Regisztráció Elfelejtett jelszó

egy magyar Afrikában ma

Re: Kongó

#209840 Ibiza Előzmény: #209819

örülök ha sajnálod..ez jó..

de beleszólhatok mert ez egy fórum.. a privát üzik nyilván a ti dolgotok..

te nyilvános fórumban fenyegetted azzal, elintézed holnaptól ne legyen hozzászóló... erre reagáltam.. ezt is küldhetted volna priviben...véleményem szerint berakhatom a nekem írt pü.-t hiszen az már az én döntésem..és a nyilvánosság védelme.

a katonai részt pedig a korábbi hozzászólásod miatt fűztem hozzá.. a katonák feltétel nélküli igazának elfogadása tünt ki nekem.. és az "úgy kell neki ha megölik,megérdemli minek csatangol" tipusú hozzászólás miatt.

tudod "szabadság szerelem e kettő kell nekem.. "

#209834 rbbj11 Előzmény: #209831

én szvsz nem fedtem fel semmit. Remélem nem probléma, ha merek egy barátomról mesélni. És a kapcsolatot továbbra sem látom. Nem vágom sajnos.

A helyzet, hogy ez az egész netes chatesdi olyannyira értelmetlen vitákat szül...pont a távkapcsi jut erről eszembe. Az se jó semmire. Neten meg levelekben úgyse érti meg egymást két ember. Ahhoz minden egyes szóra pontosan kell figyelni, de még akkor is az illető belelát olyat, ami nincs ott. Szóban ott gesztikuláció és minden más, ez így egy nagy kaka :)

nem hiába nincs vita pl. szakmai topicokban az értelmezésről, mert amikor számokat mondunk, meg poziindoklást, ott sok mindent nem lehet félreértelmezni, meg belelátni nem meglévő dolgokat. De minden más téma már eleve indenkinek a görbe tükrén keresztül megy át hozzá, aztán még a hsz írója se fogalmaz pontosan, mert nincs ideje és kedve egy hsz-szel 20 percet bíbelődni, abból meg félreértés...szal nem vezet ez sehova :)

#209831 Spade Előzmény: #209825

". 31-es hsz-ed, ami a 27es hsz-emre reagált, nyilván vmi totális félreértelmezéseden alapszik, mert igazán mostanáig nem tudom, mi a jó fene közze van a 31-es hsz-ednek a 27esemhez. Semmiféle kapcsolatot nem látok."

A kapcsolatot nyilván a privi teremti meg amit váltottatok, amit én nemtok h mi, de ez látszik a szövegből. Ráadásul az is sejthető h Gábor és a katonaság valamilyen kapcsolata a láncszem ezért reagálhatott élesen a katona történetedre félvén h a példáid során felfeded, ahogy részben fel is fedted, meg persze azért mert kicsit többet ihatott, bocs :)

De ezt Neked vágnod kéne bakker....

Most mondom h nekem is van ilyen tapasztalatom kb. a rövid leírás alapján olyasmi mint Ibizának....szal folytasd a mesélést, túlreagált itt sok mindenki sok mindent, én pl. bánom h egyáltalán beirtam ide, szal folytasd sztem...

#209825 rbbj11 Előzmény: #209819

1. Azért hogy ezt tisztázzuk! Senki semmit nem tergetett ki, amit te privátban írtál.

2. 31-es hsz-ed, ami a 27es hsz-emre reagált, nyilván vmi totális félreértelmezéseden alapszik, mert igazán mostanáig nem tudom, mi a jó fene közze van a 31-es hsz-ednek a 27esemhez. Semmiféle kapcsolatot nem látok. De ha ezzel segítek, akkor kiegészítem azt a hsz-t. Egy osztrák barátom, már civilben, járja a világot bringával, hátizsákos turistaként. Nekem sem priviben, sem máshogy nem említetted, hogy lenne hasonló tapasztalatod, ezért a hsz-ben "Aki hónapokra nekivág egy ilyen útnak, az tudja mit csinál, bár gondolom éppen a tapasztalatok hiánya miatt ilyen értetlenkedő a hozzáállás" - még pontosabban, "útnak" alatt értendő "vad túrának".

