Jó éjt. :)
Igaz, már nem látok rendesen az álmosságtól... Itt is jó éjt kívánok, mielőtt újabb hülyeségeket írnék :))
Ennél azért egy hangyányival többet állítanak, azt, hogy az a bzonyos, az állítólagos halála után kihallgatott személy (7-es rab) valószínűleg ő volt. A lényegről persze semmi nem derül ki: mi alapján gondolják ezt, és mi lett a 7-es rabbal.
A tanúk említése csak mellékes volt.
Na ettől tényleg nem, valaki látta talán őt, pár nappal később..., sajnos ott halt meg ez a lényeg :(
Gábor által említett lengyel tisztek meg Perzsián át a szövetségesekhez mentek a szovjetek szerint, érdekes, hogy nem tűnt fel az angoloknak, hogy hirtelen lett vagy tízezer lengyel tisztjük...
Habár nem tudom mi fájt neked ezen a kis hírecskén, de valóban, semmilyen tevékenység nem változtatja meg a múltat.
Nem akarok senkit megbántani, de változtat ez bármin is?
Az oroszok, amit a lengyel tisztekkel műveltek, az senkit nem háborít fel? Ott is jópár ezren meghaltak. Nem csak meghalhattak volna ...
"Egy orosz archívumból előkerült eddig nem ismert információ arra utal, hogy Raoul Wallenberg svéd diplomata, aki magyar zsidók ezreit mentette meg a II. világháború idején, még életben volt, miután szovjet források azt jelentettek: meghalt egy moszkvai börtönben - számoltak be csütörtökön amerikai kutatók és egy svéd folyóirat."
http://hvg.hu/Tudomany/20100401_raoul_wallenberg_moszkva
Na, ettől nem lettünk sokkal okosabbak...
Azt hiszem m1-en volt többször is késő éjjel, előtte kibeszélővel, belenéztem de nem volt gyomrom hozzá...
Utoljára még decemberben olvastam róla, hogy tart az ügyészség vizsgálata, mindenesetre még idén is feltették a legkeresettebb háborús bűnösök listájára, az meg röhej, hogy a szerb ügyészség is vádat emelne, talán előbb otthon kellene körülnézniük...
hát az valami,kárpotlást kaptak.....ezt nem is hallottam...
nem régen volt erről egy film,vagy nevezzük áldokumentumfilmnek,azt hiszem a Dunán....
végre megszülte valaki azt a munkát....már a filmet...
igaz nem ehhez kapcsolódik,de mi történt idén a 96 éves Dr Képiró Sándor csendőrszázadossal?
Aktuális téma a bácskai vérengzések áldozatainak számbavétele, az elmúlt időszakban több mint 5000 nevet sikerült azonosítani, a valós számot azonban sosem fogjuk megtudni, valahol 10-15 ezer közé tehető a tito vezette jugoszláv erők által legyilkolt magyarok száma 1944-45-ben.
Legalább odáig eljutottak a szerbek, hogy elismerik a megtörténtét, sőt már akad egy-két bátor család aki pert indított és kárpótlást kapott...
Akinek van hozzá gyomra, egy írás : http://multunk.virtus.hu/?id=detailed_article&aid=78157
jöhetnek az Ormos Mária Fanok...
és a 2.VH kutatók....:)
Sziasztok!
Mivel egyre több töris témájú beszélgetést folytattunk az elmúlt időkben különféle topikokban, gondoltam szétoffolás helyett keressünk magunknak saját helyet. Nekem - még :))- ez a szakmám, de semmiképp sem szeretném osztani itt az észt... Azért ha van kérdésetek szívesen válaszolok, egyébként meg írjon mindenki arról ami érdekli, aztán pörögjön a diskurzus :))