásom se...mindkettő rossz spekulálás volt.

#228402 Amatoregy Előzmény: #228395

Semmi gond.

Csak tudod volt egy verseny. Ha nem állsz be akkor lemaradsz, ha előzni akarsz akkor meg engedni kell....

:D