Regisztráció Elfelejtett jelszó

Történelem kibeszélő

Re: Új információ került elő Raoul Wallenbergről

#220848 Netmaster Előzmény: #220845

Ennél azért egy hangyányival többet állítanak, azt, hogy az a bzonyos, az állítólagos halála után kihallgatott személy (7-es rab) valószínűleg ő volt. A lényegről persze semmi nem derül ki: mi alapján gondolják ezt, és mi lett a 7-es rabbal.

A tanúk említése csak mellékes volt.

#220845 Scipio Előzmény: #220816

Na ettől tényleg nem, valaki látta talán őt, pár nappal később..., sajnos ott halt meg ez a lényeg :(

Gábor által említett lengyel tisztek meg Perzsián át a szövetségesekhez mentek a szovjetek szerint, érdekes, hogy nem tűnt fel az angoloknak, hogy hirtelen lett vagy tízezer lengyel tisztjük...

#220840 Netmaster Előzmény: #220831

Habár nem tudom mi fájt neked ezen a kis hírecskén, de valóban, semmilyen tevékenység nem változtatja meg a múltat.

#220831 GáborGábor Előzmény: #220816

Nem akarok senkit megbántani, de változtat ez bármin is?

Az oroszok, amit a lengyel tisztekkel műveltek, az senkit nem háborít fel? Ott is jópár ezren meghaltak. Nem csak meghalhattak volna ...

Új információ került elő Raoul Wallenbergről

#220816 Netmaster

"Egy orosz archívumból előkerült eddig nem ismert információ arra utal, hogy Raoul Wallenberg svéd diplomata, aki magyar zsidók ezreit mentette meg a II. világháború idején, még életben volt, miután szovjet források azt jelentettek: meghalt egy moszkvai börtönben - számoltak be csütörtökön amerikai kutatók és egy svéd folyóirat."

http://hvg.hu/Tudomany/20100401_raoul_wallenberg_moszkva

Na, ettől nem lettünk sokkal okosabbak...

Re: nincs cím

#220547 Scipio Előzmény: #220528

Azt hiszem m1-en volt többször is késő éjjel, előtte kibeszélővel, belenéztem de nem volt gyomrom hozzá...

Re: .

#220545 Scipio Előzmény: #220526

Utoljára még decemberben olvastam róla, hogy tart az ügyészség vizsgálata, mindenesetre még idén is feltették a legkeresettebb háborús bűnösök listájára, az meg röhej, hogy a szerb ügyészség is vádat emelne, talán előbb otthon kellene körülnézniük...

Re: nincs cím

#220528 Sumér harcos Előzmény: #220512

hát az valami,kárpotlást kaptak.....ezt nem is hallottam...

nem régen volt erről egy film,vagy nevezzük áldokumentumfilmnek,azt hiszem a Dunán....

végre megszülte valaki azt a munkát....már a filmet...

.

#220526 Sumér harcos

igaz nem ehhez kapcsolódik,de mi történt idén a 96 éves Dr Képiró Sándor csendőrszázadossal?

Aktuális téma a bácskai …

#220512 Scipio

Aktuális téma a bácskai vérengzések áldozatainak számbavétele, az elmúlt időszakban több mint 5000 nevet sikerült azonosítani, a valós számot azonban sosem fogjuk megtudni, valahol 10-15 ezer közé tehető a tito vezette jugoszláv erők által legyilkolt magyarok száma 1944-45-ben.

Legalább odáig eljutottak a szerbek, hogy elismerik a megtörténtét, sőt már akad egy-két bátor család aki pert indított és kárpótlást kapott...

Akinek van hozzá gyomra, egy írás : http://multunk.virtus.hu/?id=detailed_article&aid=78157

Sziasztok! Mivel egyre …

#220052 Scipio

Sziasztok!

Mivel egyre több töris témájú beszélgetést folytattunk az elmúlt időkben különféle topikokban, gondoltam szétoffolás helyett keressünk magunknak saját helyet. Nekem - még :))- ez a szakmám, de semmiképp sem szeretném osztani itt az észt... Azért ha van kérdésetek szívesen válaszolok, egyébként meg írjon mindenki arról ami érdekli, aztán pörögjön a diskurzus :))

← Újabb hozzászólások 1941 - 1952 / 1952