Regisztráció Elfelejtett jelszó

Politika totyik

Re: fityisz

#209661 rbbj11 Előzmény: #209656

nem, nekem pont Orbánnal nincs bajom. De hogy képtelenek pl. interjúkban érdemben válaszolni bármely kérdésre, azzal annál több bajom van. Látványosan kerülik a tartalmas válaszokat. Ha már valakit, akkor Ádert sokkal kevésbé csípem, mint Orbánt. De kb. az összes előtérbe tolt figurájuk unszimpatikus. Látványosan kerülik a fitalaokat érintő kérdéseket. Látványosan populisták. Látványosan nem jobboldali elveik vannak (l. nyugdíjosztásban versengtek az mszp-sek ígéreteivel)

Jah, jön vki holnap Fid…

#209657 KawaBazsy

Jah, jön vki holnap Fidesz ünnepségre? Egyedül még egy sört sincs kedvem meginni a beszéd alatt.. :-)

#209656 KawaBazsy Előzmény: #209650

A Fideszt utálod, vagy konkrétan Orbánt? A legtöbb Fidesz ellenes az utóbbi táborba tartozik..

Amúgy továbbra is az a véleményem, h aki mutyimentes politikát szeretne, az szatyorban él. SEHOL a világon NINCS ilyen. Én szemet hunyok afelett, h a saját pecsenyéjüket IS sütögetik, ha közben nekem is jó. Ugye a legtöbben belepisilnek a medencébe, de nem mindenki a trambulinról (MSZP/SZDSZ)..

#209652 Spade Előzmény: #209646

A nemtudást nem kell kiforgatni. Azt mondtad nem csináltak semmit, kérdeztem ezzel kapcsolatban valamit és a válaszod azt sugallja h löésed sincs, róla amit mondtál a magyar nyelv szabályai szerint "semmit nem csináltak" azt jelenti h 0 azaz NULLA javaslatuk volt szerinted. Erről ennyit....

"Sólyom elérte volna, hogy fel lehessen oszlatni a parlamentet."

Erre utalt a kérdésem h milyen legális eszköze van ehhez Sólyomnak szted, ha a költségvetési tv-nél jól láthatólag megvan a többség ? Válaszod ertre sincs csak vetítés...

.

"mdf is azt mondta, hogy ő kész lemondani, ha a fidesz megteszi. De még az szdsz képviselői közül is többen komolyan állították."

Ha ennyire állították akkor miért szavazta meg a többség Bajnait, ugyanis ha nem szavazzák meg az tényleg vezethetett volna a parlament feloszlatásához.....ezek butaságok lásd már be...vagy ne lásd be de legalább ne terjeszd, csak magadban mond :)

#209650 rbbj11 Előzmény: #209648

Rablók, demokratikus baloldali elvekhez semmi közük, komcsi kötődések, szakmai hozzáértés a legtöbben területen a nullához tartott, populista hazugságokkal "nyertek" választásokat, különösen a 2. alkalommal.

Mégis a fidesz ellenszenvesebb. Olyannyira, hogy 4 évvel ezelőtti választásokon sem szavaztam rájuk (természetesen mszp-szdsz-re sem), habár tudtam, hogy szoros választás lesz, és fidesznek minden szavazatra szüksége lehet.

#209646 rbbj11 Előzmény: #209644

A nagyképesűged, és kiforgató stílusod nem ismer határokat. Nem változott ez a tozsdeforum óta.

Legutóbbi ktg.vetéshez?? Még dicsérjem is meg őket, mert tették a 8 év alatt ritkán a dolgukat, amiért fizetést kapnak? Te komolyan, normális vagy?

1 legális eszköz: tömegtüntetések lettek volna, amivel biztos, hogy elérik, hogy még szükséges számú képviselő lemondjon. Én és te sem vagy alkotmányjogász, de tuti, hogy ha nem mondott volna le a megfelő számú képviselő, akkor ha még 10 hiányzik, Sólyom elérte volna, hogy fel lehessen oszlatni a parlamentet. Egyébként akkoriban mdf is azt mondta, hogy ő kész lemondani, ha a fidesz megteszi. De még az szdsz képviselői közül is többen komolyan állították.

De a lényeg abban rejlik, hogy ezzel lehetett volna csak hitelességüket megtartani: addig csak bohóckodás volt a kivonulás. Végleg kellett volna kivonulni. Függetlenül attól, hogy utána mi történik.

#209645 rbbj11 Előzmény: #209635

pontosan így értettem. Hiába spade, te szűrsz. Kikerestél egy mondatot, ami szted támadható volt, a többit meg lexartad. Volt már veled sokszor, sok értelmetlen vitám...

#209644 Spade Előzmény: #209640

"spade, nem megyek bele."

Sztem ne is menj bele mert abszolut fogalmad nincs róla :)

"az 1.ponthoz nincs mit reagálnom, butaság"

Szted a legutóbbi költségvetéshez hány módosító inditványt nyujtottak be ? És abból hányat fogadtak el ? Tippelj egy számot !

És ha nem tudnak 2/3-os tvt hozni a parlamentben akkor mi van ???

Solyom hogy kényzszeríthette volna ki szted a választást ? És a nép ?

Csak nevezz meg legalább 1 legális eszközt....de gondolom nem is ez a lényeg csak akartál egy nagyot mondani:) pedig elég élett volna azt momndanod h utálod öket és kész...

