Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Re: erste netbroker

matgab Előzmény: #218307

mondjuk a Tkom az nem egy econet jellegű cég, tehát ha felhatalmazást kérnek az srv-re azt valszeg nem azért teszik, mert eszük ágában sincs venni, csak az árfolyamot akarják támasztani.

Ráadásul így az anya részesedése tovább nőne és az osztalék pálya is fenntarthatóbb lenne...

Én arra gondolok, hogy most már olyan a technológia, hogy kezd abszolút semmi szükség nem lenni a vonalas telefonokra, amiből sztem a TKOM-nak jelentős bevétele van (mármint a fix havidíjakból).

A 10% srv az mai árfolyamon +83 milliárdos forgalmat generál a keresletben, ami elég erős támaszt jelent.

Ráadásul az 1 részvényre jutó osztalék is nőni fog rövid távon.

Ha ezt megtoldom azzal, hogy most 5,5% az alapkamat és 74 HUF az osztalék, akkor csak az osztalékból számolt árfolyamnak 1345 HUF-nak kellene, hogy legyen.

Ezt lehet megtoldani azzal, hogy a cég jövőbeni növekedési lehetőségei nem kedvezőek, meg figyelembe venni az SRV miatti növekvő osztalékot plusz az extra keresletet az SRV miatt...

Ergo a Tkom célár ceteris paribus el kellene érje legalább az 1200 HUF-ot (és akkor még figyelembe sem vettem azt, hogy az alapkamat esetleg tovább csökken, ugyebár).

Ezt a részvényt ilyen pozitívnak nem láttam már nagyon régen (tavaly ilyenkor is csak 20-25% emelkedési potenciált láttam benne 3 hónapos időtávon, most akár 50-75%-ot is látok benne.

ajánlásom: Xtra Strong buy, akinek van tartsa , mint a ruszkik Sztálingrádot!