Én 780 alatt, vagy 800 fölött veszek, addig pihi...
Én is szeretnék.. :-) Csak menjen vissza 750 köré..
wazz, a DAX már ott van, amikor a TKOM már 784 volt, most meg itt vigéckedik egy 10-essel feljebb....
Ja, bmeg Egon tavaly 480-nál azt mondta, h vágás után 410 lesz. Erre még a vágást is seperc alatt ledolgozta..
jah fogni kéne, szerintem 770 környéke még reális korrekció lehet, 750 meg 720 környéke elég extrém várakozásnak tűnik jelen pillanatban, talán szelvényvágás után...
750-755-nek fogni kéne.
Nem?
785elég jól megfogta, még nem sikerül benéznie alá... kíváncsi vagyok, hogy merre tovább 720v920?
Az év ezen szakaszában a Magyar Telekom (MTEL) piacára jellemző "osztalékrali" minden bizonnyal áprilisban további komoly felhajtó erőt ad majd az árfolyamnak. Ezen várakozásunkat egyértelműen a szektor- és ország szinten is magasnak számító osztalékhozamra alapozzuk. Az árfolyamszinttől függően (az elemzés készítésének időpontjában 785 Ft) 9-10% körüli osztalékhozam különösen attraktív, ha figyelembe vesszük, hogy a kockázatmentes 10 éves magyar államkötvény hozamszintje fokozatosan csökkenőben van, így pedig az MTEL hozamelőnye stabilnak látszik. Ráadásul amellett sem lehet szó nélkül elmenni, hogy amíg az államkötvényeken elért hozamot 20%-os árfolyam nyereségadó terheli, addig a telekom papír osztaléka után csak 10%-os adót kell leróni. Az Equilor szerint a 74 forintos részvényenkénti osztalék (DPS) a következő években is tartható marad, tekintve, hogy a társaság által kiemelten kezelt eladósodottsági szint a megcélzott tartomány alsó széléhez áll közelebb. Meg kell jegyezni ugyanakkor, hogy az osztalékfizetés szempontjából fontos rizikófaktor, hogy az osztalékszelvény levágását követően az MTEL árfolyama a DPS mértékének közel 94%-ával esik vissza átlagosan az elmúlt éveket alapul véve. Ráadásul a legutóbbi négy évben kétszer is előfordult, hogy az árfolyam nem érte még el azt a szintet, ahol az osztalékszelvény levágása előtt tartózkodott. Az osztalék reményében utoljára 2010. április 27-én juthatnak hozzá a befektetők a részvényhez.
Ami az árfolyam visszaeséséből fakadó hátrányt kompenzálhatja némileg, hogy az MTEL vezetése várhatóan megkapja a felhatalmazást az április 7-i közgyűléstől mintegy 104 millió darab Magyar Telekom törzsrészvény vásárlására, amely növeli a részvényesi javadalmazási politika eszköztárát. A magyar gazdaság 2010-ben várható stagnálás körüli teljesítménye ugyanakkor mérsékeli a társaság árbevétel-termelő képességét. Az e tényezők körüli aggodalmak, illetve a jogi és peres eljárások körüli bizonytalanságok továbbra is nyomás alatt tartják majd a papír árfolyamát. Pozitív irányú árfolyamkilengést okozhat ugyanakkor az a március közepi bejelentés, mely szerint a telekommunikációs cég belép a magyar kiskereskedelmi villamosenergia- és földgázpiacra. Kísérleti jelleggel a második negyedévtől indítja be a társaság a villamosenergia- és földgázpiaci szolgáltatást, míg a tevékenység további folytatásáról a második félévben dönt a vezetés. Ennek ellenére a befektetők értékelhetik a Magyar Telekom azon aspektusát, hogy a cég néhány éven belül egy régiós szinten is unikális közszolgáltatói státuszra tehet szert, melynek keretében ügyfeleinek egyszerre nyújthat TV-, internet-, telefon- és energiapiaci szolgáltatásokat. Az Equilor szerint a fogyasztók egyre jobban megkedvelik a közeljövőben a csomag-jellegű szolgáltatásokat, ami miatt a vállalat energiapiaci belépéséről várhatóan pozitív vezetői döntés születik.
Az Equilor szerint április után előtérbe kerülhetnek a gyenge gazdasági fundamentumok miatt csökkenő árbevétel körüli aggodalmak, azonban ezt ellensúlyozni lesz képes az a tény, hogy az MNB várhatóan (április végén is) tovább csökkenti az alapkamatot, ami a komparatív állampapírpiaci hozamokhoz képesti megítélést folyamatosan javítja majd a második negyedévben.
Egon 720ig visszavárja :)
mondjuk a Tkom az nem egy econet jellegű cég, tehát ha felhatalmazást kérnek az srv-re azt valszeg nem azért teszik, mert eszük ágában sincs venni, csak az árfolyamot akarják támasztani.
Ráadásul így az anya részesedése tovább nőne és az osztalék pálya is fenntarthatóbb lenne...
Én arra gondolok, hogy most már olyan a technológia, hogy kezd abszolút semmi szükség nem lenni a vonalas telefonokra, amiből sztem a TKOM-nak jelentős bevétele van (mármint a fix havidíjakból).
A 10% srv az mai árfolyamon +83 milliárdos forgalmat generál a keresletben, ami elég erős támaszt jelent.
Ráadásul az 1 részvényre jutó osztalék is nőni fog rövid távon.
Ha ezt megtoldom azzal, hogy most 5,5% az alapkamat és 74 HUF az osztalék, akkor csak az osztalékból számolt árfolyamnak 1345 HUF-nak kellene, hogy legyen.
Ezt lehet megtoldani azzal, hogy a cég jövőbeni növekedési lehetőségei nem kedvezőek, meg figyelembe venni az SRV miatti növekvő osztalékot plusz az extra keresletet az SRV miatt...
Ergo a Tkom célár ceteris paribus el kellene érje legalább az 1200 HUF-ot (és akkor még figyelembe sem vettem azt, hogy az alapkamat esetleg tovább csökken, ugyebár).
Ezt a részvényt ilyen pozitívnak nem láttam már nagyon régen (tavaly ilyenkor is csak 20-25% emelkedési potenciált láttam benne 3 hónapos időtávon, most akár 50-75%-ot is látok benne.
ajánlásom: Xtra Strong buy, akinek van tartsa , mint a ruszkik Sztálingrádot!
nem akarnak venni, csak felhatalmazást kértek, hátha...
De kb 1 hónapos hír.