Kongó
rbbj11"Az emberelet itt a nullanal is kevesebbet er. ... feheremberkent az orszaguton maradni ebben az orszagban eletveszelyes. ... Utkozben legalabb 4 katonai ellenorzo allomason kellett megalljunk, ahol igencsak megtapasztaltam a halalfelelmet. Itt ugyanis a katonasagnak teljhatalma van es barmilyen ok nelkul is kepesek kivegezni barkit. ... Mar nagyon szomjas voltam (a vizem ugyanis a hataron elvettek), ezert betertem egy a varoskozpontban levo nagyobb uzletbe, hogy vegyek vizet. Es ekkor hatalmas Isteni segitseg erkezett. A boltba ugyanis sok kulfoldi (bekefenntarto es NGO munkas)jar vasarolni. Osszefutottam ket francia sraccal, akik az NGO-nak dolgoznak. ... A ket sracot megkerdeztem, hogy tudnak-e valami olcso szallast ajanlani (kemping, hotel stb.), amire felajanlottak, hogy megszallhatok naluk. Beultem az Europai Unio zaszlaja alatt futo terepjarojukba es elvittek a barikaddal korulvett (szogesdrot, fegyveres orok) szep kerteshazukba. Itt egy sutogetos kerti parti kozepebe csoppentem,sok finomsaggal megkinaltak, es kaptam egy egesz szobat is! ... Azert irtam a cimben, hogy az elet erdekes, mert tegnap elott delutanig meg az eletemert kuzdottem, utanna este mar egy gyongyoru helyen kerti partiztam velem egykoru francia, olasz, uj-zelandi fiatalok tarsasagaban! "