#209640 rbbj11 Előzmény: #209633

spade, nem megyek bele. Semmi értelme veled vitázni. Egyébként ideiglenesen, amíg nem töltik be a helyeket, még elvi lehetősége se lett volna a parlamentnek 2/3-os többséű intézkedéseket hozni, tehát egy funkciója máris hiányzott volna. De leginkább elviekben értettem.

http://index.hu/belfold/szce060918/

Ha megtették volna, szinte biztos, hogy a nép + Sólyom kikényszerítette volna a parlament feloszlatását.

az 1.ponthoz nincs mit reagálnom, butaság

#209636 Spade Előzmény: #209635

Akkor rosszul értetted mert robaj állítása ez volt

"kikényszeríthették volna, ha akrták volna, rég az előrehozott választást, "

nem kényszeríthették volna ki ezzel és pont.

.

A munkákat a bizottságokban kell végezni akkor kerülhet a plénum elé egy javaslat vagy bármi, ha ott a kormánypárti többség megszavazza, anélkül reszeltek bármilyen javasklatnak, úgyhogy ez se játszik

#209635 GáborGábor Előzmény: #209633

Én így értettem:

1. "látványosan nem végezték a munkájukat" : Kivonulgattak amikor vitázniuk kellett volna.

2. "minden képviselőjük lemond" : nem vettek részt abban a munkában amiért kapták a fizujukat. Tehát, ezzel le is mondtak. De azért felvették a pénzüket ...

#209633 Spade Előzmény: #209625

Má ne haragudj de nem kéne ekkora ph@szságokat irnod :)

nem akarom védeni a fideszt , DE

1.

"látványosan nem végeztek semmilyen munkát a parlamentben,"

Ezt honnan veszed ? Bármit javasoltak az MSZP, szdsz és MDF menetrendszerüen leszavazta öket. Milyen munkát kellett volna (még) végezniük papírcsákót hajtogatni ??? , sztem fogalmad sincs h miket javasoltak....

2.

"minden képviselőjük lemond (ugyanis működésképtelenné vált volna a parlament)"

Ebben az esetben pontosan miért is válna müködésképtelenné a parlament szerinted ?

Re: nincs cím

#209631 rbbj11 Előzmény: #209628

hogy ez mekkora baromság....már láttam ezt a filmet, és akkor is felszisszentem...

1. mi az hogy a mi pénzünkből? Kereskedelmi tv-k, ez nem mtv...

2. legnagyobb kárt tették? Lehet, de ettől még a magyaroknak van rá igényük, hisz messze nézettebbek a többi tv-nél...úgy látszik, a magyarok szeretik, ha gyalázzák őket...

3. tipikus agresszió. Be lehetne szüntetni, de csináljanak helyette normális tv-t. Nem lerombolni felépített értékes épületet stb-t, hanem átalakítani. Ez általános hozzállás Mo poli.-ban: romboljuk le, ami a másik kormány/vezető/akármi alatt épült. Az átalakítás szót kevéssé ismerik, pedig sokkal előrébb járnánk.

Vona Gábor a magyar médi…

#209628 Wall street

Vona Gábor a magyar média szereplőiről ( RTL Klub / TV2 )

fityisz

#209625 rbbj11

"Ágh Pétert, a Fidesz ifjúsági tagozata, a Fidelitas elnökét többször kerestük csütörtökön és pénteken telefonon, jeleztük, hogy interjút szeretnénk készíteni vele a témáról, de mindössze egy általánosságokat tartalmazó e-mailt küldött."

http://www.origo.hu/itthon/valasztas2010/kampanynaplo/20100312-fiatalok-ifjusagi-szervezetek-a-kampanyban.html

Annyira tipikus FIDESZ hozzállás az utóbbi időben. Kb. xarnak bele mindenbe, ez az egyetlen párt, aki látványosan nem erőlteti meg magát semmiben, az egyetlen, akik egy ilyen interjúmegkeresést is lepattintottak. Megmondom azt is, miért. Mert eleveznek az MSZP debilitásának farvizén, pontosabban, hogy kezdett kétpártrendszer kialakulni, és a fidesz tök mindegy mit csinál, aki most nem mszp-re szavaz, nagy többsége átszavaz a fideszre, mert tovább nem látnak. Ennyi.

Pont az ilyenektől, hogy látványosan szarba veszik a választókat, látványosan nem végeztek semmilyen munkát a parlamentben, amiért felvették a pénzt, és kikényszeríthették volna, ha akrták volna, rég az előrehozott választást, ha minden képviselőjük lemond (ugyanis működésképtelenné vált volna a parlament), szóval szumma minden ilyen dolgukkal olyan utálatot vált ki belőlem ez a párt...és a politikusai fellépése, nyilatkozatai stb, minden lépésük...pedig én egykor fidesz szavazó voltam. De most már lassan jobban utálom...sőt. Csak a fideszt utálom. Minden párrtal kapcsolatban megvan, miért nem szavaznék rá. De az egyetlen, akit kifejezetten utálok, a fidesz. Nem én tehetek róla, ezt érték el nálam.

Re: nincs cím

#209617 Csusza Előzmény: #209609

Tényleg bugyuta kis email. :-)

Én annyit fűznék hozzá, hogy tudtommal(!) a zsidó nevek magyarításakor gyakran választottak nem létező helységnév+i vezetékneveket.

Hogy ennek mi az oka, nem tudom, talán nem is feltétlenül igaz.

Az y-os dolog viszont egyértelműen marhaság szerintem.