Huh, de nehéz itt. Szóban sem értik jellemzően egymást az emberek, nemhogy fórumon keresztül...

#209819 GáborGábor Előzmény: #209805

Tegnap túlreagáltam pár dolgot ...

Sajnálom.

Ha a kérdésed komolyan veszem, akkor én tudom, mit gondoljak magamról. Nem szükséges mástól oktatás e téren.

A fenyegetés meg, talán érthető annak, akinek szántam és nem illet mást, mivel nem is tartozik másra, pl. Rád, ezért kérlek, ne szólj bele.

Amit privben ír az ember, azt azért íja ott, hogy más ne olvassa, ne tudja meg. Ennek kiteregetése - véleményem szerint, a jobb fórumokon, általában - kizárással jár.

Ezzel talán nem értesz egyet?

#209807 rbbj11 Előzmény: #209804

"aludtam padokon.. hullámtörőkön..tengerparton.. hordtam be fát szállásért cserébe...jó volt, kellett.. "

hm, érdekes. Nekem ezek kimaradtak, de nem is erre való ember vagyok. Ellenben a doki ezt csinálja...mindenhol tömegközlekedéssel megy, ugyanazokkal a rozoga túlzsúfol járművekkel, mint a helyiek, nem egyszer kecskékkel vagy éppen ami akad. De mint írta nekem, le is vannak teljesen döbbenve az afrikaiak, hogy mit művel a matatukon meg hasonlókon, mert számukra a fehér ember a pénzember, és nem gyalogol pl. a szavannán 20 km-ket, mint ahogy már néhány falun így keresztül haladt a lakosok legnagyobb ámélkodása mellett.

#209805 Ibiza Előzmény: #209779

nehogy már fenyegetőzz!! mit gondolsz magadról!?

nem tudom mi a közöd a katonákhoz.hogy ennyire véded őket..de ez a te ügyed..

senki nem bántott téged.

én a részemről nem sokra tartom őket..de ez meg az én ügyem

usa módszer a katonák egyéniségét porrá zúzni és újra felépíteni egy biorobotot..

és én nem harapom azt sem a nevemben megszálló katonákat állomásoztatnak iraq-ban.. főleg nem olyan "békefenntartót" akinek a tarkójára az van tetoválva "killer"

de ez off ezen a topikon..

#209804 Ibiza Előzmény: #209688

az afrikai országok között hatalmas eltérések vannak..

a konfortérzetéből kizökkent "fehér" ember néha hajlamos túlreagálni a helyzetet.. meg hát a haverokbak jól ki is lehet szinezni az életet...mindenhol vannak jó és rossz emberek.. a társadalmon belüli szubkultúrákban mindenhol keveset ér az emberi élet..

Anno csavarogtam amerre csak lehetőségem volt.. utam során sok műmájer hátizsákossal találkoztam akik vaskos csekkfüzettel voltak felszerelve...elvégezték az egyetemet és egy-két hónap hátizsákos borzongás volt betervezve nekik.. mielött beállnak a taposómalomba...

aludtam padokon.. hullámtörőkön..tengerparton.. hordtam be fát szállásért cserébe...jó volt, kellett..

Re: Tragédia!!!

#209799 rbbj11 Előzmény: #209798

De gorillát és bizonyos vulkánokat esőerdővel nem látsz itt.... És pl. épp gorillát a természetben már val.szeg. nem is sokáig láthatsz élőben.

#209798 Rozsdáskilincs Előzmény: #209794

Nagy a világ! Választhatott volna olyan helyet is ahol nyugiban túrázhatna, élvezve a tájat, embereket.

Izgalmakat találhatott volna itthon ha éjjel átkell a 8 keren:D

#209794 rbbj11 Előzmény: #209792

"..." jelekkel kivágtam számos levélrészletet, csak azokat hagytam meg, ami esetleg egy átlagos európai polgárnak megdöbbentő lehet (ennek mgefeleően az egész levél nem a félelmet sugallja ;) ). És más tájékozódni a veszélyekről, és más megélni. Az élmény hatása alatt írja live ezeket a maileket Afrikából. Ezt sztem nem árt szem előtt tartani.

#209793 rbbj11 Előzmény: #209791

és nyugodtan szólj rám, ha megint elkalandoznék más topicban, komolyan. Mert nehezen hagyok ott vitákat, ezért meg kell előznöm, hogy egyáltalán belekerüljek. Mert sehova nem vezetnek, csak értékes időt rabolnak az életemből. Ezért megköszönöm, ha belső hangként kivezényelsz pl. politika totyikból ;)

Jó éjt

#209792 Rozsdáskilincs Előzmény: #209788

Egy olyan országban turázni, ahol csak később derül ki hogy bakker ez életveszélyes. Hát ez tényleg felelőtlenségnek tűnik. Mintha nem tájékozódott volna kellőképpen mire is kell felkészülni.

legalábbis ha családalapítás is szerepel a későbbi tervekben. Ha kaland hgy lesz ami lesz az más. De a cimbid leveléből nem ezt olvasom:) Igencsak rémült mondatok olvashatók benne.

Sztm kicsit érzékeny vagy:)

#209791 GáborGábor Előzmény: #209788

Ismét helyeslem a tevékenységed.

Immár, fél 1 kor, jól teszed amit teszel. Alszol.

:)

Legyél szakmai. Helyes. Figyelem beírásaid ...

#209788 rbbj11 Előzmény: #209786

és a lecke a következő: ezen a fórumon rengetegen ölre mennek azért, hogy saját világnézetükről bebizonyítsák, hogy az a helyes. Megy a csihi-puhi, hogy ki mondja meg jobban a frankót, ki téved, ki nem. Egymás építéséről a legritkább esetben van szó. Ez alól val.szeg. én sem vagyok kivétel. Szerencsére néhány szakmai jellegű topic kivétel. Ott tényleg építő jellegű kritikák hangzanak el, tanácsok stb., mint a fx topic.

És most már emlékszem, miért hagytam abba a nem szakmai hsz-k írását régebben.

Egyébként meg kell érteni a hátteret. Nekem is mostanában több időm van, mert messze vagyok most barátoktól, családtól, páromtól. Nyilván akiknek még sok szabadidejük van ilyen zagyva "ki a menőbb megmondó játékokba" belemenni, hasonló helyzetben vannak, vagyis félemberek. Vagyis sok szerencsétlen (aki vagy megkeseredett, azért ül otthon, vagy nincs elég motivációja többet dolgozni és nem tudja jobban elütni a szabadidejét, vagy éppen nincs párkapcsolata, ami megint nem véletlen, vagy vagy vagy....) osztja egymásnak az észt. Azt hiszem, ezt abba kell hagynom, és ismét csak szakmai topicokban megnyilvánulni. Szerencsére hamarosan újra a párommal leszek, akkor úgysem lesz időm ilyenekre.

Tragédia!!!

#209786 rbbj11

Én szerettem volna egy érdekes témát feldobni. Szerettem volna végre ökölre menő politika helyett egy információcserét lebonyolító topicot, ami mindenkinek hasznára válhat, látóvilágot bővít stb.

Erre az ELSŐ!!!!! hsz, ami nem tőlem jött, az alábbi agresszív provokáció volt:

" Tipikus európai (jóléti) szemlélet ...

Az, ott, kinn van, mi meg itt, benn és bulizunk reggelig ...

Megérdemelte volna a marhája, hogy agyonlőjék, valamelyik békés, sátorozással töltött éjjelén afrika közepén ...

Hol él a haverod?

Alízka csodaországában?"

Megtanultam ezzel ismét a leckét.